• Etusivu
  • Talo

Rauhoittavat ja rentouttavat makuuhuonetekstiilit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2008
20081_8477.jpg

Tuohi-pussilakana, Tyyni-tyynyliinat ja Louhi-koristetyynyt

Finlaysonin alkuvuoden 2008 tekstiilimallisto jakautuu kolmeen erihenkiseen teemaan, joiden yhteisinä nimittäjinä ovat luonto, vesi ja saaristo. Kesä tuo mukanaan veden äärellä puuhastelun ja lokoisat lomapäivät elämästä nautiskellen.

Neutraalien värien luontokuoseja

Lotta Mäkisen maisemallinen Tyyni-pussilakanakuosi on saanut inspiraationsa ulkosaariston luodoista ja saarista. Pintamainen Kelo on Jarkko Kallion uutuus harmaana ja keltaisena. Sen innoittajana ovat toimineet vanhojen kelopuiden ja rakennusten eläväiset pinnat. Kelosta on pussilakanoiden lisäksi saatavilla uudenlaiset, muhkeat froteepyyhkeet (50x70 cm ja 70x140 cm).

Anna Huhdan suunnittelema Tuohi tuo musta-valkoisuutta ja Kelon tapaan ilmentää selkeästi puun pintaa. Lisäksi jatkuva mallisto uudistuu kauden väreissä: Aura- ja Aalto-pussilakanat ovat saatavilla myös jadenvihreänä.

Satiinipussilakanoiden ystäville Finlayson tarjoaa Nora Flemingin suunnitteleman linjakkaan Glacier-kuosin, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä sekä Erja Alanderin hennon luontoaiheisen Köynnös-kuosin.

Glacier-kuosi
Glacier-kuosi
Köynnös-kuosi
Köynnös-kuosi

Uusi strukturoitu Joki-päiväpeite mustana ja valkoisena täydentää tekstiilikokonaisuudet. Luoto-koristetyynyt ruskeana ja mustana sekä harmaat Paju-koristetyynyt viimeistelevät sisustuksen.

Hersyviä värejä

Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja
Helle-, Pouta- ja Naru-kuoseja

Elina Heleniuksen kolmiosainen, vihreällä ja sitruunankeltaisella leikittelevä kokonaisuus koostuu Naru-, Helle- ja Pouta-pussilakanoista, jotka muistuttavat heräävästä luonnosta maasta versoavine kasveineen ja puiden puhkeavine kukkineen. Kuosit sopivat erinomaisesti yhteen, joten niistä kukin voi muodostaa mieleisensä kokonaisuuden. Helle- ja Pouta-kuosista on saatavilla myös froteepyyhkeitä ja Poudasta painetut Pouta-peitteet ja -tyynyt.

Energisoivat vitamiinivärit ovat vahvasti läsnä Anu Kanervon Siesta-kuosissa, jossa perhoset viettävät siestaa saaristokasvien lehdillä. Siestasta on saatavilla pussilakanat, koristetyynyjä ja kattaustuotteita. Kokonaisuudet kruunautuvat värikoordinoiduilla Silmu-koristetyynyillä.

Klassisia merellisiä värejä ja kuoseja kesään

Valon, veden ja veneilyn täyttämään kesään kuuluu oleellisena osana klassinen Finlayson-arkiston Aito-kuosi, joka on raikastettu tämän päivän lomapäiviin sopivaksi. Aito-patjaraidan pussilakanaväreinä ovat sini-valkoinen ja puna-valkoinen. Kesän Aito-erikoisuus on tikkipussilakana, jossa ohut kesäpeite yhdistyy kätevästi pussilakanaan. Lisäksi Aito-kuosista on sini-valkoisia, puna-valkoisia ja sini-punaisia koristetyynyjä. Anu Saaren Ilma-kuosin sinitaivaan lintujen mukana on hyvä antaa omienkin ajatusten lentää rauhassa.

Kesän kokonaisuuksiin sopivat saumattomasti Aika-koristetyynyt ja -päiväpeitteet klassisissa väreissään.

Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Aito-kuosiset vuodevaatteet sängyssä ja Ilma-tyynyliinat tuolilla.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26696.jpg
Kokkolan vanhakaupunki
Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista. Neristan on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.Neristan on vakiinnuttanut asemansa elävänä perinnekaupunkina ja kansalliseti merkittävänä kulttuurihistoriallisena alueena. Neristanissa voi nauttia puutalokorttelien tunnelmasta ja sen kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri.Kokkolan asuntomessujen oheiskohde, vuonna 1818 rakennettu Knapen talo, sijaitsee Neristanissa. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011
20082_9126.jpg
Muunto Clean Cut piilottaa, esittelee ja integroi
Kodin tavarat ja toiminnot muuttuvat. Otamme käyttöön uutta tekniikkaa ja välineitä, joilla ei ole omaa paikkaa perinteisessä sisustuksessa. Miten sijoittaa tyylikkäästi ja kätevästi koneet ja laitteet? Muunto Clean Cut elää ajan hermolla: Järjestelmään on liitetty osia, jotka ratkaisevat työskentelyyn tai harrastuksiin liittyvien välineiden integroimisen kotimiljööseen. Jos samoja kodin tiloja käytetään eri vuorokaudenaikoina eri käyttötarkoituksiin, on miellyttävää, että eri tilanteisiin liittyvät laitteet ja tavarat saa pois silmistä, kun niitä ei tarvita. Muunto Clean Cut voi valinnan mukaan korostaa tai kätkeä siihen sijoitetun esineen.Näyttävä kotiteatteriMoni sisustaja haluaa iloita kotinsa viihde elektroniikasta täysillä niin, että myös itse laitteet ovat komeasti esillä. Muunto Clean Cut tarjoaa upeat mahdollisuudet: Taulutelevisiota ja kaiuttimia varten on olemassa varusteluosia, joilla laitteet voi ripustaa yksinkertaisesti suoraan seinäpaneelin uraprofiiliin. Piilojohdotus hoitaa kaiken turhan näkymättömiin. Vain olennainen on pelkistetysti nähtävillä ja nautittavissa.
20084_9903.jpg
Cello-kokonaisuudet kotiin, jossa mieli lepää
Maailmat ideoittesi mukaanCello on K-raudan ja Rautian oma sisustusmerkki. Cellon idea on luoda inspiroivia sisustuskokonaisuuksia, jotka auttavat asiakasta toteuttamaan parempaa asumista. Cello on enemmän kuin upeita tuotteita - Cello on upeita kokonaisuuksia.Asiakkaan valintoja helpotamme kokoamalla yhteensopivia tuotteita neljän tyylisuunnan alle. Asiakkaan on vaivatonta tehdä oman maun mukaisia valintoja ja koota niistä haluttu kokonaisuus. Tee koti, jossa mieli lepää.Tyylivalintoja voit tehdä seinäpinnoissa: tapetit ja maalit sekä lattioissa: laminaatit ja parketit, kuin myös valaisimissa.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
Talot kadun varrella
Sisätilojen suunnittelun aikataulutus - katso tallenne webinaarista
Torstaina 17.2. järjestimme webinaarin, jossa keskusteltiin sisätilojen suunnittelusta ja aikataulutuksesta. Webinaarissamme käsittelimme useaa arkemme sujuvuuteen hyvin olennaisesti liittyvää asiaa, kuten välioviratkaisuja, tulisijojen valintaa sekä sijoittelua. Puhuimme myös erilaisten pintojen käsittelystä ja värien vaikutuksesta tunnelmaan sekä keittiöistä ja niiden toimivuudesta.Pääset katsomaan illan webinaarin alta.
20093_15517.jpg
Ikkunoiden energiatehokkuuteen
Ilmastonmuutoksen ja energian hinnan nousun myötä rakennusten energiankulutukseen on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota – ja syystäkin: kaikesta EU:ssa kuluvasta energiasta rakennusten osuus on peräti 40 prosenttia. Rakennusten energiankäyttö tuottaa kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasuista. Energiatehokkaalla rakentamisella ja asumisella voidaan siis todella vaikuttaa ilmaston tulevaisuuteen ja säästää selvää rahaa alentunein lämmityskustannuksin.Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton