• Etusivu
  • Energia

Mittarinluenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mitä etäluenta tarkoittaa?

Suomessa ollaan parhaillaan vaihtamassa kaikkia sähkömittareita uusiin etäluettaviin sähkömittareihin. Etäluennalla tarkoitetaan mittarinlukemien siirtämistä automaattisesti sähköisessä muodossa sähköyhtiölle. Etäluennan avulla sähkömittari voidaan lukea esimerkiksi kerran päivässä.

Etäluettava sähkömittari rekisteröi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella, joten tulevaisuudessa sähkönkäyttäjät saavat energiayhtiöiltä entistä tarkempaa tietoa sähkönkulutuksestaan.

Suomessa sähkömittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miten usein mittarit luetaan?

Vanhanaikaiset sähkömittarit luetaan niin sanotun kausiluennan yhteydessä vuosittain.

Uudenaikaiset etäluettavat sähkömittarit rekisteröivät sähkönkulutuksen tunneittain. Niiden keräämät mittaustiedot siirretään sähkönmyyjälle automaattisesti päivittäin tai kuukausittain. Myyjä voi myös tarkastaa yksittäisen mittarin lukeman haluamanaan ajankohtana.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20147_40367.jpg
Asuntomessuilla hyväntekeväisyyshuutokauppa
Asuntomessuilla Jyväskylässä alkoi tiistaina 29.7. hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa Remu Aaltosen sisustaman kohteen yläkerran kalusteet sekä kohteessa olevat valokuvanäyttelyn teokset huutokaupataan.Huutokaupan tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 –hankkeelle.- Hoitolaitokset ja sairaalat ovat erityisasumisen muotoja. On luontevaa, että Asuntomessut yleishyödyllisenä osuuskuntana osallistuu myös lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden parantamiseen. Huutokaupan avulla Asuntomessujen kävijät voivat osallistua tämän asumiseen osa-alueen tukemiseen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.Kiinnostuitko? Voit tutustua huutokauppakohteisiin tästä.
Hirsinen mökkisauna
Jos olet hankkimassa kiuasta, huomioi nämä seikat
Suomalaiset ovat saunakansaa, olleet jo vuosisatojen ajan. Sauna on aina ollut paikka rentoutumiselle sekä puhdistautumiselle – ja onhan siellä aikojen saatossa sekä synnytty että suoritettu viimeinen puhdistautuminen. Tänä päivänä sauna on ennen kaikkea juurikin rentoutumista varten, mutta miten voi taata itselleen sen miellyttävimmän saunakokemuksen? Mitä sellaisen saavuttaminen edellyttää?
20226_78847.jpg
Jätevesijärjestelmä asennettiin hirsitalon rinnetontille päivässä
Lentua-järven rannalle Kuhmoon, saatiin taannoin valmiiksi upea 110 m² hirsirakenteinen vapaa-ajan asunto. Matti ja Annamari Rotinen aloittivat projektin vuonna 2016 ja se eteni pikku hiljaa näihin päiviin saakka Matin tehdessä rakennustöistä suurimman osan itse päivätyönsä ohessa. Rakennuspaikka valikoitui pariskunnan tulevan kotikunnan mukaan, sillä he ovat muuttamassa vakituisesti Annamarin synnyinkotiin Kuhmoon. Näin tuleva koti ja vapaa-ajan asunto ovat jatkossa lyhyen matkan päässä toisistaan.
20085_10907.jpg
Kastellin uusi ValmisHuvila-mallisto
Kastelli-Talot Oy on tuonut markkinoille muuttovalmiina saatavan ValmisHuvila-malliston. Omaan huvilaan voi valita mieleisensä sisustuksen viidestä eri sisustusmaailmasta. ValmisHuviloiden vapaa-ajasta ja luonnosta nousevat sisustusteemat ovat ammattilaisten suunnittelemia.
201010_23446.jpg
Uusi tutkimus vahvistaa: Parvekelasitus säästää energiaa
Jopa 10,7 prosentin ja keskimäärin peräti 5,9 prosentin säästö asuintalon lämmitysenergiankulutuksessa. Nämä vaikuttavat tulokset saatiin Tampereen yliopistossa elokuussa valmistuneessa Kimmo Hilliahon tutkimuksessa parvekelasituksen energiataloudellisista vaikutuksista.
20231_80576.jpg
Joulukuun pakkaset laukaisivat älykoti­toimintoja 51 % enemmän
Vaikka kuinka yrittäisit, et muista joka paikasta säätää sähkönkulutusta tai sammutella sähkölaitteita. Pitäisi melkeinpä olla taulukko ja hälytysjärjestelmä, jonka mukaan juosta ympäri taloa tiettyihin kellonaikoihin. Entäpä, kun et ole kotona? Kukas näitä sitten ottaa pois päältä tai säätää?Älykoti kiinnostaa nyt tavallista kodinomistajaa. Kodinohjauksen tuomat mahdollisuudet muun muassa energiansäästöön osataan käyttää jo hyvin hyödyksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton