• Etusivu
  • Talo

Kuvia makuuhuoneista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 10.01.2008
20081_7870.jpg

Persoonallinen pesä

Perinteisestä huonetilasta voi itse muotoilla persoonallisen. Riippumatto on miellyttävä päiväunikehto ja miksei paikka iltalukemisellekin. Klassinen valkoinen väritys saa näillä elementeillä unisen tunnelman.

Japanilaista tunnelmaa

Yksinkertaista, hiukan japanilaista tunnelmaa on tavoiteltu matalalla vuoteella ja selkeillä liuku-ovilla. Siniharmaa sävytys on samalla hyvin skandinaavinen.

20081_7871.jpg

Liukuovilla yksityisyyttä

Asunnon päädyssä sijaitsevassa makuuhuoneessa on kaivattua yksityisyyttä, vaikka liukuovet olisivat aina avoinna. Liukuoven voikin piilottaa helposti rakenteisiin, myös kauniiseen sängynpäätyyn. Kevyet, sirot irtotuolit voi sijoittaa myös ikkunan eteen.

20081_7872.jpg

Neliöt ovat ylellisyyttä

Suureen makuuhuoneeseen on saatu tunnelmaa modernilla, tummalla seinäpaneelilla ja pehmeillä sävyillä. Kun on vähän somisteita, pienikin taideteos saa suuren arvon.

20081_7873.jpg

Tekstiileillä muutos

Maalatut seinäpinnat mahdollistavat tilan muuntamisen tekstiilein vaikka vuodenaikojen mukaan. Yksiväriseen sängynpeitteeseen on helppo sovitella erilaisia kuoseja ja värejä tyynyihin sekä verhoihin.

20081_7874.jpg

Kiiltoa

Tumman tapetin kuviot tulevat esiin sopivan valaistuksen avulla. Kiilto tuntuu usein ylelliseltä, kun sitä ei ole liikaa. Samaa ylellisyyttä tavoittelee sängyn korkeus.

20081_7875.jpg

Yhtenäinen puulajien käyttö rauhoittaa tilaa

Arvokkaan oloinen ja klassisen kaunis tammi antaa väreille tilaa ja yhdistyy kauniisti vihreisiin sävyihin. Harkiten sängyn päälle sijoitettu tammikehyksinen peili toistaa vastapäisen seinän tapetin kukat koristeellisesti.

20081_7876.jpg
Artikkelin kuvat ja tekstit ovat Suomalainen koti -sisustuskirjasta vuodelta 2007.
Tutustu Suomalainen koti -sisustuskirjaan...
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17215.jpg
Tärkeitä kysymyksiä
Mitä useampi vastaus on positiivinen, sitä varmemmin ajatteltu asunto toimii myös käytännössä. Negatiivisen vastauksen tullessa eteen on hyvä miettiä, kuinka paljon kyseinen puute lopulta haittaa.
20212_68802.jpg
Omakotitalon rakentajan ehdoton apuväline
Erilaiset laserit ovat ehdottomia työvälineitä rakennustyömailla sekä omakotitalon rakentajille. Niillä saat tehtyä tarkkaa työtä niin vaaituksissa kuin korkeuksien mittaamisessa. Varsinkin pyörivällä laserilla helpotat ja nopeutat työtäsi.
20229_79609.jpg
Kohdistetut kasvilamput vai kauttaaltaan hyvä led-valaistus?
Led-lamppujen käyttöä kasvivaloina esim. taimien kasvattamisessa on muutamien viime vuosien aikana alettu suosia muun muassa siksi, että led-lamput kasvivaloina eivät kuumene niin paljoa kuin energiansäästölamput, hehkulampuista puhumattakaan. Hyvät led-lamput ovat lisäksi energiatehokkaampia kuin energiansäästölamput. Myös kotoisat huonekasvimme tarvitsevat hyvälaatuista valoa. Valaisimissa kannattaa panostaa korkean CRI:n eli värintoistoindeksin led-yleisvalaisimiin, joiden valossa viihtyvät sekä ihmiset että kasvit.
20175_49343.jpg
Näin pidät veden poissa kattosi rakenteista
Vesikaton tehtävänä on suojata taloasi tuulelta ja tuiskulta sekä pitää alapuoliset rakenteet kuivina ja terveinä. Rakennuksesi hyvinvointiin vaikuttavat oleellisesti myös ilmanvaihtoratkaisut, joilla likainen ja kostea sisäilma ohjataan ulos ja puhdas ilma tuodaan sen tilalle.
20222_76822.jpg
Lasiterassi raikastaa vanhankin talon ilmettä tyylikkäästi
Lasitettu terassi lisää kodin asumismukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa. Terassilasitus suunnitellaan usein osaksi taloa jo rakennusvaiheessa, mutta yhtälailla lasitetun terassin voi rakentaa vanhempaankin taloon. Lasitus sopii kaikenlaisiin asuntoihin, niin rivitaloihin, rintamamiestaloihin kuin kesämökillekin. Viihtyvyyden lisäksi lasitus usein nostaa myös asunnon arvoa.
20081_7902.jpg
Vittinge
Vittinge on perinteinen, luonnonläheinen ja eleettömän kaunis savikattotiili. Vittinge- savikattotiili on erityisen sopiva kohteisiin, joissa halutaan kunnioittaa vanhaa arkkitehtuuria. Kaunispintainen Vittinge sopii kuitenkin erinomaiseti myös uudiskohteisiin. Perinteikkäät Vittinge-tiilet valmistetaan ilman lisäaineita luonnonsavesta polttamalla. Vittingeä saa yksi- tai kaksikouruisena.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton