• Etusivu
  • Talo

Rahoitusvaihtoehto keittiöremonttiin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.01.2016
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Keittiöremontin rahoitus

Keittiö on kodin sydän. Vanha klisee, mutta edelleen paikkansa pitävä. Vanhan talon ostaja useassa tapauksessa haluaa uuden, oman näköisen keittiön. Pitkään samassa talossa asunut saattaa kyllästyä keittiöönsä ja huomata sen olevan toimimaton. Uudet kodinkoneet taas tuovat energiansäästöä keittiöön.

Keittiöremontti ottaa aikansa ja rahaakin se vaatii. Vuosibudjettiin ei välttämättä ole keittiöremonttia otettu - kyllästyminen keittiöön saattaa tulla kuin salama kirkkaalta taivaalta.
Vanhana ostetun talon remontissa budjetti on saattanut pettää tai halutaankin kalliimpi keittiö kuin ensin ajateltiin.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201111_28726.jpg
Rakennusluvan asiakirjat
Rakennusluvan hakeminen voi tuntua A4-viidakolta ainakin ensikertalaiselle. Usein kysymyksiä herättävät tilanteet, jolloin ei olla aivan varmoja tarvitaanko koko lupaa ollenkaan vai riittääkö esim. toimenpideilmoitus. Mikäli rakennuslupa vaaditaan, mitä kaikkea on huomioitava, jotta riittävä määrä hakemuspapereita saadaan yhdellä kertaa toimitetuksi.
201310_36811.jpg
Nurmikko, niitty - vai kuntta?
Piha kaipaa vihreää pintaaAlkaako talosi tai mökkisi olemaan jo valmis, mutta pihamaa odottaa tekijää? Mitä jos etenisit luonnon ehdoilla ja miettisit muita vaihtoehtoja perinteisen kylvönurmikon sijasta...
20194_57223.jpg
Kulkuväylät pihakivillä
KATSO MUITA IDEAKUVIA TÄÄLTÄ >>
20216_71258.jpg
Valitse tarpeeseesi parhaiten sopiva ilmalämpöpumppu näillä vinkeillä
Ilmalämpö on uusiutuvaa ja ekologista energiaa. Talvella ilmalämpöpumpusta saadaan säästöjä muun lämmityksen tukena. Oikeanlaisella ilmalämpöpumpulla saat lämmityskäytössä jopa 30–40 prosenttia säästöä pelkkään suorasähkölämmitykseen verrattuna. Ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia huomioon. Tämän artikkelin vinkeillä löydät varmasti itsellesi sopivan laitteen.
20091_14684.jpg
Helppoa ilmanvaihtokanavointia
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
20096_17151.jpg
Rintamamiestalon peruskorjausmallit
Rintamamiestaloja on vuosina 1945-1970 rakennettu Suomeen n. 150 000 kpl. Valtaosa taloista on tehty saman perusratkaisun mukaan. Toisistaan nämä talot eroavat lähinnä huonejärjestyksessä ja mitoissa. Määräävänä tekijänä olevat porraskäytävät ja piippu ovat kuitenkin lähes kaikissa ratkaisuissa samassa paikassa.Osa näistä taloista on peruskorjattu ja mahdollisesti laajennettu kertaalleen, osa ehkä jo kaksi kertaa. Peruskorjaustarve näissä taloissa on kuitenkin jatkuvaa. Keskimääräinen laajemman peruskorjaustarpeen väli on n. 20 vuotta. Taloja on korjattava 7500 kpl vuosittain, jotta kyseinen rakennuskanta uusiutuu kohtuullisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton