• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennusurakka tulossa - mistä aloittaa?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.06.2012
20126_31288.jpg

Asiakas on aina oikeassa! Selkeät budjetit ja aikataulut sekä kommunikaatio asiakkaidemme kanssa ja asiakkaan intressien valvonta luo puitteet onnistuneille projekteille. Lisäksi ne luovat läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta asiakkaillemme. Olipa haaveenasi sitten kylpyhuoneen uudistaminen tai lapsuuden nukkekodin muuttaminen todelliseksi me voimme auttaa sinua!

Lisää Pen & Hammerin -palveluista...

Kattava paketti palvelua

Tarjoamme arkkitehti-, rakenne- ja LVI-suunnittelua sekä pienille että isommille projekteille. Pen & Hammer suunnittelee sekä uudisrakennuksia että olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden korjausrakentamista. Panostamme paitsi hyvään suunnitteluun myös projektijohtamiseen. Pidämme samalla huolta asiakkaamme eduista varmistamalla asiakkaillemme mahdollisimman edulliset hankinnat.

Tarjoamme yksityishenkilöille:

  • Arkkitehtisuunnittelua
  • Rakennus-/rakennesuunnittelua
  • LVI-suunnittelua
  • Projektivalvontaa
20126_31289.jpg

Hoidamme niin pienet kuin suuretkin hankeet

Työskentelemme muun muassa märkätiloihin, saunoihin, omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostalohuoneistoihin, terasseihin ja kylpyhuoneisiin liittyvien projektien parissa.

Tutustu palveluihin...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200811_14118.jpg
Hellyttävä ja käytännöllinen koirahuone
Rakentajaperhe oli jo pitkään haaveillut koirien omasta huoneesta, kun kuratassujen peseminen pyykkien kanssa samassa tilassa ei tuntunut enää mielekkäältä. Käytännön tarpeet vaativat koirille kunnolliset pesu- ja kuivattelutilat. Perhe ajatteli, että jos he vielä joskus rakentavat talon, sinne pitää saada koirille omat tilat. Haave koirien huoneesta toteutui Vaasan asuntomessualueelle rakennetussa talossa.Perheessä oltiin kyllästytty lattialla lojuviin peittoihin, ja koirille haluttiin omat huonekalut. Koirien huoneesta löytyykin molemmille koirille omat makuupaikat; divaani ja sohva.Koirahuoneen viihtyisyyteen on huonekalujen lisäksi panostettu myös taulujen, palkintokaapin ja kasvien avulla. Huoneen pintamateriaalina on käytetty helppohoitoista laattaa. Kuralenkin jälkeen koirat on kätevä suihkuttaa niiden omassa pesuhuoneessa ja jättää huoneeseen myös kuivumaan. Omassa huoneessa voi suorittaa myös kaikki muut koirien hoitotoimenpiteet; harjaukset ja kynsien leikkuut.
49_P_106956_1.jpg
Rakennusten energiamuotokertoimet uudistettu
Valtioneuvosto on antanut asetuksen, jolla uudistetaan rakennusten energiamuotokertoimet. Asetus on osa lähes nollaenergiarakentamisen säädöspakettia.Rakennettu ympäristö aiheuttaa nykyään noin kolmasosan Suomen kasvihuonekaasupäästöistä.Energiamuotokertoimet ohjaavat kohti energiatehokasta rakentamista ja kestävää luonnonvarojen käyttöä. Mitä suurempi kerroin on, sitä vähemmän kuluttavaksi rakennus tulee suunnitella.Rakennuksissa 1.1.18 alkaen käytettävät energiamuotokertoimet(suluissa 31.12.17 asti voimassa olevat)· sähkö 1,20 (1,70)· kaukolämpö 0,50 (0,70)· kaukojäähdytys 0,28 (0,40)· fossiiliset polttoaineet 1,00 (1,00)· rakennuksessa käytettävät uusiutuvat polttoaineet 0,50 (0,50)"Uusiutuvia energialähteitä ja energiatehokkuutta lämmityksessä pitää edistää. Siksi uusiutuvien polttoaineiden ja kaukolämmön kertoimet ovat alhaisimmat. Myös sähköntuotannossa päästötön tuotanto lisääntyy. Siksi sähkön kerrointa on ollut perusteltua alentaa", painottaa asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.Tänään (30.11.2017) annettu asetus on osa lähes nollaenergiarakentamisen säädöspakettia, johon kuuluu myös maankäyttö- ja rakennuslain 1.1.2017 voimaantullut muutos sekä kaksi ympäristöministeriön asetusta, jotka on tarkoitus antaa vuoden 2017 aikana. Asetus on myös osa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanoa Suomessa.Uudet energiamuotokertoimet tulevat voimaan 1.1.2018 ja ne koskevat uusia rakennuksia, kun hankkeen lupahakemus jätetään 1.1.18 tai sen jälkeen.Ympäristöministeriön ohjeita
20151_42096.jpg
Paloluokiteltuihin rakenteisiin uutuuslevy
Tiesitkö, että Gyprocin kevytrakennejärjestelmillä voidaan kipsilevyrakenteita käyttäen saavuttaa lähes kaikki palovaatimukset? Kipsilevyn palonsuojaominaisuudet perustuvat levyyn kemiallisesti sitoutuneeseen veteen, jota Gyproc-levyssä on jopa 20 %. Levyissä oleva vesi höyrystyy hitaasti kun palosta vapautuva energia tunkeutuu kipsilevyyn. Näin kipsilevy estää levyn toisella puolella olevien rakenteiden sekä aineiden voimakkaan kuumentumisen palon sattuessa.
20136_35400.jpg
KNX-taloautomaatio on Standardi
KNX -järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX -järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä, jossa laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin. KNX -taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloihin, toimistoihin, liikerakennuksiin, hotelleihin, kouluihin jne. Muunneltavuus on tärkeää rakennuksen käytön aikana ja KNX -järjestelmän laajentaminen on helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX standardia hallinnoi ja laitteiden yhteensopivuutta valvoo Konnex Association (www.knx.org). KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.Lisätietoa KNX-tekniikasta
20148_40445.jpg
Langattoman katkaisijan voit sijoittaa minne haluat
Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat katkaisijan tai säätimen halutessasi vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan, ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto jota on yleisesti saatavilla, ja se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta
201411_41685.jpg
Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?
Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton