• Etusivu
  • LVI

Muutto asuinhuoneistosta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Muuttopäivänä on luovutettava vuokranantajan haltuun puolet huoneistosta ja seuraavana päivänä kokonaan.

Määräaikaisessa vuokrasuhteessa ei voida muuttopäivää siirtää.

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa muuttopäivää voidaan tuomioistuimen päätöksellä siirtää enintään vuodella, jos vuokralaiselle aiheutuu huomattavia vaikeuksia saada uusi asunto muuttopäivään mennessä.

Muuttopäivää ei voida siirtää, jos siitä aiheutuu vuokranantajalle huomattavaa haittaa tai jos vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus tai vuokrasuhde on irtisanottu huoneiston pakkohuutokaupan vuoksi. Muuttopäivää ei myöskään voida siirtää, jos vuokralainen itse on irtisanonut tai purkanut vuokrasopimuksen.

Muuttopäivää ei voida siirtää vapaa-ajanasunnon vuokrauksessa.

Vuokralaisen on vaadittava tuomioistuimelta muuttopäivän siirtoa kanteella viimeistään kuukautta ennen muuttopäivää. Tuomioon ei saa valittamalla hakea muutosta. Mikäli muuttopäivää siirretään, vuokrasuhde jatkuu entisin ehdoin ja päättyy tuomioistuimen määräämänä muuttopäivänä ilman irtisanomista.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20177_49734.jpg
Puulattian saneeraus
Puulattia voidaan saneerata betonipohjaisella tasoitteella, kun se on hyvin kiinni alustassaan.
20121_29061.jpg
Soklex-perustuskoulu, osa 4
Betonin ominaisuuksistaBetoni on keinotekoista kiveä, joka syntyy sementin, veden ja runkoaineen (kiviaines) ja mahdollisten lisäaineiden muodostaman seoksen kovettumisreaktiona. Lisäaineilla pyritään saamaan betoniin parempia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi parempi työstettävyys, tiiviys, lujuus sekä ympäristöolosuhteet huomioon ottaen säilyvyys. Betonille on ominaista hyvä puristuslujuus ≥ 30 (Mpa) ja kestävyys ympäristötekijöitä vastaan. Betonin vetolujuus on pieni, vain noin kymmenesosa nimellispuristuslujuudesta. Yleensä betonirakenteiden suunnittelussa pyritään tilanteisiin, jossa betonille ei tule vetorasituksia ja syntyvät vetojännitykset pyritään siirtämään raudoituksena toimiville teräksille. Betoniraudoituksen ja betonin tulee tarttua toisiinsa lujasti, jotta teräs ja betoni toimivat yhtenä rakenteena. Yleisesti raudoituksena käytetään harjaterästä kuten myös Vaateri -perustusvalumuoteissa. Teräksen harjakset auttavat teräksen ja betonin välisessä tartunnassa. Teräkset ruostuvat, jos ne joutuvat alttiiksi kosteudelle ja hapelle. Vaateri -teräsbetoniperustusrakenteessa ne eivät ruostu, koska niiden ympärillä on riittävän paksu, suojaava betonikerros.
20123_30012.jpg
Ethän vähättele sisäilman laatua
Asuintiloja saneeratessa usein unohdetaan ilmastoinnin merkitys. Kun saneeraus on suoritettu, ihmetellään sisäilman tunkkaisuutta. Huomataan, että tiloista on tullut tiiviimpiä kuin ne olivat ennen. Siksi olisikin jo saneerausta suunniteltaessa otettava yhdeksi tarkastelukohteeksi toimiva ilmanvaihto.Venttiilit Jäsentukusta
20225_78266.jpg
Onko jätevesijärjestelmän hankinta edessä?
Jätevesiasetuksen tarkoituksena on toimia ympäristömme hyväksi. Parantamalla haja-asutusalueiden jätevesihuoltoa voidaan vaikuttaa vesien rehevöitymiseen sekä pienentää asuinympäristölle aiheutuvia haittoja. Tiukemmat määräykset koskevat kiinteistöjä, jotka sijaitsevat alle sadan metrin päässä vesistöstä tai muuten herkästä alueesta. Kunnollisen jätevesijärjestelmän valintaan kannattaakin käyttää aikaa ja ottaa ammattilaiset avuksi. Ennen ostopäätöstä kannattaa vertailla jätevesijärjestelmien toimittajia sekä tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.
äiti istuu olohuoneen pöydän ääressä ja yrittää tehdä tietokoneella töitä. Lapsi roikkuu hihassa ja koira makaa vierellä. Keittiössä isä laittaa ruokaa
Vinkit avoimen tilan parantamiseksi
Avoimet asumisratkaisut ovat viime vuosina nousseet suosioon tarjoten monia etuja, kuten perheen yhteen tuomisen, valoisan ilmapiirin ja kiinteistön arvonlisäyksen. Kuitenkin avointen tilojen haitat, kuten melutasot, yksityisyyden puute ja tilojen sekavuus voivat olla haasteita asukkaille. Miten tällaisia tiloja voisi helposti korjata tai parantaa?
20151_42134.jpg
Onko mahdollista rakentaa ja toteuttaa koti allergiavapaasti?
Suomalaiselle luonto on tärkeä, samoin puu materiaalina. Hirsi onkin tänä päivänä suosittu rakennusmateriaali niin omakotitaloissa kuin loma-asunnoissakin. Hirsi on luonnon materiaali, joka normaalitilanteessa muuttaa herkästi muotoaan esimerkiksi kuivuessaan. Tähän hirren ominaisuuteen on jouduttu perinteisesti kiinnittämään huomiota myös rakennusprosessin eri vaiheissa - erityisesti rakenneliittymien suunnittelussa. Honka on kehittänyt ratkaisun, joka helpottaa jokaista hirsitalosta haaveilevaa: Honkarakenteen pitkän tuotekehityksen tuloksena on syntynyt markkinoiden ainoa painumaton hirsi, joka tarjoaa hirsitalon rakentajalle huolettomuutta sekä aivan uusia arkkitehtonisia mahdollisuuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton