• Etusivu
  • Talo

Rintamamiestalon julkisivuremontti ja lisäeristys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.09.2012
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Remontti poikii usein uusia remontteja ja niin kävi myös tässä rintamamiestalossa, jonka vesikatto aiemmin tänä vuonna uusittiin. Oikeastaan julkisivun kunnostaminen oli ollut mukana korjattavien asioiden listalla, mutta vesikaton uusiminen katsottiin järkevämmäksi tehdä ensin. Samalla tuli viimeisteltyä myös vesikattoremontti räystäänaluslaudoituksen osalta.

Puuverhous on kestävä ratkaisu

Vanha ulkoverhous oli toteutettu laudasta saumaripaa käyttäen. Tuuletusrakoa ei ulkoverhouksen alla ollut ja hirren pinnassa tuulensuojana oli käytetty pahvia ja alumiinipaperia. Varsin hyvin hieman erikoinen rakenne oli toiminut, sillä purettu puuverhous oli täysin ehjää ja tavalliset "mustat naulat" olivat säilyneet kirkkaina niiltä osin, kun olivat olleet puun sisällä.

Samalla lisäeristys

Talon rungon tiedettiin olevan tasakertaan asti pääosin hirsirakenteinen. Purkutöiden jälkeen esiin tullut hirsirunko oli hyvässä kunnossa ja varsin suora, joten sen päälle oli helppo asettaa PAROC WPS –tuulensuojavilla. Paksuudeksi valittiin 40 mm levy, joka paitsi toimii tuulensuojana, myös parantaa lämmöneristystä jonkin verran, eikä kasvata liikaa rakenteen paksuutta ikkunoiden, räystään ja sokkelin suhteen.

Uusi puuverhous

Ennen töiden alkua selvitettiin luvanvaraisuus ja tarvittava toimenpideilmoitus tehtiin. Uusi verhoilu toteutetaan edelleen puusta, mutta väri vaihtuu ja julkisivulaudoituksesta tulee monimuotoisempi. Mallia otettiin 4 vuotta aiemmin valmistuneesta autotallista. Molemmissa ulkoverhouksissa julkisivun jäsentely on toteutettu niin, että verhouslaudan suunnanmuutokset ja "tippalistat" jakavat julkisivun pienempiin osiin. Verhouslaudaksi valittiin hienosahattu UTV 23x120. Paksumpaakin verhouslautaa mietittiin, mutta tässäkin ajateltiin rakenteen paksuuden kasvamista. 23 mm oli ohuin hyväksyttävissä oleva vahvuus verhoukselle. Uuden ulkoverhouksen taakse ristiinkoolattiin kahdella 22 mm:n laudalla reilu tuuletusrako.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20169_47343.jpg
Rudukselta saat kaikki kivituotteet rakentamiseen ja pihaan
Oletko rakentamassa taloa tai pihaa? – Tiesitkö, että Rudukselta saat kaikki rakentamisen kivituotteet.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hankintarajat, ajoitus ja hankintatavat
Toimenpiteet:Rakennuttajan erillishankinnat suoritetaan "Koneiden ja laitteiden sekä irtokalusteiden hankintasuunnitelman" mukaisesti. Hankinnat valmistelee tilaajan edustajat projektipäällikön johdolla. Rakennuttajatehtävistä vastaava valvoo hankintojen ajoitusta. Rakennuttajan hankinnoissa noudatetaan samoja periaatteita kuin osaurakoiden kyselyissä. Koneet, laitteet ja irtokalusteet ostetaan paikoilleen asennettuna.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö, tilaajaDokumentit:Hankintasuunnitelma, aikatauluHyväksyntä:Tilaaja
20161_45101.jpg
Puitteeton tai sivuunliukuva terassilasitus
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan.Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.Tilaa maksuton esite!
20115_25991.jpg
Miten saada painovoimainen ilmanvaihto toimivaksi?
Kysymys:Hei,mietimme uuden hirsirakenteiseen (25 m2) saunamökin painovoimaista ilmanvaihtojärjestelyä, saunatuvan, pesuhuoneen ja saunan. Mökki on talven kylmillään, jolloin sitä ei ole suunniteltu käytettävän.Pitääkö tuvan kiertoilmatakalle tuoda erillinen korvausilmaputki takan alle, koko? Riittäisikö tuvassa pelkkä poisto kiertoilmatakan päällä lähellä harjaa, josta putki katolle esim. automaattiventtiilillä. Toimisiko tämä poisto tulona, kun takkaa lämmitetään? Tupaan ei tule liesituuletinta.Saunan puulämmitteisen kiukaan alle on suunniteltu korvausilmaputken tulo, ja manuaalinen poistoräppänä vastakkaiseen nurkkaan. Onko tämä OK? Viedäänkö poisto katolle vai katonrajasta seinästä läpi (seinä 120 mm). Saunan ja pesuhuoneen oven alla on reilu rako, joten omaa tuloilmaputkea ei varmaankaan pesuhuoneeseen tarvita. Onko pesuhuoneen poisto parempi viedä suihkun kohdilta katolle vai katonrajasta sivuseinästä ulos esim. automaattisella venttiilillä?
20092_14838.jpg
Ilmanvaihdolla mukavuutta
Kustavin keskustasta lossimatkan päässä sijaitsee maisemaltaan ja kiinteistöltään vaikuttava miljöö. Jylhän vehreään saaristoympäristöön on rakennettu kakkosasunnon virkaa toimittava kolme rakennusta sisältävä kokonaisuus. Asuin- ja saunarakennuksen ilmanvaihdolla luodaan mukavuutta, terveellisyyttä ja energiatehokkuutta vapaa-ajan asumiseen.
20083_9601.jpg
Tarkett - lattioita joka huoneeseen
Haluaisimme kotien olevan kauniita ja ystävällisiä, yksilöllisiä ja vähän erilaisiakin. Tarkett-lattiat antavat hyvän lähtökohdan, kun sisustat kotiasi tai loma-asuntoasi. Lattia on tärkeä osa kodinsisustusta. Lattian on tietenkin oltava käytännöllinen, kestävä ja helppohoitoinen. Sen tulee kuitenkin myös olla kaunis ja sopia kodin muuhun sisustukseen. Ehkä kannattaisi valita lattia, joka poikkeaa yleisestä beige-harmaa –väriskaalasta. Tällöin lattia pääsee paremmin esiin ja täydentää muuta sisustusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton