• Etusivu
  • Talo

Myytit vs. todellisuus pesu-wc-istuimista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 06.10.2023
202310_83191.jpg

(Kuva: Geberit)

Pesu-wc puhdistaa intiimialueet automaattisesti ja hellävaraisesti lämpimällä vedellä. Mutta onko innovatiivinen pesevä istuin peruspönttöä epähygieenisempi, hintavampi tai hankalampi asentaa? Geberit kumosi viisi myyttiä, jotka saattavat olla esteenä pesu-wc:n valinnalle.

Myytti 1: Epähygieenisempi kuin perinteinen WC

Geberitin tekemän hygieniatutkimuksen* mukaan suomalaisille on äärimmäisen tärkeää saavuttaa puhtaus ja raikkaus intiimialueillaan. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että peräti 98 prosenttia suomalaisista arvostaa henkilökohtaista hygieniaa korkealle. Tutkimuksen valossa on ehkä yllättävääkin, miten vähän panostamme puhdistautumiseen vessakäyntien jälkeen.

Geberitin myyntijohtaja Kimmo Knaapila huomauttaa, että pesu-wc-istuimen käyttö saattaa aluksi tuntua vierailta, mutta suihkun voimakkuutta ja lämpötilaa voi säätää yksilöllisiin tarpeisiin, ja käyttäjät ovat nopeasti vakuuttuneet sen puhtausvaikutuksista.

– Moni epäröi kokeilla vesisuihkulla puhdistavaa wc-istuinta. Ja kyllähän ensikerta pesu-wc:n kanssa saattaa tuntua hieman vieraalta. Pesevän suihkun voimakkuus ja lämpötila ovat kuitenkin helposti säädettävissä yksilöllisiin tarpeisiin. Ne, jotka ovat pesevän wc:n kerran hankkineet, eivät enää halua olla ilman, kertoo Knaapila.

*GfK toteutti kyselytutkimuksen Geberitille vuonna 2021. Kyselyn vastaajista suomalaisia oli 2 047.

Myytti 2: Käyttömukavuus on ongelma

Geberitin AquaClean-istuimien älykäs teknologia takaa puhtauden ja käyttömukavuuden. Säädettävä suihkuvarsi varmistaa, että pesu kohdistuu juuri oikeaan paikkaan. Automatiikka huolehtii suihkupään puhdistuksesta joka kerta ennen käyttöä ja sen jälkeen. Lisäksi patentoitu WhirlSpray-suihkuteknologia tekee suihkusta erittäin hellävaraisen, ja veden virtausta ja lämpötilaa voi säätää mieltymysten mukaan.

– Vaatteille aiheutuvien vesivahinkojen välttämiseksi istuimiin on myös asennettu sisäänrakennettu anturi, joka estää suihkutoiminnon käynnistymisen vahingossa. Kun istuimelta noustaan ylös, suihku pysähtyy välittömästi, kertoo Knaapila.

(Kuva: Geberit)
(Kuva: Geberit)

Myytti 3: Hintava hankinta

Vaikka lähes puolet kyselytutkimukseen vastanneista pitää pesu-wc:tä liian kalliina, Geberitin Knaapila huomauttaa, että nämä istuimet eivät ole kohtuuttoman hintavia. Perusmalli maksaa suunnilleen saman verran kuin älypuhelin, ja pesu-wc tarjoaa raikkautta ja pesumukavuutta kohtuuhintaan, päivittäin ja useiden vuosien ajan.

Myytti 4: Asennus on hankalaa

Joka kymmenes kyselyyn vastanneista epäröi pesu-wc:n hankintaa asennuskulujen ja -vaikeuksien vuoksi. Geberitin Knaapila muistuttaa, että seinä-wc-telineen ja istuimen asentaminen kestää vain muutaman tunnin, ja se onnistuu niin uudisrakennuksissa kuin remonttikohteissakin. Lisäksi pesu-wc-istuimia on saatavilla sekä lattia- että seinäasenteisina malleina, joten ne sopivat lähes jokaiseen kylpyhuoneeseen.

– Säiliö ja kaikki liitännät voidaan piilottaa seinän sisään seinän eteen rakennettavan kotelon avulla tai istuimen taakse Geberit Monolith -wc-moduulin avulla. Istuin itsessään on ilmeeltään tyylikkään vähäeleinen ja sulautuu kylpyhuoneen muuhun sisustukseen saumattomasti, kertoo Knaapila.

202310_83195.jpg

Myytti 5: Ei tarpeellinen jokaiseen kylpyhuoneeseen

Geberitin pesu-wc-istuimet on suunniteltu soveltumaan kaikkiin kylpyhuoneisiin. Niissä on tyylikäs ja minimalistinen muotoilu, ja niiden vesi- ja sähköliitännät ovat yleisesti saatavilla. Pesu-wc on siis saumaton osa kylpyhuoneen sisustusta.

Pesu-wc-istuimen valinta on helpompaa kuin luulet

Geberitin tutkimus onnistui kumoamaan viisi yleistä myyttiä pesu-wc-istuimista. Ne tarjoavat puhtautta, käyttömukavuutta ja hygieniaa, ja niiden hankinta on edullisempaa kuin usein ajatellaan. Asennus on vaivatonta, ja ne sopivat lähes kaikkiin kylpyhuoneisiin. Kokeakseen pesu-wc:n raikkauden ja hellävaraisuuden kannattaa tutustua Geberitin AquaClean-tuotteisiin AquaClean -jälleenmyyjien näyttelyissä tai Geberitin omassa Showroomissa Vantaalla

Info

Info

Geberit pesu-wc-istuimen edut:

  • Ensiluokkainen design, innovatiivinen teknologia ja luotettava laatu
  • Hyvinvointia edistävä intiimialueiden puhdistus
  • Uskomattomat lisämukavuustoiminnot
  • Sopii lähes joka wc-tilaan
  • Helppo käyttää ja asentaa

Geberit Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
Geberit / IDO
IDO Seven D:
Kylpyhuone on tänä päivänä yhtä tärkeä osa kodin sisustusta kuin keittiö ja olohuone. Tutkimusten mukaan siellä vietetään yhä enemmän aikaa – huolehditaan perushygieniasta, mutta myös rentoudutaan ja hemmotellaan itseään. IDO Seven D vastaa kasvavaan kylpyhuoneiden sisustustrendiin ja kokonaisratkaisujen tarpeeseen.
202210_79659.jpg
Tee se itse - lintulauta
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Ei taida löytyä rakennustyömaata, jossa ei jäisi muutamaa laudanpätkää tähteeksi. Näistä niin sanotuista hukkapätkistä voi helposti rakentaa vaikkapa linnuille ruokinta-automaatin!
20227_78975.jpg
Ennen levytystyön aloittamista...
Rakennus- tai remontointiprojektisi alkaa olla siinä vaiheessa että seuraavaksi tarvitsee suunnitella kipsilevyjen hankkimista ja levytystyötä. Mitä kaikkea tarvitseekaan huomioida? On tärkeää että käytät oikeaa tuotetta oikeassa paikassa ja oikein, ota siis huomioon seuraavat seikat niin levytystyösi onnistuu…
20228_79442.jpg
Elektroniikkaromua välttävä kuluttaja valitsee keskuspölynimurin
Oikein käytettynä keskuspölynimuri pesee kilpailijansa elinkaaressaan ja keskusyksikön moottori kestää usein jopa 10-20 vuotta. Perässä vedettävän tyypillinen käyttöikä on tyypillisesti vain joitakin vuosia. Yleensä rikkoutuneita perässä vedettäviä tai robotti-imureita tehon heikennyttyä tai rikkouduttua korjata vaan niistä tulee elektroniikkaromua. Kuluttajan, joka haluaa minimoida elektroniikkajätteen määrän, kannattaakin valita siivousvälineekseen keskuspölynimurin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton