• Etusivu
  • Talo

Kysymyksiä ja vastauksia avainkotelosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.06.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

1. Korvaako vakuutus, jos tuotteet saa joku auki ja menee sisälle, varastaen kaiken? Eli kuinka vakuutusyhtiöt katsovat tuon kotelon?

Vakuutusyhtiöiden keskusliiton tarkastaja ei osannut antaa yksiselitteistä vastausta, koska vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla. Mikäli asiasta haluaa täyden varmuuden tulisi asiasta kysyä omalta vakuutusyhtiöltä. Vakuutusyhtiöiden yhtenäinen hyväksyntäprosessi on siis aloitettu mutta aikataulua ei vielä voida antaa.


2. Miten tuote voi olla murtovarma, sehän on helppo napsauttaa sorkkaraudalla tms. pois seinästä ja viedä hajotettavaksi jonnekin rauhalliseen paikkaan ja tulla avaimen kanssa takaisin ryöstökeikalle!?

Artikkeli kertoo kotelon murtolujuuden olevan parempi kuin itse oven. Avainboxi on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Mikäli avainboxin numerosarjan unohtaa, on tuote käytännössä entinen, sillä mikäli sen suositusten mukaisesti läpipulttaa, ei se lähde irti edes sorkkaraudalla. Askaretta avainboxin auki saamiseksi riittääkin niin paljon, että sisään halutessaan murtovaras etsii varmasti toisen keinon. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat myös tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainkotelo että hälytysjärjestelmä.


3. Kuinka monta eri numeroyhdistelmää avainboxi pitää sisällään?

Kaiken kaikkiaan eri yhdistelmävaihtoehtoja on 1024 kpl.

4. Eikö saman koodisarjan näpytteleminen aiheuta kulumaa numeroihin ja näin paljasta oikeata numerosarjaa?

Aukeamiseen oikeuttava numerosarja on nopeasti ja helposti vaihdettavissa uuteen. Tarkoitus onkin aika ajoin vaihtaa kyseistä numerosarjaa.


5. Kuvissa tuote on asennettu ulko-oven viereen. Eivätkö napit tukkeennu nollakelin sateissa, tuulessa ja tyrskyssä?

Artikkelissa tuote tosiaan asennettiin ulko-oven viereen jo pelkästään kuvauksellisista syistä. Koska kyse on kuitenkin vara-avaimen säilytyspaikasta on se luonnollisinta sijoittaa jonnekin suojatumpaan paikkaan. Katoksettomassa tilassa näppäimet saattavat nimittäin mainitsemissasi olosuhteissa jäätyä kiinni ainakin hetkellisesti.


6. Ei avainboxi ole mikään turvallisuuslaite, kyllä hälytin on parempi.

Emme ole tuotetta minään turvallisuuslaitteena mainostaneetkaan. Tässä olet nyt mennyt hieman hakuseen. Tuote on tarkoitettu vara-avaimen säilytyspaikaksi, korvaamaan kynnysmattojen alla olevat yms. avaimen säilytyspaikat turvallisemmin. Erilaisten hälytyslaitteiden hinnat ovat todellakin tänä päivänä jo niin alhaalla, että turvallisuuden kannalta suositeltavaa on hankkia kotiin sekä avainboxi että hälytysjärjestelmä.

Lisätietoa avainkotelosta...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20093_15441.jpg
Seurantakohteet kiinnostavat
Rakentaja.fi on seurannut verkkolehtiaikakaudellaan jo 80:aa rakennuskohdetta; valtaosaa koko rakentamisprosessin ajan, perustuksien teosta muuttopäivään. Viime vuonna alkoi 19 uuden kohteen seuranta muutaman jo edellisvuonna käynnistyneen ja yhä jatkuneen kohteen lisäksi.
20083_9698.jpg
Kattosaneeraus Decralla
Asunto Oy Sunanniityn rivitalon aluskate oli huonossa kunnossa. Katetta oli paikkailtu alapuolelta ja rikkoutuneita Vartti-levyjä oli vaihdettu. Yhtiössä oli selvitetty pelkän aluskatteen korjaamista, mutta ajatus tyrmättiin kalliina ja epävarmana.
20229_79609.jpg
Minkä hintaista on ledien johdollinen ja langaton älyohjaus?
Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri ohjaustavalla. Mutta mitä tämä kaikki maksaa? Esittelemme tässä artikkelissa hinnat tuotekokonaisuuksille, jossa on kuusi plafondia ja valaistuksen ohjaus.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
201710_50727.jpg
Ilmanvaihdon avulla terve talo ja terveet asukkaat
Talot ja asunnot rakennetaan nykyisten rakenusmääräysten myötä aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Se tarkoittaa kuitenkin, että myöskään sisäilman kosteus ei poistu rakenteiden aukoista, vaan tiivis talo tarvitsee koneellista ilmanvaihtoa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä: ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetuvat sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman, että se kuluttaa liikaa energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20131_33562.jpg
Laaja talomallisto ja yksilöllinen suunnittelujoustavuus
Kastellin talomallisto on taitavasti suunniteltuMarkkinoiden laajimman talomalliston kodit ovat pientalosuunnitteluun erikoistuneiden arkkitehtien taitavasti suunnittelemia. Myös mallien yksilöllinen muuntelu on helppoa. Kastellin arkkitehtien ja rakentamisjärjestelmän avulla myös omien suunnitelmien toteuttaminen sujuu joustavasti ja edullisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton