• Etusivu
  • Talo

Vinkit käytännöllisen kodinhoitohuoneen suunnitteluun

Loihdi täydellinen arjen apuri

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Päivitetty 29.11.2023
20237_82561.jpg

Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.

Varaa riittävästi säilytystilaa

Kodinhoitohuoneessa tulisi olla runsaasti säilytystilaa eri tarvikkeille, kuten pesuaineille, siivousvälineille, vaatehuoltoon ja jopa säilytykseen sekä esimerkiksi rättien ja pyyhkeiden varastointiin. Hyllyt, kaapit ja vetolaatikot auttavat pitämään tarvikkeet järjestyksessä. Nykyään avohyllyjen sijaan suositaan selvästi enemmän vetolaatikoita. Vetolaatikoissa järjestyksen pitäminen on huomattavasti helpompaa ja tavarat ovat helposti myös löydettävissä.

Kodinhoitohuonetta suunnitellessa on ergonomia hyvä pitää mielessä. Tasot kannattaa asentaa optimaaliseksi omalle työskentelykorkeudelle, eikä esimerkiksi miettiä standardeja. Jos olet 150 cm pitkä, on ergonomiakorkeus aivan toista kuin esimerkiksi 190 cm pitkällä.

Parman kodinhoitohuoneen kalusteisiin sijoitat helposti pyykkihuollon laitteet. Esimerkiksi pyykinpesukoneen ja kuivausrummun päälle saat kätevän yhtenäisen työskentelytilan työtasolla. Pesuhuoneen laatikoilla ja kaapeilla luot kätevän säilytystilan, jossa säilytät pesuaineet ja tarvikkeet poissa silmistä – mutta kuitenkin helposti saatavilla.

Parma Elfi tumma mokka kodinhoitohuonekokonaisuudessa on otettu huomioon myös ergonomia. Kokonaisuus on saatavilla Power-myymälöistä kautta maan.
https://www.power.fi/parma-keittiot-kodinhoitohuoneet-ja-vaatekaapit/kodinhoitohuoneet/parma-elfi-tumma-mokka-kodinhoitohuone/p-1036315/
Parma Elfi tumma mokka kodinhoitohuonekokonaisuudessa on otettu huomioon myös ergonomia. Kokonaisuus on saatavilla Power-myymälöistä kautta maan.

Tilaa likaisille ja puhtaille pyykeille

Pyykkikori vie tunnetusti paljon tilaa, mutta ilmankaan ei pärjää. Mitä paremmin pystyt lajittelemaan pyykit jo ennen pesua, sen helpompaa pyykkääminen on. Uskallat päästää muutkin pyykkikonetta täyttämään, kun kaikki on jo valmiiksi lajiteltu, eikä punainen sukka päädy valkopyykkiin.

Kaappeihin sijoitettavat pyykkikorit pitävät likaiset pyykit piilossa, jos kodinhoitohuoneen kautta kuljetaan esimerkiksi saunaan tai takapihalle. Korkeaan kaappiin mahtuu monta eri kokoista lajittelukoria päällekkäin.

Hyödynnä seinätilaa ja ripusta

Asentamalla hyllyjä, kaappeja ja telineitä seinille, saat lisää järkevää ja monipuolista säilytystilaa. Voit käyttää avohyllyjä, joissa säilyvät esimerkiksi usein käytetyt tarvikkeet ja pesuaineet helposti saatavilla. Suljetut kaapit puolestaan piilottavat sotkuisemman näköiset tavarat ja tarjoavat lisää säilytystilaa. Kannattaa hyödyntää myös tilan korkeutta asentamalla kaappeja tai hyllyjä aina katonrajaa myöten.

Kodinhoitohuoneessa tulisi olla riittävästi ripustustilaa vaatteille ja pyyhkeille. Tämä voi tarkoittaa vaatetankoja, vaaterekkejä tai ripustuskoukkuja eri mieltymysten mukaan. Lisäksi käytännöllinen kodinhoitohuone voi tarjota myös tilan tai ratkaisun vaatteiden sekä pyyhkeiden kuivattamiseen, esimerkiksi kuivaustelineen.

Hyödynnä myös ovia ja ovien taakse jäävää tilaa. Voit asentaa koukkuja tai ripustimia ovien sisäpuolelle siivousvälineille, pyyhkeille tai vaatteille.

Esimerkkejä Parma-keittiöiden mallistosta

Pesu- ja kuivausmahdollisuudet

Käytännöllisestä kodinhoitohuoneesta löytyy pesuallas, pesukone ja kuivausrumpu. Tämä helpottaa pyykinpesua ja kuivausta, sekä vähentää tarvetta siirtyä eri tilojen välillä. Jos tilaa on rajallisesti, voit harkita yhdistettyä pesu- ja kuivausrumpua, joka käyttää vähemmän tilaa. Pesualtaiden on oltava riittävän suuria ja toiminnallisia vaatteiden pesua ja muita kodinhoitotehtäviä varten.

Valitse sopiva allas

Vaaterekki vaateripustimineen toimii myös erinomaisena kuivaustelineenä ja sen voi käytön jälkeen purkaa pois tieltä. Jotkut vaatemateriaalit kuivuvat silittämättä siisteiksi kuivattaessasi ne vaateripustimella. Kätevää!

Vaaterekki tai seinätanko soveltuvat pyykkien kuivaamiseen ja säästävät tilaa.
Vaaterekki tai seinätanko soveltuvat pyykkien kuivaamiseen ja säästävät tilaa.

Riittävästi työskentelytilaa

Käytännöllisessä kodinhoitohuoneessa on riittävästi laskutilaa ja työtasoja erilaisten tehtävien suorittamiseen, kuten pyykin taitteluun, silitykseen tai vaikka vaatteiden korjaamiseen. Työtason kestävyyteen on hyvä kiinnittää huomiota.

Eri materiaalien välillä on eroja esimerkiksi kuumuuden kestävyydessä. Varmista myös, että työpinnat on helppo pitää puhtaana. Käytännöllinen kodinhoitohuone on suunniteltu helposti puhdistettavaksi. Kestävät ja helposti pyyhittävät pinnat, kuten kaakelit tai laminaatti, voivat helpottaa puhtaanapitoa.

Valitse kestävä työtaso

Voit harkita taitettavaa silityslautaa tai työtasoa, jotta saat lisää tilaa aina tarpeen mukaan.

Mieti valaistusta– kuinka tehokasta valoa tarvitset ja minne

Riittävä valaistus on tärkeää kodinhoitohuoneessa. Käytä kirkkaita valonlähteitä ja harkitse myös lisävalaistusta esimerkiksi kaappien sisään tai työpintojen yläpuolelle. Hyvä valaistussuunnitelma ottaa huomioon muun muassa:

  • yleisvalaistuksen
  • työskentelyvalaistuksen
  • kaappien valaistuksen
  • luonnonvalon määrän

Huomioi myös valaisinten sijoittelu siten, että valo jakautuu tasaisesti ja vältyt häikäisyltä. Lisäksi on tärkeää valita valaisimet, jotka sopivat kodinhoitohuoneen kosteisiin ja pölyisempiin olosuhteisiin.

Valitse valaisimia

Lisää valaistusta myös hyllyjen alle.
Lisää valaistusta myös hyllyjen alle.
Info

Info

Rakenna täydellinen kodinhoitohuone

Kokonaisuutena käytännöllinen kodinhoitohuone on hyvin suunniteltu, toimiva ja ergonominen tila, jossa arkipäiväiset kotityöt voidaan hoitaa tehokkaasti ja mukavasti. Se auttaa pitämään kodin järjestyksessä ja tekee arjen askareista sujuvampia.

Power-myymälöiden valikoimasta löydät parhaat ja tunnetuimmat merkkituotteet. Powerin keittiöosaston osaavat myyjät auttavat sinua keittiön suunnittelusta kodinkoneiden valintaan ja kokonaisuuden viimeistelyyn. Jos sinulla on lisää kysyttävää Parma kodinhoitohuoneista, voit kysyä lisää Power-myymälöissä kautta maan.

Power Finland Oy
Talo
keittiö
kylpyhuone
kodinkoneet
siivous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

punatukkainen nainen vaaleanvihreässä asussa osoittaa kummenen euron rahatukkua kädessään
Tiesitkö, että voit saada hyvitystä vanhojen kodinkoneiden kierrättämisestä?
Käytetyissä elektroniikkalaitteissa voi olla vielä paljon poweria jäljellä, vaikka sinä et niitä enää tarvitsisikaan. Powerin RePOWER-konsepti on käytetyn elektroniikan myyntiin erikoistunut second hand -palvelu, jonka tarkoituksena on pidentää kodintekniikan käyttöikää ja auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.MyPOWER-bonusjärjestelmä tarjoaa taloudellista korvausta elektroniikkatuotteistasi, jonka voit hyödyntää tulevissa POWER-myymälän ostoksissasi.Et ole velvoitettu käyttämään hyvitystä välittömästi, vaan voit säästää sen seuraavaa ostostasi varten. Hyvitys toimii ylimääräisenä budjettina, joka mahdollistaa investoinnin korkealaatuisempaan, kestävään ja korjattavissa olevaan premium-elektroniikkaan, jolla on jälleenmyyntiarvoa.Myös kierrätykseen menevistä tuotteista saat pienen hyvityksen. Tietoturva on Powerille tärkeää. Power huolehtii aina, että henkilökohtaiset tiedot poistetaan laitteesta ennen sen jälleenmyyntiä. Ammattitaitoiset asiantuntijat varmistavat, että älylaitteesi tiedot tuhotaan GDPR-asetuksen mukaisesti turvallisesti. Jos laite lähetetään suoraan kierrätykseen, se kierrätetään tietoturvallisesti.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20217_71648.jpg
Miltä näyttäisi luonnonkivi kodin sisustuksessa?
Kaipaatko kotiisi kulutusta kestävää laattapintaa, mutta perinteisten keraamisten laattojen valikoimasta ei oikein löydy mieleistä? Oletko ajatellut aitoa, ekologista sekä pitkäikäistä luonnonkiveä, joka sopii lattia- ja seinäpintojen lisäksi myös pöytätasoihin?
20221_74359.jpg
Pienennä asumiseen liittyviä kustannuksia helposti
Hyvä tapa pienentää kustannuksia on lähteä tarkastelemaan omia tottumuksiaan. Yksi, mitä olemme tottuneet käyttämään huolettomasti on vesi. Arkipäivän ruoanlaitossa sekä peseytymisessä jätämme hanan valumaan jopa huomaamattamme. Voisimmeko oikeasti säästää miettimällä tekniset ratkaisut kuntoon sekä tottumustemme tarkastelulla?
20187_54146.jpg
Keittiöhana kosketusvapaana ja joustavalla juoksuputkella
Jokainen kotikokki tietää, että tahmainen leipätaikina tai rasvaiset kädet jättävät keittiön vesihanan sottaiseksi, kun hanan avaa käsien pesemistä varten. Kosketusvapaa hana sen sijaan pysyy siistinä, minkä ansiosta bakteerien leviäminen keittiössä ja muualla kotona vähenee merkittävästi.Perinteisen vipuhanan rinnalla hybridihana, eli tavallisen ja kosketusvapaan hanan yhdistelmä, on kasvattanut suosiotaan kodeissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton