• Etusivu
  • Varusteet

Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri – katso 5 vinkkiä telineiden käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 16.04.2021
20214_65417.jpg

Mökin kunnostuksessa ja maalaamisessa rakennustelineet ovat oiva apu.

Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.

1. Katon korjaus ja rännien puhdistus

Katolla tehtävät korjaukset sujuvat rakennustelineiltä nopeammin. Saat tukevan työskentelytason ja pääset katolle helpommin. Katolla pitää aina muistaa käyttää putoamissuojavarusteita. Rännien puhdistus onnistuu myös vaivattomasti ja samalla voit kiristää löystyneet kiinnikkeet. Telineille mukaan saa myös ämpärin, mihin on helppo kerätä ränneissä olevat roskat.

2. Seinien ja räystäiden maalaus

Ulkoseinien ja räystäiden huoltomaalaus on usein haastavaa. Tikkailla maalaaminen onnistuu myös, mutta telineillä se on huomattavasti helpompaa. Mahdollinen maalattava pinta-ala kerralla on suurempi kuin, mihin tikkailla ei välttämättä ylettäisi. Maalausjäljestä saadaan näin myös tasaisempi, kun saumakohtia ei tule liikaa. Telineiden siirto on helppoa apupyörien ansiosta.

Telineillä maalaaminen on turvallista ja nopeaa.
Telineillä maalaaminen on turvallista ja nopeaa.

3. Ikkunoiden pesu

Nykyajan ikkunat ovat korkeita ja korkealla. Niiden peseminen voi osoittautua mahdottomaksi ilman ammattilaista. Rakennustelineillä yllät korkeimmankin ikkunan luo ja talosi ilme pysyy siistinä.

4. Puiden leikkaaminen

Korkeiden puiden oksia on joskus vaikea karsia. Rakennustelineillä yletyt ylimmäisiinkin oksiin turvallisesti. Työskentelytasolle saat mukaasi tarvittavat työkalut. Tukevat telineet ovat hyvä apuväline myös nurmikolla.

5. Sisällä tehtävät korjaustyöt

Korkeat huonekorkeudet voivat aiheuttaa päänvaivaa huoltotöissä sekä varastot ja vanhat suulit kaipaavat joskus korjaustöitä sisäpuolelta. Rakennustelineellä yletät turvallisesti tekemään huoltotöitä ja voit kasata telineet jopa portaisiin.

Korkeiden kohteiden valinta

RAKENNUSTELINE FIRST5 TK 4,40M

Rakennusteline FIRST5 soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Telinettä voidaan käyttää myös portaissa. Telineeessä on kestävä alumiinirakenne ja se on myös nopea ja helppo kasata. Apupyörien ansiosta siirtäminen onnistuu helposti.

20206_65383.jpg
  • työtaso 145 x 50 cm
  • max. tason korkeus 243 cm
  • max. työkorkeus 440 cm
  • kantavuus 150 kg
  • mitat: (k x p x l) 379 x 171 x 121 cm
  • paino 24,4 kg
  • takuu 3 vuotta

Pieniin kohteisiin

TELESKOOPPITYÖTASO

Tukevalla ja vakaalla alumiinirakenteisella teleskooppityötasolla on miellyttävä työskennellä. Se on helppo kuljettaa ja varastoida. Työtason jalat voidaan säätää 22 cm välein, jolloin se sopii myös portaissa työskentelyyn.

  • säädettävä korkeus 50 - 90 cm
  • säädettävä pituus 100 - 175 cm
  • tason leveys 30 cm
  • kantavuus max. 150 kg
  • paino 15,5 kg
20206_65385.jpg

Helposti mukaan vaikka autoon

TIKAS TELESKOOPPI 3,2M ja TIKAS TELESKOOPPI 3,8M

Teleskooppitikas on monikäyttöinen tikas sisä- ja ulkokäyttöön. Se on helppo ja nopea pystyttää ja rakenteensa ansiosta vie vain vähän säilytystilaa. Kevyen alumiinirakenteen ansiosta tikkaita on helppo kuljettaa mukana, mutta samalla sillä on erittäin tukeva työskennellä.

20206_65386.jpg
  • max. korkeus 3,2 m / max. korkeus 3,8 m
  • 3,2M min. korkeus 82 cm / 3,8M min. korkeus 92 cm
  • askelväli n. 30 cm
  • max. kuorma 150 kg
  • 3,2M paino 11 kg / 3,8M paino 13,8 kg
Tutustu ja tilaa!
IKH
Varusteet
rakennustelineet
tikkaat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77905.jpg
Näin vältät vaaratilanteet tikkailla - huomioi nämä seikat
Turvallisuus on ykkösasia rakennustyömailla, ja turvallinen työskentely edellyttää, että valitaan oikeat välineet oikeaan työhön. Tikkaita ja rakennustelineitä valitessa kannattaakin huomioida, onko tarkoitus työskennellä matalalla vai vähän korkeammalla. Onko tärkeintä turvallisuus noustessa ja laskeutuessa korkealta? Työskennelläänkö portaikossa tai vaatiiko työkohde jykevämmän rakennustelineen? IKH:n valikoimasta löydät ratkaisun kaikenlaisiin tikas- ja rakennustelinetarpeisiin.Työskenteletpä korkealla harvoin tai päivittäin, on tärkeää tietää, mitä tikkaiden tarkastuksessa tulee huomioida. Tarkastuksista on myös hyvä tehdä säännöllinen rutiini. Lue artikkelista kattavat ohjeet tikkaiden tarkastukseen!
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
20233_81137.jpg
Henkilönostin testiin ilmaiseksi - voita Janneniskan nostin viikonlopuksi
Oletko aikeissa tehdä mökkiremonttia tai vaatiiko talosi huoltotoimenpiteet katonrajaan nousua? Joko teidän yrityksenne on kokeillut työkohteissa Janneniskan henkilönostinta?Kotona ja työmaalla riittää varmasti kohteita, jossa henkilönostinta kaivataan: aurinkopaneelien asennus, rännien puhdistus, talonmaalaus, kattoprojektit, korkean pensasaidan trimmaus tai yleiset kiinteistöhuollon toimenpiteet. Kerro meille, mihin työhön tarvitsisit avuksesi Janneniskan henkilönostinta ja missä kohde sijaitsee. Janneniska valitsee sopivat testaajat ja ilmoittaa heille valinnasta henkilökohtaisesti.
Mies seisoo rakennustelineillä
Uusi kaide nopeuttaa rakennustelineiden pystytystä turvallisuus edellä
Rakennustelineet – ilman et pärjää, mutta pystyttäminen tuntuu riesalta. Aika on rahaa. Rakennustelineet pitää saada kasattua nopeasti työmaalla, mutta turvallisuudesta ei saa tinkiä. IKH tuo telinemarkkinoille Altrex Safe-Quick uutuuden, joka lupaa nopeuttaa ja helpottaa telineiden kasaamista.
20203_63477.jpg
Näin kellari pysyy kuivana ja lämpimänä
Monesti kellaritilat omakotitaloissa sekä kerrostaloissa halutaan uudistaa nykyaikaisella ratkaisulla, mikä kestää aikaa ja on laadukas. Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.Vanhoissa taloissa on valitettavan usein kostea ja tunkkainen kellari. Se näkyy seinän rappauksien kosteusvaurioina ja homeena. Tämä huomataan usein vasta silloin, kun kellaritilat haluttaisiin ottaa hyötykäyttöön. Isodrän-levyn avulla toteutat kellariremontin onnistuneesti ja saat vanhan kellarin hyötykäyttöön. Ratkaisua varten on mahdollista hyödyntää määrälaskuria sekä valmistajan suunnittelu- ja asennusohjeita. Kosteussuojaratkaisut salaojaan ohjeineen voi tilata verkkokaupasta suoraan tontille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton