• Etusivu
  • Rakentaminen

Messuportit avautuvat – on aika hengähtää ja nauttia työn tuloksista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2014
20146_39929.jpg

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toivottaa kaikki tervetulleeksi messuille.

Kalajoen Loma-asuntomessujen 10 hehtaarin kokoinen alue koostuu kaikkiaan 28 erilaisesta kohteesta, joiden joukosta löytyy niin perinteistä loma-asuntoa kuin modernimpaakin huvilaa kaikilla herkuilla. Ainutlaatuinen, Kalajoen Hiekkasärkille rakennettu messualue on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.

Näköalapaikka ehkä kaikkein rakkain paikka

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruoholan mukaan messuprosessia voi sanoa intensiiviseksi, mutta kaiken rakentamiseen ja vielä messurakentamiseen liittyvien pelottelujen jälkeen on projekti kuitenkin edennyt suhteellisen helposti ilman mitään ylitsepääsemätöntä. Kävijöitä odotetaankin jo innolla.

Näköalatasanne on ollut periaatteessa se paikka josta kaikki lähti liikkeelle.
–Kiipesimme hiekan keskellä pajuryteikköjen läpi hirveässä rankkasateessa mäen päälle katsomaan aluetta. Ei tarvinnut kuin katsoa merelle. Tämä on niin huikea kohta, Ruohola kertoo.
–Kalajoki on minulle tärkeä paikka, Ruohola jatkaa.

Messuvieraat johdatetaankin messualueelle juuri näköalapaikan läpi, jolloin upea kokonaisuus avautuu aivan uudella tavalla. Maisemaan ei voi olla rakastumatta. Loma-asuntomessuille Ruohola toivookin kävijöitä muualtakin kuin vain lähialueelta tutustumaan uskomattomaan maisemaan, messukohteisiin sekä totta kai perehtymään myös Kalajoen muuhun tarjontaan.

–Kalajoki sijaitsee Suomen keskellä, joten tänne on helppo tulla eri puolilta Suomea, Ruohola summaa.

Maiseman ainutlaatuisuus etuna

Messurakentamisen prosessi on ollut vaiherikas ja pitkä. Piharakentamisessa messurakentajat pääsevät kuitenkin halutessaan helpommalla, sillä uniikkiin maisemaan ei tarvitse pihoja varsinaisesti tehdä. Lähes jokaisen messukohteen pihalla onkin näyttävässä osassa suuret terassit sekä pehmeä hiekka kiviyksityiskohtineen.

Omassa tulevaisuudessaan Ruohola näkee uusia haasteita.
– Tämä projekti on ollut minulle paljon muutakin kuin vain messuprojekti, tämä on ollut kokonaisvaltainen asia nimeltä Kalajoki. Projektin jälkeen onkin vuorossa nyt pieni hengähdystauko, jonka jälkeen katsotaan mitä tapahtuu, Ruohola kertoo.
–Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin tehdä vastaavan hankkeen uudestaan, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo, Ruohola jatkaa.

-Kohteet puhukoot nyt puolestaan. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hyvistä keleistä sekä hienosta kesästä, Ruohola kiteyttää lopuksi ja toivottaa messuvieraat tervetulleiksi Kalajoen Aurinkohiekoille.

Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.
Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20136_35401.jpg
RF-tuotteet langattomaan kytkemiseen
Langattomat kytkimet mahdollistavat valojen, markiisien ja kaihtimien ohjaamisen paikoista, johon tavallisia sähköjohtoja ei käytännössä voi vetää joko asennusteknisistä tai ulkonäkösyistä. Lasiseinät tai remonttikohteet ovat helposti ratkaistavissa RF-tuotteilla.
20073_3946.jpg
Tehokkailla ja kestävillä välineillä parempaan tuottavuuteen
Työkalu- ja tarvikealaan erikoistunut Würth Oy on perustettu vuonna 1975. Würthin tuotevalikoimaan kuuluvat kiinnitystarvikkeet, työkalut, huoltotarvikkeet ja kemikaalit, hiomatarvikkeet, poranterät, kierretyövälineet, työsuojaimet sekä muut asennustarvikkeet.Würth Oy:n pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Riihimäellä. Koko maan kattavan Würth Center myymälä- verkoston ja yli 300 myyntiedustajan ansiosta olemme kaikkialla Suomessa lähellä asiakastamme.
20096_17517.jpg
Kastellin uudet puhelinnumerot
Puhelinnumerot ovat muuttuneet 010 277 -alkuisiksi yritysnumeroiksi. GSM-numerot ovat pysynyt ennallaan.Keskuksen eli valikkopalvelun uusi numero on 010 277 6600, mistä voi tiedustella tarvittavaa numeroa, mikäli se ei ole tiedossa.Puhelujen hinnat ovat lankapuhelimesta soitettaessa 8,21 snt/puhelu + 5,9 snt/min ja matkapuhelimesta soitettaessa 8,21 snt/puhelu + 16,9 snt/min.Yhteystiedot löydät täältäLisätietoa Kastelli-taloistaLisätietoa Kastelli-huviloista
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tarjouspyynnöt
Toimenpiteet:Projektipäällikkö laatii ja allekirjoittaa rakennuttajan hankintojen tarjouspyyntökirjeet ja kokoaa tarjouspyyntöasiakirjat.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö, tilaajaDokumentit:TarjouspyyntöasiakirjatHyväksyntä:Projektipäällikkö, tilaaja
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Miksi patterit eivät lämpene?
Kysymys:Hei. Kyseessä omakotitalo jossa vesikiertoinen lämmitys öljyllä. 5 patteria on täysin kylminä. (huonelämpötila laskee lähelle 13 ºC kovilla pakkasilla)Olen ilmannut, irrottanut termostaatit, herkistellyt ventiilineuloja, kolkutellut, tarkistanut esisäädöt ja paluuputken ruuviakin rassailtu. Patterit ovat edelleen kylminä. Kylmää vettä tulee, kun ilmaa. Tuloputki on myös täysin kylmä. Talon muut patterit toimivat moitteettomasti. Nämä viisi patteria haarautuvat L-muotoisella haaralla "päälämmin" putkesta ja pattereilla on omat tulo- ja paluuputkensa. Ainut yhdistävä tekijä on tuo haara. Painetta verkostossa tällä hetkellä 1 bar. Kattilan ja patterien korkeusero max 1,5 metriä. Luulisi paineiden olevan riittävät? Paisuntasäiliössä punainen nuoli 1,6 barin kohdalla. Onko siihen asti siis turvallista kokeilla paineiden nostoa? Voisiko tuohon haaraan jäädä jokin ilmatasku joka estää veden kierron? Kattilasta lähtee siis putki josta haarautuu ylöspäin tuo haara jonka kaikki patterit ovat kylmiä. tuosta haarasta noin 1,5 metriä on kaksi haaraa ja niiden perässä olevat patterit kyllä lämpiävät. Eli lämpimän linjan ensimmäisen haaran patterit kylminä. Olisiko jotain vinkkejä mistä ongelmani voi johtua?
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton