• Etusivu
  • Talo

Portaikon jalkalistat köydestä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.11.2010
20084_10184.jpg

Varsinkin vanhan talon portaikon jalkalistoitus voi olla ongelmallista. Yksi mukava sisustuksellinen keino on käyttää taipuisaa paksua (20 mm) köyttä.

Kiristä köyden pää samanvärisellä luonnonkuitunarulla, ettei köysi pääse purkautumaan.

Paina köyttä porraspinnan ja seinän kulmaan. Kiinnitä taipumiskohdissa pienillä nauloilla.

Etene näin portaikon alareunaan asti ja kiristä jälleen köyden pää siistiksi. Leikkaamiseen kannattaa käyttää terävää veistä.

Kiinnitä portaikon toiseen reunaan köyttä vastaavasti.

Köysi on kätevä "jalkalista" muissakin hankalissa kaarevissa paikoissa, kuten esim. pylväs.

20084_10185.jpg
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20156_43686.jpg
Loma-asunnon sähköistys
Loma-asunnon rakentamisvaiheessa ei aina haluta sijoittaa älykkääseen talotekniikkaan, vaan sähköt tehdään ns. perinteisesti. Perinteiset sähköasennukset eivät kuitenkaan estä varustamasta loma-asuntoa tai kotia tavallista paremmin.
202011_67453.jpg
Onko kotona huono sisäilma? Ongelma on usein helposti ratkaistavissa
Tekeekö kotona mieli avata usein ikkunaa? Tunkkainen sisäilma on ikävä ongelma, jonka syy löytyy monesti ilmanvaihtokoneen tai raitisilmaventtiilien tukossa olevista suodattimista. Tukkoon mennyt suodatin ei päästä raitista ilmaa kunnolla läpi ja aiheuttaa siten kotiin huonon sisäilman.
20082_9112.jpg
HuoltoOptimi -huoltokirja
Uutta taloa rakentavat tietävät jo nykyisin, että ennen lopputarkastusta pitää esittää täytetty huoltokirja, josta selviävät miten ja mistä aineista kyseinen rakennus on rakennettu. Perinteinen paperille täytetty huoltokirja ajaa varmasti asiansa aina tuohon talon lopputarkastukseen asti, olettaen, että se ei jo siinä vaiheessa ole hukkunut tai suttaantunut työmaalla kaatuneiden kahvikuppien ansiosta. Yleisesti huoltokirja koetaan ylimääräisenä taakkana, jolle ei katsota löytyvän minkäänlaista lopputarkastuksen jälkeistä käyttöä. Harva tullee ajatelleeksi, että huoltokirjan varsinainen käyttö ja merkitys alkaa kuitenkin vasta talon valmistumisen jälkeen. Tai ainakin tulisi…HuoltoOptimi-huoltokirja nyt 50 eur...Tulosta lahjakortti tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton