• Etusivu
  • Talo

Palahuopakattoon on tullut reikä, miten paikata?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.12.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Kyseessä on palahuopakatto, jossa tehty lumitöitä ja saatu reikiä kattoon. Näitä on yritetty paikata liimaamalla uusia palahuopia vuotokohtien päälle (paikkauksia on tehty kahteen kertaan, koska vuoto ei ole loppunut ).
Paikkaus ei ole pitänyt ja nyt on aluslaudoitusta vaihdettava n. 1 neliön alalta, keskeltä lapetta. Miten pitää uusi palahuopa laittaa korjattuun kohtaan?

Vastaus:

Onkohan katossa alushuopa? Alushuopa on myös uusittava ja liitettävä alla olevaan alushuopaan vähintään niin, että huovat ovat päällekkäin 30 cm.

Palahuovat pitää irrottaa niin, että täydet palat jäävät paikalleen. Nosta ylimmän poistamattoman nauhan palat varovasti ylös niin, että voit sen alla olevan nauhan poistaa varovasti. Kannattaa käyttää malttia. Tee katto normaalisti alhaalta ylös, ja liitä ylin nauha vanhaan samalla tavalla kuin teit purkutyön. Tämä on vaikea selittää sanallisesti.

Lue lisää vesikatoista

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Mies kuvaa kattoa puhelimella
Juuri nyt on omakotiasujan ja mökkiläisen aika tarkistaa katon kunto
Lumen ja jään katoille aiheuttamat vauriot saattavat paljastua sattumalta. Asiantuntija kehottaakin tarkistamaan katon kunnon säännöllisesti. Ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sisältää korjauskehotukset, mutta ei vielä sido mihinkään.
20196_58833.jpg
Tiedätkö miten painovoimaisen ilmanvaihdon pitäisi toimia?
Jopa 1,5 miljoonaa suomalaista kotia on ilman toimivaa, hallittua ilmanvaihtoa. Painovoimaisen ilmanvaihdon ratkaisut ovat nopeita ja yksinkertaisia toteuttaa ja kustannuksiltaan edullisia. Mikä siis mättää?
20191_55866.jpg
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa saneerausta
Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa myös ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee saneerauksella tavoiteltavia energiansäästöpyrkimyksiä eikä säästöäö tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Vallox 121 SE sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen MUH Ilmavan tilalle. Vallox 121 SE:n kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa Ilmava/Vallox 100 ja 120 -ilmanvaihtokoneissa.Teholtaan Vallox 121 SE on keskisuuren asunnon ilmanvaihtokone, joka soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivi- kuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen.Vallox 121 SE on varustettu automaattisen säädön mahdollistavalla Vallox Digit SED -ohjauksella. Koneen lämmöntalteenoton hyötysuhde on yli 80 % ja siinä on integroidut tasavirtapuhaltimet.
20164_46306.jpg
Näin käytät injektointimassaa ammattimaiseen kiinnittämiseen
Kemiallista kiinnitystä tarvitaan monenlaisissa tilanteissa. Massalla ja metalliankkurilla tehtykemiallinen kiinnitys on oikein tehtynä luja, luotettava ja kestävä. Se sopii hyvin myös ei-ammattimaiseen rakentamiseen ja remontointiin. Kokosimme ohjeet pysyvään kiinnitykseen. Massa-asennuksessa ohjeita kannattaa noudattaa tarkasti, sillä usein epäonnistuneet kiinnitykset johtuvat asennusvirheistä.
20228_79446.jpg
Liukuovilla luovia sisustus­ratkaisuja - ovet toimivat myös kauko-­ohjauksella
Aulis Lundell Oy voitti vuonna 2021 Lohjan asuntomessuilla Pyörre-talollaan parhaan talon, parhaan saunan ja parhaan sisustuksen palkinnot sekä ensimmäisen Vihreä teko -kunniamaininnan. Liune-liukuovet olivat tärkeä osa Pyörre-talon näyttävää ja värikästä sisustusta. Katso, miten voit hyödyntää Liune-ratkaisuja omassa kodissasi.
20219_72740.jpg
Näillä vinkeillä suojaat kotisi asuntomurroilta lomasi aikana
Lomakausi on täydessä vauhdissa, ja moni viettää loman kodin ulkopuolella mökillä tai matkoilla. Asuntomurtojen määrät ovat kasvaneet viime vuosina erityisesti loma-aikoina. Yale Smart Living -tuoteryhmäpäällikkö Markku Ryynänen Abloy Oy:sta antaa vinkit, joiden avulla asuntomurroilta voi suojautua.Suomalaisista pientaloasujista 33 % murehtii poissa ollessaan, onko oma koti kunnossa.* Eikä ihme, sillä vuoden 2018 elokuussa asuntomurtojen määrän uutisoitiin kasvaneen jopa 20 prosentilla. Asuntomurtoja tehdäänkin tyypillisesti juuri kesälomakaudella, asukkaiden ollessa pitkiä aikoja poissa kotoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton