• Etusivu
  • Rakentaminen

Netissä toimiva HuoltoOptimi-huoltokirja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.12.2008
20082_9112.jpg

Uutta taloa rakentavat tietävät jo nykyisin, että ennen lopputarkastusta pitää esittää täytetty huoltokirja, josta selviävät miten ja mistä aineista kyseinen rakennus on rakennettu. Perinteinen paperille täytetty huoltokirja ajaa varmasti asiansa aina tuohon talon lopputarkastukseen asti, olettaen, että se ei jo siinä vaiheessa ole hukkunut tai suttaantunut työmaalla kaatuneiden kahvikuppien ansiosta. Yleisesti huoltokirja koetaan ylimääräisenä taakkana, jolle ei katsota löytyvän minkäänlaista lopputarkastuksen jälkeistä käyttöä. Harva tullee ajatelleeksi, että huoltokirjan varsinainen käyttö ja merkitys alkaa kuitenkin vasta talon valmistumisen jälkeen. Tai ainakin tulisi…

HuoltoOptimi-huoltokirja nyt 50 eur...

Tulosta lahjakortti tästä

HuoltoOptimi paljon enemmän kuin pelkkä huoltokirja

HuoltoOptimi poikkeaa melkoisesti perinteisestä huoltokirjasta, sillä se on itse asiassa koko rakennuksen hallintajärjestelmä, josta löytyvät kaikki rakennukseen liittyvät tiedot. Perinteisten tontin ja rakennuksen yleistietojen sekä käytettyjen materiaalien lisäksi HuoltoOptimista löytyvät myös mm.

Rakennukseen liittyvät yhteystiedot eli tiedot kaikista tarvittavista yhteyshenkilöistä, oli kyseessä sitten piipun kolme vuotta sitten pellittänyt peltiseppä, erittäin edullisen pintaviallisen kylpyammeen myynyt putkimies tai vaikkapa viisi vuotta sitten parketin asennuksen tarkastanut rakennusmestari.

Kustannusseurantaosio kertoo sinulle koko rakennusvaiheen ajan kuinka paljon mikin työvaihe on tullut sinulle maksamaan. Jos olet tehnyt kustannusarvion KotiOptimilla, se kertoo myös oletko ylittämässä vai alittamassa ko. arviota eri työvaiheiden osalta. Kustannusseurannasta voit milloin tahansa myös tarkistaa eri laskuja ja niistä tehtyjä muistiinpanoja.

Työmaapäiväkirja on jo osassa Suomea pakollinen, mutta muuallakin suositeltava, sillä siihen on helppo täyttää työmaalla kulloinkin tehdyt työt, tilatut ja toimitetut tarvikkeet, työmaalla tehdyt katselmukset jne. Täytetty työmaapäiväkirja on erinomainen apu jälkikäteen, jos tulee erimielisyyksiä tarvikkeiden tilaus- tai toimitusajoista sekä niistä erikseen sovituista asioista. Vuosien päästä päiväkirjan avulla on taas miellyttävää tuoda erilaiset muistot mieleen rakennus- ja remontointiajalta.

Huolto-ohjeet opastavat talon asukasta rakennuksessa kulloinkin tarvittavien huoltotöiden osalta. Huolto-ohjeista löytyvät niin oikeat tarkastusvälit kuin se miten kyseiset tarkistukset tulisi tehdä. Jatkossa ohjelma myös muistuttaa tehtävistä huolto- ja tarkastustöistä, eli sinun ei itsesi tarvitse miettiä milloin mitäkin on tehtävä.

Jatkovuodet HuoltoOptimiin ovat vapaaehtoisia ja maksavat ensimmäisen vuoden jälkeen 10 euroa/vuosi. Tällöin ohjelma myös muistuttaa halutulla tavalla esimerkiksi sähköpostin välityksellä tulevan kuukauden huoltotarpeista ja -ohjeista.

Asunnon myynti ja HuoltoOptimi

Huoltokirjan ajatus on, että jos ja kun talo joskus myöhemmässä vaiheessa myydään, tulisi huoltokirja rakennustietoineen ja tehtyine huoltotöineen luovuttaa uudelle omistajalle. Kenellä on esimerkiksi 10 vuoden päästä tallella ja minkälaisessa kunnossa silloin paperinen huoltokirja?

HuoltoOptimia sen sijaan täytetään internetin kautta, ja se on myös koska tahansa siirrettävissä uudelle omistajalle. Siirron yhteydessä pitää vain tarkistaa halutaanko esimerkiksi rakennusaikainen kustannusseuranta siirtää vai poistetaanko se kokonaan näkyvistä. Kun jäljellä ovat halutut tiedot, ilmoitetaan rakennukselle uusi omistaja ja siirretään uusille käyttäjätunnuksille, jonka jälkeen uusi omistaja voi tutustua sekä historiaan että tehdä uudet huoltotoimet aivan kuin ennenkin.

20082_8634.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20231_80513.jpg
Kylpyhuonetrendit 2023 - klassinen eleganssi yhdistyy rohkeisiin väreihin
Miltä näyttävät trendikkäät kylpyhuoneet vuonna 2023? Inspiroidu tanskalaisen stylistin ja sisustuskonsutin Katrine Rougin IDOn tuotteilla suunnittelemista kylpyhuoneista, jotka kumpikin vastaavat ajankohtaisiin trendeihin rohkeine väreineen – mutta samalla huokuvat ajatonta tyylikkyyttä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hinnan alennus, purku
Jollei virheen oikaisu ei ole mahdollista tai myyjä ei suorita virheen oikaisua, ostaja saa1. vaatia virhettä vastaavaa tai muuten kohtuullista hinnanalennusta2. vaatia kaupanpurkua, jos virhe on olennainenOstajalla on oikeus saada palautettavalle kauppahinnalle korkolain 3 §:n 2 momentin mukaista korkoa kauppahinnan maksupäivästä lukien.
20199_59838.jpg
Muista isää, puolisoa tai pappaa isänpäivänä
Pieni, kätevä ja ergonominen IXO-akkuruuvinväännin helpottaa lukuisia kodin askareita. Työkaluun liitettävillä lisäosilla voit ruuvata hankalissa ja ahtaissa paikoissa, porata, leikata tai vaikka avata viinipullon sekä sytyttää grillin. Yhdellä työkalulla selviät niin huonekalujen kasaamisesta kuin kasvien trimmaamisesta!
20212_68482.jpg
Nyt on oikea aika hankkia tarvitsemasi akkutyökalut
Hyvillä työkaluilla hommat sujuvat. Mitkä sähkötyökalut helpottaisivat sinun remonttiasi tai pihan hoitoa? Pelaamalla Bosch-työkalupeliä ja valitsemalla haluamasi sähkötyökalut, osallistut niiden arvontaan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rakennan pientalon -sivusto rakennuttajan avuksi
Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on avannut www-sivuilleen pientalorakentajille suunnatun osuuden, jolla kuvataan Helsinkiin toteutettavan pientalohankkeen eri vaiheet pääpiirteissään. Rakennan pientalon -sivusto koostuu kaupungin eri virastojen ja asiantuntijatahojen kotisivuille avautuvista verkkosivulinkeistä, joiden kautta rakennuttaja saa kattavasti tietoa pientalon rakentamisesta aina tontin hankinnasta loppukatselmukseen saakka.
20148_40721.jpg
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle. Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjattavaa. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin siinä on korjattavaa. Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton