• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa alkoivat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2011
20116_26830.jpg

Lasitetulta terassilta avautuu suomalainen järvimaisema.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa avattiin tänään. Erityispiirteenä esillä olevissa loma-asunnoissa on energiatehokkuus ja ekologisuus. Loma-asuntomessut ovat avoinna yleisölle kahden viikon ajan. 27.6.-10.7.2011.

Loma-asuntomessualue Pyhäkosken Pähkinälehto sijaitsee Pyhäveden rannalla 10 km Mäntyharjun keskustasta länteen, n. 2 km valtatie 5:n ja Vihannansalmentien risteyksestä etelään. Matkaa Mikkeliin, lähimpään seudulliseen keskukseen on 40 km ja pääkaupunkiseudulle n. 180 km.

Loma-asuntomessut ovatkin hyvä lähtökohta kesälomamatkan suunnittelulle. Mäntyharju itsessään on Suomen yhdeksänneksi mökkirikkain kunta. Mäntyharju on top 10 -listan pienin kunta vakituisten asukkaiden määrällä mitattuna, mikä osaltaan kertoo alueen suosiosta lomailukuntana.

Saunat kiinnostavat aina

Suomalaisille rakas ja tärkeä sauna on Mäntyharjulla vahvasti esillä. Messuvieraat voivat tutustua monenlaisiin mökki- ja rantasaunaunelmiin. Kaikkia saunoja yhdistää puulämmitys. Rantasaunat on rakennettu keskimäärin vain viisi metriä järven rannasta.

Suomalaista saunaunelmaa Mäntyharjulla.
Suomalaista saunaunelmaa Mäntyharjulla.

Taide on tärkeä osa Mäntyharjua

Loma-asuntomessujen teemoja ovat, taide ja loma-asumisen ekologisuus. Messujen avajaisissa puhunut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Leena Pekkanen kertoi, että messujen toinen pääteema taide istuu luontevasti mäntyharjulaiseen kulttuurielämään. Hedelmällinen ja tiivis yhteistyö Taidekeskus Salmelan ja Mäntyharjun kunnan kanssa esittäytyy täällä näyttelykohteissa nuorten taiteilijoiden teoksissa ja messualueella esillä olevassa taiteessa. Kirkonkylässä sijaitseva Taidekeskus Salmelan päärakennus ja näyttelyalue kulttuurihistoriallisine rakennuksineen ja veistospuistoineen tarjoaa nautinnollisen taide-elämyksen vierailijoilleen. Taidekeskus Salmelan kesästä löytyy historiaa ja nykytaidetta unohtamatta uutuuksia ja yllätyksiä. Taiteen ja ekotehokkuuden yhdistäminen on uutta luova kokemus.

Ekopassi loma-asunnoille

VTT on kehittänyt ensimmäisen loma-asunnon ekotehokkuutta mittaavan työkalun, jota loma-asunnon ostajat ja rakentajat voivat käyttää apuna vertaillessaan loma-asunnon perusratkaisuja.

Luokitus on viisiportainen: Korkein luokitus on Eko+++, jota seuraavat Eko++, Eko+ ja Eko. Matalin luokitus on Eko-.

Ekopassi on ensimmäistä kertaa käytössä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla 27.6.–10.7.2011. Jokaisen messukohteen ekotehokkuus on etukäteen arvioitu Ekopassin avulla, ja tulokset ovat nähtävissä messuvieraille.

VTT:n Ekopassi: http://ekopassi.vtt.fi (käytössä Mäntyharjun loma-asuntomessuista 27.6.-10.7.2011 alkaen)

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20163_45677.jpg
Vanhan hirsitalon ilmanvaihto kuntoon
Vanhojen hirsirakennuksien ilmanvaihto on perinteisesti ratkaistu painovoimaisella ilmanvaihdolla. Uunien ja tulisijojen poistohormit ovat huolehtineet poistoilmanvaihdosta, korvaavaa ilmaa on saatu korvausilmakanavista ja rakennuksen vaipan vuotokohdista sekä ikkunanraoista.Vuosikymmenten saatossa rakennuksia on tiivistetty ikkunoita uusimalla ja vuotokohtia tilkitsemällä. Myös mahdolliset korvausilmakanavat on saatettu peittää kokonaan ja niiden olemassaolo on unohtunut. Mikäli näin on toimittu, voi olla aiheellista huolestua sekä rakennuksen että asukkaiden terveydestä.
betoniharkko
Kiinnitykset koviin rakennusmateriaaleihin
BetoniMaailman yleisin rakennusmateriaali, jota käytetään ensisijaisesti teollisessa rakentamisessa suuren puristuslujuutensa johdosta. Talonrakentamisessa yleisimpiä rakenneosia ovat perustukset, kantavat rakenteet, välipohjat ja porraselementit.UmpitiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa pienkiinteistöjen rakentamisessa sekä teollisessa rakentamisessa osastoivien rakenteiden rakennusaineena.ReikätiiliHyvin yleinen rakennusmateriaali, jota käytetään pääasiallisesti muuratuissa rakenteissa. Käytetään ensisijaisesti julkisivuissa, osastoivien rakenteiden rakennusmateriaalina sekä kohteissa, joissa materiaalilta edellytetään jonkinasteista lämmöneristyskykyä.LuonnonkiviKäytetään rakentamisessa pääasiassa pintamateriaalina esimerkiksi julkisivuissa ja portaissa. Haurautensa johdosta luonnonkivi murtuu herkästi.
201511_44864.jpg
Takkaimuri vie savut ulos nopeasti
Takkaimuri vie savut ulos varmistaen, että veto saadaan aikaan nopeasti. Sen avulla voidaan takkojen, kamiinoiden, puuliesien ja uunien vetoa säätää portaattomasti. Tulisija toimii ihanteellisella hyötysuhteella, eikä savu kulkeudu sisätiloihin ongelmallisissakaan käyttötilanteissa.Imurin tehoa säädetään porrasmuuntajalla tai tyristorisäätimellä, mikä voidaan asentaa mahdollisimman lähelle tulisijaa. Koska imuri asennetaan savupiipun suulle eristelevyn päälle, on sen oltava aina käytössä kun tulisijassa on tuli. Myös jälkituuletus on suotavaa tulen sammuttua.Osta takkaimuri verkkokaupasta!
20153_42818.jpg
Mitä on tarpeenmukainen ilmanvaihto?
Ilmanvaihdon tärkein tehtäväon poistaa sisäilmasta rakennus- ja sisustusmateriaalien päästöt, hiilidioksidi sekä kosteus, jota syntyy niin ruuanlaitosta, pyykinpesusta ja hengittämisestäkin. Rakennusmääräykset (RakMk D2) määrittelevät eri tiloille ilmavirrat, joka ilmanvaihtojärjestelmällä tulee saavuttaa, jotta ilma vaihtuu riittävän tehokkaasti.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kastellilla uudet nettisivut
Kastelli on julkaissut uudistuneen nettisivustonsa osoitteessa www.Kastelli.fi. Uudet sivut ovat aiempaa selkeämmin eriytyneet palvelemaan talo- ja huvila-asiakkaita, jolloin kiinnostavin sisältö on helpommin löydettävissä. Uusilla sivuilla on myös laajasti tietoa Kastellin suosituista Muuttovalmis- ja Economy-mallistoista.Tutustu Kastellin uudistuneeseen talo- ja huvilamallistoon>>>
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton