• Etusivu
  • Rakentaminen

Hellyttävä ja käytännöllinen koirahuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.11.2008
200811_14118.jpg

Rakentajaperhe oli jo pitkään haaveillut koirien omasta huoneesta, kun kuratassujen peseminen pyykkien kanssa samassa tilassa ei tuntunut enää mielekkäältä. Käytännön tarpeet vaativat koirille kunnolliset pesu- ja kuivattelutilat. Perhe ajatteli, että jos he vielä joskus rakentavat talon, sinne pitää saada koirille omat tilat. Haave koirien huoneesta toteutui Vaasan asuntomessualueelle rakennetussa talossa.

Perheessä oltiin kyllästytty lattialla lojuviin peittoihin, ja koirille haluttiin omat huonekalut. Koirien huoneesta löytyykin molemmille koirille omat makuupaikat; divaani ja sohva.

Koirahuoneen viihtyisyyteen on huonekalujen lisäksi panostettu myös taulujen, palkintokaapin ja kasvien avulla. Huoneen pintamateriaalina on käytetty helppohoitoista laattaa. Kuralenkin jälkeen koirat on kätevä suihkuttaa niiden omassa pesuhuoneessa ja jättää huoneeseen myös kuivumaan. Omassa huoneessa voi suorittaa myös kaikki muut koirien hoitotoimenpiteet; harjaukset ja kynsien leikkuut.

200811_14117.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

43_P_16117.jpg
Rakennusmessut, Vaasa
Pohjanmaan suurimmat rakennusalan messut järjestetään 26.-28. lokakuuta Botniahallissa. 210 näytteilleasettajaa ovat messuilla mukana ja tapahtuma onkin kasvanut mittavaksi asumisen ja rakentamisen foorumiksi.Rakentaminen ja kotiin panostaminen on kasvanut mittavasti ja se näkyy myös monin eri tavoin alan tuotteissa, tarjonnassa ja kysynnässä. Rakennusmessut tarjoaa kuluttajille läpileikkauksen alalla tapahtuneesta kehityksestä, ajankohtaisesta lainsäädännöstä sekä tietoa alan uusimmista tuotteista ja palveluista.Rakennusalan erikoismessut on suunnattu rakentajille, sisustajille ja remontoijille. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen paikan hankkia tietoa ja ideoita sekä mahdollisuuden tehdä suuria ja pieniä hankintoja rakennus-, sisustamis- ja remontointiprojekteja varten. Kaikki löytyy kätevästi saman katon alla.Rakennusmessuilla on alan tarjontaa koko perheelle. Vanhemmat voivat halutessaan jättää pienimmät lapset valvottuun lapsiparkkiin ja näin keskittyä rauhassa messujen tarjontaan sekä kauppojen ja ostosten tekemiseen.
20204_63740.jpg
Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö
Integroitavien kodinkoneiden ominaisuudet ovat tänä päivänä huippuluokkaa, joten laitteita valittaessa ei tarvitse tehdä kompromisseja ulkonäön ja käytännöllisyyden välillä. Esimerkiksi NoFrost-automaattisulatus löytyy melkein kaikista integroitavista kylmälaitteista. Enää nykyisin integroitavien kodinkoneiden hintakaan ei karkaa tavallisia malleja korkeammalle.
202210_79897.jpg
Musta tuo särmää keittiöön
Tummat keittiöt ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Jopa keittiöitä, joissa sekä kaapistot, työtasot että välitilat ovat tummasävyisiä, näkee nykyisin yllättävänkin paljon. Vaikka et innostuisi täysin tummasta keittiöstä, pienikin määrä mustaa tuo tilaan ryhtiä ja mielenkiintoista kontrastia.
20081_7873.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneen toiminnotTähän alkuun tuttu toteamus makuuhuoneesta ja sängystä: vietämme niissä kolmasosan elämästämme. Kuitenkaan emme käytä makuuhuoneen suunnitteluun aikaa ja vaivaa. Usein huoneet ovat jääneet talopiirustuksissa pieniksi kopeiksi, joihin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky ja ehkä yöpöydät, lastenhuoneeseen sänky ja koulupöytä tuoleineen. Vaatekomerot vievät lattiapinta-alaa tai ne on sijoitettu huoneiden väliin "seinän sisään". Tilanpuutteessa makuuhuonetta voidaan käyttää myös työhuoneena. Onneksi makuuhuonesuunnittelun suuntaus näyttäisi olevan viihtyisämpään monikäyttötilaan. Moottoroidusta vuoteesta katsellaan televisiota, makuuhuoneesta on pääsy omaan kylpyhuoneeseen ja pukeutumistilaan huoneenomaisine vaatesäilytyksineen.
20093_15527.jpg
Millainen talo teille tulee?
Ote päiväkirjasta: kesä 2007Lähtötilanteessa kohti uutta taloa meillä oli suunnittelun osalta vain mielikuva, jossa arkkitehdin palkkaaminen on ylimääräinen menoerä ja kallista puuhaa. Talokirjathan olivat pullollaan jo valmiiksi suunniteltuja taloja. Vaan miksipä niistä ei kuitenkaan löytynyt meidän tontille ja perheelle sopivaa ratkaisua?
20155_43484.jpg
Rakennusalan parhaat paikat ja tekijät
Ammattimaisen ja sitoutuneen työvoiman löytäminen käy yhä vaikeammaksi tulevaisuuden työmarkkinoilla. Hyvät henkilövalinnat ovat menestyksen avain.Maximus välittää rakentamisen toimihenkilöt ja ammattilaiset talon- ja infrarakentamisen sekä talotekniikan yrityksiin yli 13 vuoden kokemuksella. Tarvitseepa yritys pikaista lisäresurssia tai vakituisen tekijän riveihinsä, löytää Maximus oikeat ammattilaiset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton