• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakentaja.fi Syysseminaari lokakuussa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.01.2010
20101_19842.jpg

Laitapa jo nyt kalenteriisi vahva merkintä torstain, lokakuun neljännentoista (14.10.)päivän kohdalle. Paikka on Sanomatalo Helsingin keskustassa. Älä siis järjestä mitään koulutustapahtumia, myyntipäiviä tai asiakastapaamisia tuolloin, ainakaan aamupäiväksi klo 8-13. Käytettävänäsi on yli 300 muuta päivää!

Seminaarissa luomme katsauksen maailman talouteen, suomalaiseen rakentamiseen ja Rakentaja.fin paikkaan sen kehittämisessä. Tule kuuntelemaan ja ottamaan kantaa ajan hetkeen syysseminaariimme.

Seminaarikutsut lähetetään syyskuussa 2010.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17378.jpg
Icopal aluskatteet
Icopal aluskatteet ovat kovien katteiden alle tarkoitettuja laadukkaita ja kestäviä aluskatteita. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Aluskatteen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja se suojaa rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.
201910_60295.jpg
Nyt on oikea aika vaihtaa suodattimet!
Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi terveyteemme ja pahimmillaan huono ilma voi aiheuttaa terveyshaittoja, jopa vakavan sairauden. Hengitysliiton mukaan jokaisen asunnossa olevan ihmisen tulisi saada vähintään 4 litraa raikasta ulkoilmaa joka sekunti. Mutta koska ilma tulee ulkoa, sen mukana saattaa kantautua mm. siitepölyä, katupölyä, pakokaasuja tai nokea, mikäli sitä ei ensin suodateta. Tehokas suodatus onkin ainoa keino varmistaa puhdas sisäilma. Suodattimet tulee myös vaihtaa säännöllisesti, jotta ilma pysyy kaiken aikaa terveellisenä.
202111_73598.jpg
Millä tiivistät kiukaan hormiliitoksen oikein?
Vanhan saunan kiukaan vaihtaminen sujuu helposti. Hommataan uusi kiuas tai vaihdetaan kiuasmallia kokonaan. Kiuas asentuu paikoilleen muitta mutkitta, mutta millä puilla lämpiävän kiukaan hormi pitäisi tiivistää niin, että se on tehty oikein?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yli puolet Suomen omakotilämmittäjistä kiinnostuneita pelletistä
Suomen Tilastopalvelu Oy:n ja OMD Finland Oy:n tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet omakotitalossa asuvista voisi harkita pellettilämmitykseen siirtymistä. Pelletti kiinnostaa erityisesti puulla ja öljyllä lämmittäviä."Pelletissä ihmisiä kiinnostaa kotimaisuus, energialähteen uusiutuvuus ja kilpailukykyinen hinta. Kokonaisuutena pelletin näkymät ovat lupaavat. Vapo toimitti vuonna 2006 kotimaan markkinoille 80 000 tonnia pellettiä. Tänä vuonna tavoittelemme 50 prosentin kasvua kotimaan toimituksissa", markkinointipäällikkö Matts Kempe Vapo Pelletistä kertoo.Vapo tuottaa pellettiä Suomessa tänä vuonna 350 000 tonnia. Muissa Pohjoismaissa pelletti on suositumpaa kuin Suomessa. Osaltaan sitä selittää Suomen verotus, joka on vielä toistaiseksi fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, suosiva.Suomessa on tällä hetkellä noin 10 000 pelletillä lämpiävää omakotitaloa. Kempe arvioi, että vuoteen 2010 mennessä määrä viisinkertaistuu. Pellettikattilan lisäksi helppokäyttöinen pellettitakka on suosittu vaihtoehto etenkin vapaa-ajan asunnoissa.Kasvava kiinnostus pellettiä kohtaan näkyy myös Asuntomessuilla. Kaskilinnan, kohde 45, lisäksi kohteet 26 Villa Opus ja 44 Talo Wienerberger lämpiävät pelletillä. Aiemmin Asuntomessuilla on ollut korkeintaan yksi pelletillä lämpiävä kohde. Kaskilinnassa on messujen ajan paikalla pellettilämmityksen asiantuntijoita.Tervetuloa tutustumaan kotimaiseen bioenergiaan!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tv-maksuvelvollisuus jatkuu digiaikanakin
Kaapelitaloudet maksuvelvollisia myös ilman digisovitintaTelevisiomaksuvelvollisuus jatkuu digi-tv-siirtymän jälkeen ennallaan. Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollisuus vastaanottaa televisiolähetystä. Kaapeli-tv-jakelussa olevien talouksien tulee maksaa tv-maksu analogisen jakelun jatkoajalla, helmikuun 2008 loppuun asti, vaikka taloudessa ei olisikaan digisovitinta.Televisiomaksuvelvollisuuden kannalta ei ole merkitystä, minkä jakelukanavan (analoginen, digitaalinen, satelliittivälitys) kautta televisiolähetystä voidaan vastaanottaa. Merkitystä ei ole silläkään, millaisen laitteen tai laiteyhdistelmän avulla televisiolähetyksiä voi vastaanottaa: maksuvelvollisuus koskee muun muassa digisovittimen/satelliittivastaanottimen ja television/monitorin/tietokoneen yhdistelmää sekä kännykkätelevisiota (DVB-H).
20078_6006.jpg
Monier Roofing kattotarvikkeet
Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi myös läpi-vientejä, tiivisteitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut tiivisteet takaavat katon tiiviyden ja yhteensopivat läpiviennit varmistavat katon toimivuuden LVIS-asennuksissa. Erilaisilla viimeistelytuotteilla voidaan hioa loppuun tiilikaton toimivuus ja ulkonäkö. Monierin kattopakettiin kuuluvat kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton