• Etusivu
  • Rakentaminen

Kuukauden kestäneillä Asuntomessuilla lähes 128 000 kävijää

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.08.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asuntomessut Kokkolassa päättyivät tänään 14.8. Maksaneita kävijöitä oli kuukauden aikana 127 546*. Lauantaina 13.8. tehtiin Asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5 641 kävijällä.

– Messukävijöitä tuli ennakko-odotusten mukaisesti, joten voimme olla hyvin tyytyväisiä. Myös yleisön sekä kunnan ja yrittäjien tyytyväisyys ovat meillekin erittäin tärkeitä, joten kokonaisuutena messut onnistuivat erinomaisesti, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Yleisön tyytyväisyydestä kertoo Suorakanavan tekemän kävijätutkimuksen väliraportti, jonka mukaan 95 % piti messuja erinomaisina tai hyvinä. Erityisesti kiitosta saivat komea ja selkeä messualue, merimaisema ja toimiva kokonaisuus. Myös messutalojen monipuolisuutta ja laadukkuutta kiitettiin.

Kiinnostus messutaloja kohtaan näkyy myös asuntojen myynnissä. Messualueelle rakennetuista 131 asunnosta myymättä on enää 17. Peräti kahdeksan kotia vaihtoi omistajaa messujen aikana. Kaksi kohdetta laitetaan tarkoituksella myyntiin vasta messujen jälkeen.

– Erinomaiset myyntiluvut kertovat omalta osaltaan siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan viihtyisän asuinalueen ja täyttäneet teemamme "Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille" antaman lupauksen. Monen ikäiset ihmiset ovat löytäneet täältä itselleen unelmiensa kodin. Myös viimeisten myynnissä olevien kohteiden tilanne näyttää erittäin hyvältä, kaupanteko riippuu lähinnä edellisen asunnon myynnistä, iloitsee Asuntomessujen projektipäällikkö Touko Rauma.

– Messuilla esillä ollut senioriasuminen sai yllättävän paljon huomiota. Juuri päättyneiden messujen perusteella voidaan arvioida, että senioriasumisessa on varmasti jatkossa selkeitä kehitystarpeita ja merkittäviä kaupallisia mahdollisuuksia, toimitusjohtaja Pasi Heiskanen toteaa.

Kokkola yllätti kauniina kesäkaupunkina

Kävijätutkimuksen väliraportinkin mukaan messuvieraat olivat positiivisesti yllättyneitä Kokkolaan kaupunkina. 22 prosentin mielestä Kokkola oli parempi ja 76 prosentin mielestä odotusten mukainen.

Tapahtuma näkyi myönteisesti myös Kokkolan keskustassa ja muissa matkailukohteissa ja -palveluissa. Kaupungin ja lähiseudun majoitus- ja ravintolapalvelut ovat olleet täynnä messujen ajan.

Kävijätutkimuksen mukaan kaksi kolmesta messuvieraasta vietti Kokkolassa yhden päivän ja joka viides kävijä yöpyi Kokkolassa yhden yön. Messuvieraat käyttivät ahkerasti myös Kokkolan palveluita. Ruokaravintoloita käytti 40 % kävijöistä, kahviloita 29 %, majoituspalveluita 16 %, tavarataloja 14 %, erikoisliikkeitä 8 % ja muita palveluita 8 %.

– Tämän kesän yleisarvosana on loistava. Sekä yrittäjiltä että matkailijoilta saamamme palaute on ollut erittäin myönteistä ja odotukset ovat monin paikoin jopa ylittyneet. Asuntomessuista ovat hyötyneet myös monet sellaiset toimialat, joihin tapahtuman ei edes odotettu vaikuttavan. Ihanaa on ollut myös se, kuinka koko Kokkola ja kokkolalaiset ovat ottaneet tapahtuman omakseen, Kokkolan matkailun toimitusjohtaja Kaija Jestoi myhäilee tyytyväisenä.

Keskustassa sijaitsevan Sokos Hotel Kaarlen hotellinjohtaja Susanne Rustén tiivistää messukesän tuoman vilskeen.

– Kauppa käy. Tämä on ollut erittäin vilkas kesä ja kaikki on sujunut todella hyvin. Messuja kiitetään, messubusseja ja oppaita kiitetään, aluetta kehutaan ja kokkolalainen tunnelma ja kaupungin kauneus ovat saaneet kiitosta. Messut näkyvät meillä erityisesti kello 16–19 välillä, kun ihmiset kyselevät majapaikkaa. Monet alun perin päiväretkeä Kokkolaan suunnitelleet messuvieraat päättävätkin jäädä yöksi kaupunkiin.

Messut näkyivät Kokkolan yrittäjien kesässä

Niin messujen näytteilleasettajat kuin kaupungin yrittäjätkin ovat olleet tyytyväisiä messujen vaikutukseen. Vanhakaupunki Neristanissa sijaitsevan Antiikkiliike C. Rokalan Christel Rokala kertoo, että väkeä on ollut liikkeellä aivan eri tavalla kuin tavallisesti.

– Messut ovat tuoneet asiakaskuntaan paljon uusia kasvoja. Monet ovat sanoneet tulevansa uudestaankin.

Antiikkiliike PUU-MIn Mika Honkalan mukaan kesäkuukaudet ovat yleensäkin vilkkaita, mutta nyt Asuntomessujen aikana asiakkaita on ollut yli kaksinkertainen määrä tavalliseen verrattuna.

– Olemmekin panostaneet aukioloaikoihin ja henkilökuntaan. Pidämme ovat auki niin kauan kuin asiakkaita riittää, noin 19–19.30 asti joka päivä. Olemme palkanneet myös kesätyöntekijän ensimmäistä kertaa.

Myös messuilla tuotteitaan esittelevät kokkolalaiset yrittäjät ovat tyytyväisiä. Yrittäjätoria koordinoiva Kosekin toimitusjohtaja Jonne Sandberg kertoo, että odotukset Yrittäjätorin myynnin suhteen on lunastettu ja kauppa on käynyt ennakko-odotuksia paremmin.

– Onnistuimme luomaan Yrittäjätorista todella onnistuneen kokonaisuuden. Laskelmiemme mukaan teltassamme on käynyt jopa 80–90 prosenttia messuvieraista.

Yrittäjätorilla tuotteitaan myynyt Ulla Brandt ATTA Promotionista kertoo, että Yritystorilla on käynyt paljon väkeä ja myyntiä on ollut paljon, vaikka se ei ole ollut edes ollut tärkein tavoite.

– Täällä on liikkeellä paljon potentiaalisia asiakkaita ja olemme saaneet paljon arvokkaita kontakteja.

*Lopullinen virallinen kävijäluku ilmoitetaan noin kuukauden kuluessa levikintarkastuksen suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20123_30130.jpg
Monier palkitsi vuoden kattoasentajan
Paasikiviopiston nykyisin koulutuskäytössä oleva vanha talli- ja navettarakennus sai monimuotoiselle katolleen Ormax-betonikattotiilet. Samalla uusittiin myös kaikki pellitykset ja sadevesijärjestelmä.
20186_53687.jpg
Tiilitalossa et asu muovipullossa - vältät home- ja kosteusvauriot
Kun etsit perheellesi turvallista ja terveellistä kotia, täystiilitalo on valintasi.
20117_27069.jpg
Loma-asuntomessut ylittivät
Loma-asuntomessut Mäntyharjussa päättyivät tänään 10.7. aurinkoisissa merkeissä. Maksaneita kävijöitä oli 53 727*. 50 000 kävijä kukitettiin päätössunnuntaina porttien avauduttua. Lauantaina 9.7. tehtiin Loma-asuntomessujen päiväkohtainen kävijäennätys 5366 kävijällä.Vuoden 2008 Loma-asuntomessuilla Porissa kävijöitä oli 65 363, mutta messut kestivät viikon pidempään.
14_P_55152.jpg
Uudet energiamääräykset on annettu
Uudisrakentamisessa siirrytään 1.7.2012 alkaen kokonaisenergiatarkasteluunYmpäristöministeriö on 30. maaliskuuta antanut uudet energiatehokkuutta parantavat rakentamismääräykset. Alan toimijoilla on vuosi ja kolme kuukautta aikaa valmistautua uusiin määräyksiin, jotka tulevat voimaan 1.7.2012.Määräykset koskevat vain uudisrakentamista ja niiden tuoma keskeinen muutos on siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään rakennustyyppikohtainen yläraja, joka ilmaistaan niin sanotulla E-luvulla. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian tuotantomuoto. Pientalojen E-luvun yläraja riippuu lisäksi pinta-alasta: vaatimukset ovat lievemmät pienille pientaloille."Kyseessä on historiallinen siirtymä: tämän jäsentämistavan muutoksen myötä määräystemme rakenne muuttuu yleiseurooppalaiseksi. Muutos myös mahdollistaa paremmin vaiheittaisen siirtymisen kohti EU-direktiivien edellyttämää lähes nollaenergiarakentamista", asuntoministeri Jan Vapaavuori sanoo.Katso video tiedotustilaisuudestaKatso tiedotustilaisuuden Powerpoint-esitys
20217_40958.jpg
Miten portaat tulisi valita ja mitoittaa?
Useampi kerroksissa taloissa portaat ovat yleensä kovassa käytössä, sillä eri kerrosten välillä kuljetaan monia kertoja päivässä. Portaiden on oltava turvalliset, helppokäyttöiset ja kestävät. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi portaat ovat myös sisustuselementti, jonka ulkoasua suunnittelu- ja tekovaiheessa muuntelemalla on mahdollista saada juuri oman kodin tyyliin sopivat portaat.
20084_10492.jpg
Retrotyylin huonekalut
Retrotyyliset interiöörit syntyvät 1900-luvun klassikkohuonekaluista. Hyvät kalusteet – 1920-luvulta aina tähän päivään asti – luovat huoneeseen harmonisen kokonaisuuden, jos ne on valittu ja sijoiteltu rohkeasti. Pari huolellisesti valittua esinettä riittää muuttamaan koko interiöörin tyylin ja ilmeen. Valaistus on retrotyylisen sisustuksen luovimpia elementtejä.Joistakin retrotyylin huonekaluista tuli klassikkoja jo heti syntyessään, kun taas toiset ovat päässeet siihen asemaan vasta kun ne on löydetty uudelleen ja keräilijät ovat alkaneet käyttää niitä sisustuksissaan. Viime vuosina jotkut esineet ovat tulleet milteipä arkipäiväisiksi.---

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton