• Etusivu
  • Talo

Lisäarvostusta Rakentaja.fille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.04.2010
20104_21533.jpg

Maailman henkisen omaisuuden päivään liittyen järjestettin 26.4. pääjuhla, jota isännöi Aalto-yliopisto yhdessä tapahtuman varsinaisten järjestäjien Patentti- ja rekisterihallituksen, Suomalaisen Työn Liiton, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistyksen, käytännön järjestelyistä vastaavan Innovaatiokanava Oy:n ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestäjät olivat kutsuneet tilaisuuden osallistujiksi, valiokuntatyöskentelijöiksi parhaita kansallisia havahduttajia, tulevaisuuden haastajia. Kutsuttujen joukossa oli myös Suorakanavan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen, joka koki kutsun nimenomaan arvostuksena ja kunnianosoituksena yrityksen "päätuotetta" Rakentaja.fi-konseptia kohtaan. Aiemminhan Rakentaja.fi on jo palkittu Tasavallan presidentin valtakunnallisella INNOSUOMI 2006 -palkinnolla.

Valiokuntatyö jatkuu

Avajais- ja kehitysistunto avasi innovaatioparlamentin tarkoitusta; synnyttää Suomeen innovaatiokentän riippumaton keskustelu- ja vaikutusforum. Innovaatioparlamentin jäsenyys perustuu henkilökohtaiseen kutsuun. Parlamentin jäsenyyden keskeisenä kriteerinä on kutsutun kyky ja halu haastaa huominen. Parlamentin varsinainen toiminta käynnistyy syyskuussa 2010, jolloin siihen kuuluu 200 jäsentä. Parlamentti toimii pääasiallisesti verkossa ja perinteisiä "täysistuntoja" järjestetään vain yksi - kaksi kertaa vuodessa"

Suorakanava Oy

Suorakanava on Sanoma-konserniin kuuluva porilainen yritys, joka on markkinajohtaja nimenomaan pientalorakentamiseen liittyvän tiedon välittäjänä päätuotteensa, Rakentaja.fi-palvelun välityksellä. Palvelussa on jäseniä jo yli 323 000. Oheisportaaleja ovat Puutarha.net ja Omataloyhtiö.fi. Suorakanava on perustettu 1987, henkilökunnan määrä on 28. Suorakanavan pääasiallinen toimintaympäristö on internet, mutta sen ohella yritys julkaisee myös merkittävästi printtituotteita, kuten vuosittaisen Rakenna & Remontoi -kirjan, jonka painos on yhteensä 100 000 kpl ja kolmesti vuodessa ilmestyvän Omataloyhtiö-lehden. Myös Suomalainen Koti -sisustuskirjasarja on yrityksen itsensä tuottama. Suorakanava tekee erittäin laajaa tutkimustoimintaa, mm. rakentamismessujen järjestäjien kanssa. Suorakanava toteutti viime vuonna myös ympäristöministeriön tilaaman laajan Rakentamisen normitalkoot -kuluttajatutkimuksen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20131_33599.jpg
Vuolukivipintainen Tuisku-sähkökiuas varaa lämpöä ja luovuttaa sitä hitaasti
Helmen harmaassa Tuisku-kiukaassa on uritettu vuolukivipinta, joka varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä tasaisesti pehmeissä löylyissä. Tuisku-sähkökiukaan tyylikäs muotoilu ja innovatiiviset elektroniikkaratkaisut tekevät saunomisesta nautinnon kaikille aisteille.
20084_10108.jpg
Kevät on yhtä juhlaa
Kesä on yhtä juhlaa. Finlayson tarjoaa ylellisiä lahjoja niin vastavalmistuneille, hääpareille kuin muillekin päivänsankareille.Satiinipussilakanasetti on tyylikäs ja käytännöllinen lahja juhlaan kuin juhlaan. Kevään uutuuksia ovat Nora Flemingin suunnittelema linjakas Glacier, joka kuvastaa alati muodoltaan muuttuvaa jäätikköä, sekä hennon luontoaiheiset Erja Alanderin Köynnös ja Minna Ahosen Sofia. Glacierin väreinä ovat musta, tummansininen ja valkoinen, Köynnöksen beige ja vaaleansininen ja Sofian keltainen ja roosa. Lisäksi Jaana Reinikaisen romanttinen Pitsi-pussilakanasetti on saatavilla kevään uutuusvärissä, vaaleansinisenä sekä beigenä ja valkoisena.
201212_33237.jpg
Kastellin yllätys talokuumeisille
Kastelli toi jouluksi yllätyksen talokuumeisille lanseeraamalla innovatiivisen ja erittäin edullisen omakotitalon, Verson. Ennakkovarauksia Verso-kodeista vastaanotettiin ensimmäisten päivien aikana runsaasti ja kiinnostuneita oli tuhansia 21.12.2012 alkaneessa kampanjassa. 10 nopeinta kaupantekijää sai muuttovalmiin Verso-kodin kampanjahintaan, ja nopeimmat ehtivät kaupantekoon jo ennen joulunpyhiä. Innovatiivisen Verson saa jatkossakin muuttovalmiina huippuedullisesti. Tutustu tarkemmin Versoon!Katso Verso-video
20116_26845.jpg
Mäntyharjun messualue levittäytyy veden päälle
Tilava ja kaikki kesämökin tunnusmerkit täyttävä huvila voi sijaita myös veden päällä. Esimerkkinä tästä Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtuman ulkonäyttelyalueella esitellään kaikin mukavuuksin varustettu uiva huvila.Uivien huviloiden uutuusmalli on nähtävillä Loma-asuntomessujen ajan messuravintolan edessä Pyhäveden rannassa. Lisäksi rannassa on nähtävissä huvilautta ja laitureita.Tutustu lisää loma-asuntomessujen tarjontaan
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Lisä- ja muutostyötarjousten käsittely
Toimenpiteet:Projektipäällikkö tarkistaa urakoitsijoiden toimittamien lisä- ja muutostyötarjousten oikeellisuuden. Tarvittaessa tarkistamisessa käytetään LVI- ja sähkösuunnittelijan apua. Muutostyötarjoukseen liitetään selvitys muutoksen syistä. Lisä- ja muutos-työtarjousten hyväksymisen euromääräiset rajat ovat vastaavat kuin urakkasopimusten allekirjoittamisessa.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Lisä- ja muutostyötilaukset, muistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
201610_47532.jpg
Miksi tulisija ei syty tai pala kunnolla?
Tulipesän sytyttäminen on toisinaan vaikeaa. Ulkoisiin tekijöihin ei voida vaikuttaa - ilmanpaineeseen tai harakanpesään piipun päässä. Matalapaineella, tyynessä ja kosteassa ilmanalassa tulipesän sytytys saattaa olla työn ja tuskan takana. Myös korvausilmattomassa huonetilassa sytyttäminen on vaikeaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton