• Etusivu
  • LVI

Maalämpöpumpun Cool IN kodin viilennykseen kesällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 07.04.2014
20144_38782.jpg

Maalämpöpumppu viilentää sisäilman ja ilma on raikasta hengittää.

Cool-IN -toiminto maalämpöpumpussasi viilentää kotisi kesällä

Kesäisin kodin sisälämpötila saattaa ylittää sietokyvyn. Koneellisella ilmanvaihdolla varustetun kodin ikkunoita ei saa avata - eikä ikkunoiden avaaminen helpotusta toisikaan kuumuuteen. NIBEn Cool-IN maaviilennysjärjestelmä varustettu maalämpöpumppu pitää kodin sisälämpötilan helteillä miellyttävän viileänä ja raikkaana, ilmankosteus vähenee sekä huoneilma raikastuu.

Cool-IN käyttää hyväkseen samaa lämpökaivon nestettä, joka tuottaa talvella lämpöä; kesällä sitä voidaan hyödyntää viilennykseen - syvällä porakaivossa lämpötila on kesälläkin vain muutamia asteita. Sähkönkulutus on murto-osa esim. ilmalämpöpumpun kulutuksesta.

Energiatehokkuus perustuu yhteensopivuuteen

NIBEn kompakti maaviilennysjärjestelmä toimii täydellisessä yhteistyössä NIBE maalämpöpumpun kanssa. Keskusteluyhteys maalämpöpumpun ja viilennyslaitteiston välillä lisää järjestelmän tehokkuutta ja käytettävyyttä, MUTTA: ennen kaikkea säästää energiaa.

Cool-IN viilennys on helppo asentaa ja käyttää

Sisäyksikön seinäasennus on helppo ja nopea, ulkoyksikköä ei tarvita. Erittäin hiljaista puhallinta ohjataan kaukosäätimestä. Energiatehokas järjestelmä on taloudellinen pitkäaikaisessakin käytössä; näin saatu viilennys on tasaisempaa ja huomattavasti miellyttävämpää kuin satunnaisesti käytetty jäähdytys.

Valmiit tuotepaketit - tehokas Basic tai huoleton Comfort

Cool-IN Basic - energiatehokasta viilennystä kesän kuumuudessa
Paketissa on saatavilla 2 eri kokoista seinälle asennettavaa viilennyspuhallinta, FLY1 ja FLY3, viilennystarpeen mukaan. Tuotteet poistavat tehokkaasti ilmankosteutta.

Cool-IN Comfort - mukavuutta ja turvallisuutta ympäri vuoden
Comfort on valmiina viilennykseen heti, kun aurinko keväällä kuumentaa sisäilmaa etelänpuoleisista ikkunoista. Vaikka muualla talossa tarvitaa vielä lämmitystä, voi Comfort-paketin avulla hyödyntää maaviileää samanaikaisesti.
Järjestelmä on helppo ja turvallinen, joka takaa miellyttävän sisälämpötilan kaikissa tilanteissa. Comfortiin on saatavilla myös SKY-kattopuhallin.

FLY-seinäpuhallin ja SKY-kattopuhallin
FLY-seinäpuhallin ja SKY-kattopuhallin

Miksi NIBE-viilennysratkaisu?

- Laatu: NIBE on käyttänyt järjestelmässään parhaita eurooppalaisia komponenttitoimittajia.
- Tyylikkyys: Seinäkonvektorit selkeälinjaisena ja mitoiltaan hoikkana miellyttävät silmää ja kattokasetti jo luonnostaan lähes katoaa silmistä - teknologiaa, joka sulautuu ympäristöönsä.
- Hiljaisuus: NIBE on valinnut järjestelmäänsä hiljaisimmat konvektorit.
- Helppokäyttöinen Comfort: Sen jälkeen, kun virta viilennysjärjestelmään on kytketty, käyttäjän tarvitsee vain ohjata viilennystä kauko-ohjaimesta.
- Energiatehokkuus: Cool-IN keskustelee maalämpöpumpun kanssa, jolloin viilennyskierron pumppu on voitu optimoida vähän energiaa käyttävään malliin.
- Tehokkuus: Kiertopumppujen yhteistyö varmistaa konvektorille sen tarvitseman viilennysnesteen virtauksen.
- Helppous asentajalle: Etenkin seinäkonvektorit ovet erittäin helppoja ja selkeitä asentaa.
- Helppous asennusliikkeelle: koko tuote yhdestä talosta, NIBEstä, joka takaa tuotteen saatavuuden ja teknisen tuen.
- Turvallisuus: Turvallinen asennusliikkeelle ja Cool-IN käyttäjälle.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
20226_78864.jpg
Kotimainen linjalattiakaivo - suosittu valinta Naantalin asuntomessuilla
Tänä kesänä asuntomessujen hittituote on laatoitettava Vieser Line -lattiakaivo, minkä ansiosta monien messukotien kylpyhuoneissa nähdään kauniin yhtenäisiä lattiapintoja. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä luotettava lattiakaivojärjestelmä.
Lapset lattialla
Lattialämmitys ja -viilennys
Lattialämmitys lisää asumismukavuutta. Jalat, jotka aistivat vedon ja viileyden, pysyvät lämpiminä. Lattialämmitys on välttämätön kivilattioille ja pesutiloihin, mutta se on ihanteellinen valinta muihinkin pintamateriaali- ja rakenneratkaisuihin. Myös sisustaminen helpottuu, kun seinillä ei ole putkia eikä pattereita.Yli 90 % pientalorakentajista päätyy lämmönjaossaan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.
9_P_24180.jpg
Ulkoasu-uudistuksia
Vanha fraasi kuuluu: "pysyvää ei ole kuin muutos". Hyvä brändi on kuitenkin hyvä brändi ja hyvin toimivaa juttua, kuten Rakentaja.fi, ei kannata alkaa liian jyrkästi muuttamaan etenkään, kun ollaan vielä koulutusvaiheessa. Konsernin "isoveli", Helsingin Sanomat, on säännöllisin väliajoin uudistunut, mutta myös Hesarin askeleet ovat olleet maltilliset – Hesari on uudistustenkin jälkeen ollut aina Hesari – näin toimivat suunnannäyttäjät.Rakentaja.fin ulkomuotoa on uudistettu maltillisesti. Uudistukset ovat monilta osin olleet lähtöisin aikaansa seuraavilta kumppaneiltamme - kiitos siitä Teille.Vasen valikkoVasemman valikon (avattuna) selkeyttä parannettiin värityksellä. Itse tuotemappialueet (+) ja tuotemapit ovat vaaleansinisellä ja alueeseen kuuluvat palvelut valkoisella.Oikea valikkoOikean valikon laatikot yhtenäistettiin ja niihin tehtiin Suorakanavan sinisellä kaksiväriset otsikot. Muutamiin osa-alueisiin ohjelmoitiin rauhallisesti vaihtuvat kuvakkeet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton