• Etusivu
  • Rakentaminen

Onni-Pelle viihdyttää messuvieraita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.01.2013
20072_3388.jpg

Onni-Pelle viihdyttää vieraita koko messujen ajan yleisön joukossa kuljeskellen sekä Muksulassa vieraillen. Messuvieraiden joukossa saattaa kulkea hahmo jos toinenkin - taitaapa Onni-Pellellä olla rooli jos toinenkin hihassaan... Onni-Pellen eläinaiheiset ilmapallot ovat olleet messujen pikkuvieraiden suosiossa useita vuosia ja niitä tehtäneen jälleen.

Ilmaisen Muksulan valvotuissa olosuhteissa on perheen pienempien mukava hengata muiden lasten kanssa, väritellä kuvia, lukea kirjoja tai katsella piirrettyjä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81240.jpg
Älylukko vapauttaa avaimista - Lue testaajien kommentit
Miksi valita perinteinen mekaaninen lukitus, kun tarjolla on huolettomuutta ja turvallisuutta? Älylukon helppokäyttöisyys ja muunneltavuus poistaa tarpeen vara-avaimista ja helpottaa arkea takuuvarmasti. Lue myös pilottitestaajien kommentit.
20075_5067.jpg
Omakotitalo Liinaharjaan
Ajatus uudesta kodista oli muhinut mielessämme jo jonkin aikaa. Täytyisi vain löytää se "unelmien tontti". Meidän tapauksessa "unelmien tontti" sijaitsisi lähellä vanhaa kotiamme, kouluja ja palveluja, muttei keskellä peltoa. Vaatimukset kuulostavat vähäisiltä, mutta tontin etsiminen olikin luultua vaikeampaa. Kaupungin tarjoamat tontit sijaitsivat pellolla, joten aloimme etsiä tonttia yksityiseltä sektorilta. Helpommin sanottu kuin tehty.Ajelimme, kävelimme ja pyöräilimme lähiympäristömme ristiin rastiin vuoden päivät. Monet kerrat olimme kulkeneet lähellämme sijaitsevaa pikkutietä pitkin… kunnes mielikuvituksemme pääsi valloilleen. Olisikohan tuo jo rakennetun ympäristön keskellä oleva alue tontti? "Ei" kuvittelemme, sillä alueella oli traktori, pieni autotalli ja varasto.Päätimme kuitenkin selvittää asian. Tuntui kuin olisimme voittaneet lotossa: kyseinen alue oli tontti! Soitimme tontin omistajalle ja sovimme tapaamisen tontille. Siitä se sitten lähti, ihastuimme tonttiin heti. Suurkiitokset myyjille, sillä unelmiemme tontti oli löytynyt!
20218_71798.jpg
Viikon sisustusidea: Rantautuuko tämä hassu sisustustrendi myös Suomeen?
Kansainvälisillä sisustusmarkkinoilla pandemian aiheuttama kotoilu on nostanut hassut sisustusaiheet pinnalle. Nyt haetaan hauskuutta sisustukseen. Eräs näistä piristävistä sisustusaiheista on mystinen: sieni.Etsyn trendi expertti Dayna Johnsonin mielestä "syyllinen" hauskan sieni trendin nousuun löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Haku sanalle "sienilamput" (mushroom lamps) on noussut peräti 131 % ja "sieni tyynyt" (mushroom pillows) huimat 2308 %. Miten onnistuu trendin hyödyntäminen myös Suomessa?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kun vanha tiilipiippu aiotaan ottaa uudelleen käyttöön
Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. Kun vanha piippu halutaan ottaa uudelleen käyttöön, on sen tiiviys ja materiaalien käyttökelpoisuus tarkistettava. Tiilipiippu on voitu muurata vanhojen määräysten mukaan, jolloin on saatettu käyttää ohuempia rakenteita.On myös hyvä muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.
202211_79974.jpg
Lisärakennus pihalle - Mitä sinun tulee tietää?
Rakentamisella on omat tärkeät vaiheensa: suunnittelu, budjetointi, rakennuslupa ja vastuuhenkilöt, maanrakennus, itse rakennustyö sekä rakennuksen viimeistely. Rakentamisen alussa painottuvat erilaiset luvat, tutkimukset ja oikeudet. Vaikka lisärakennus ei välttämättä vaadikaan esimerkiksi perustuksiltaan samaa kuin päärakennus, ei lisärakennusta suunniteltaessa ja rakennettaessa voi oikaista sieltä, mistä aita on matalin.
20141_37664.jpg
Oma koti kennoharkoista
Porotherm-kennoharkkotalo on rakenteeltaan yksinkertainen – vain kennoharkko ja molemmille puolin tuleva pinnoite tai vaihtoehtoisesti kennoharkko ja julkisivumuuraus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton