• Etusivu
  • Talo

Kun värillä on väliä – Mustaa sen olla pitää

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.04.2019
20194_57324.jpg

Musta WC-istuin on tyylikäs ja ajaton vaihtoehto.

Skandinaavista muotoilua pyllyn alle

WC-istuin on kylpyhuoneen tärkein ja käytetyin asia, joten miksei kerrankin aloiteta kylpyhuoneen suunnittelua siitä, että WC-istuin on keskipisteenä kaikelle. WC-istuimen pitää myös olla laadukas. Täydellinen WC-istuin onkin yhdistelmä fiksuja ratkaisuja ja kauniita muotoja. Gustavsberg on suunnitellut WC-istuimia ottaen huomioon laadun, toiminnallisuuden ja Skandinaavisen muotoilun.

Liian pitkään on eletty murrosvaiheessa, että wc-tiloihin on luotu tyylikästä tunnelmaa ja luksusta vain laattojen tai tekstiilien muodossa. Nyt on aika laittaa väriä myös wc-istuimiin ja mikä on sen kauniimpaa kuin musta WC-istuin kaverinaan musta allas.

Oikeilla ratkaisuilla kylpyhuoneesta saa myös viettelevän kokonaisuuden

Kylpyhuone koostuu monista osa-alueista, joten sisustamalla se kauniisti ja fiksusti rakennat täydellisen kokonaisuuden. Koska WC-istuin on tärkein elementti kylpyhuonetta suunniteltaessa, on myös tärkeää valita oikeanlainen WC-istuin muodoiltaan, korkeudeltaan ja väriltään. Erilaisten säilytysratkaisujen, valaistuksen ja kaakeleiden avulla muodostetaan lopullinen itselle täydellinen kokonaisuus.

Luo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen mustilla kalusteilla

3264_51223014_2019412153046.jpg
Sulavalinjainen ja helposti puhdistettava WC-istuin on saatavissa nyt myös mustana!
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20078_6050.jpg
Helppo kattoremontti
Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon muodon, kaltevuuden, värin ja materiaalin muutoksilla voidaan rakennuksen ilme helposti uudistaa. Katon uusimisella voi nostaa koko talon arvoa.
20116_26843.jpg
Hyvinkään asuntomessualueen
Hyvinkään kaupunki ja Suomen Asuntomessut järjestivät yleisen arkkitehtuurikilpailun Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessualueelle rakennettavan korttelitalon suunnittelusta. Palkintolautakunta valitsi 1. palkinnon saajiksi Pia Sopasen ja Ilkka Svärdin teoksellaan "Onniponni".– Voittajaehdotus on mittakaavaltaan ja kokonaisotteeltaan hallittu ja ympäristöönsä sopiva. Rakennuksen ilme on valoisa ja iloinen, palkintolautakunnan puheenjohtaja, kaupunginarkkitehti Martti Salonen toteaa.Onniponnin matalat muurit rajaavat pihaa ja liittävät sen luontevasti osaksi rakennusta ja ympäristöä. Pihamuuri ja sitä seuraava katos kiertyy kumpareelle Aamutuulentien hienoksi päätteeksi.Veistoksellinen kattopinta kokoaa taidokkaasti polveilevan massan hallituksi kokonaisuudeksi ja synnyttää luontevasti katettua ulkotilaa pihan puolelle. Katon hienovaraisesti vaihteleva räystäslinja tuo lisäksi rakennukseen sopivasti mittakaavan vaihtelua. Esitetty värinkäyttö julkisivuissa on omaperäinen ja mielenkiintoinen idea ja tukee rakennuksen luonnetta alueen keskipisteenä.
202112_73982.jpg
Mitä onnistunut pihakiveys edellyttää?
Suomalaiset ovat yhä kasvavassa määrin innostuneet sekä puutarhan hoidosta että pihan laittamisesta kuntoon. Erityisesti betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa tasaisesti. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa itse, käytössä vaivattomia ja kestäviä sekä kaiken kruununa ne viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Pihakivien hankkiminen on myös vaivatonta, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakiveys on mutkatonta toteuttaa silloin, kun se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
202110_73382.jpg
Kotitalousvähen­nys kannustaa lämmitys­remontteihin
Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pesuhuoneessa hometta
Kysymys:Meillä on saunan pesutiloissa lattia ja seinät laatoitettu 10 vuotta sitten. Katossa on puupaneelia. Ilmanvaihtoventtiileinä näyttäisi olevan tulo, että poisto. Paneelikatto on kuitenkin erittäin näkyvästi homeessa. Joskus kuulee sanottavan, että pesutilojen puupintojen pintahome ei olisi terveydelle haitallista, onko tuollaisessa mitään perää, vai pitäisikö korjaustoimenpiteisiin ryhtyä välittömästi?
20122_29495.jpg
Saneerauskohteiden varaajat sopivat ahtaisiin koloihin
Energian tuottaminen ja käyttö ovat nousseet ihmisten arkeen vaikuttavaksi ilmiöksi. Kaikki meistä tekevät energiaratkaisuja – lämmitys on yksi suurimmista energiaratkaisuistamme. Energiaa on siis paitsi tuotettava, myös käytettävä järkevästi. Lämmitysjärjestelmämme pyrkii luomaan mukavuutta energiatehokkaasti. Energiatehokkuutta ja käytettävyyttä voidaan luoda mm. yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja ns. hybridilämmitykseksi. Useimmiten hybridilämmitys perustuu lämmön varaamiseen ja lämmön tarpeenmukaiseen jakeluun varaajasta.Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton