• Etusivu
  • Talo

Kotiteatteri valtaa olohuoneen tai sellainen rakennetaan kellariin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.05.2008
20085_11008.jpg

Kotiteatterin sisustuksellisuus

Kotiteatteri ei ole enää vain möhkälemäiset tekniset laitteet epäsopivasti sijoitettuna oleskelutilan paraatipaikalla. Elokuvien katselua elämyksellisesti kotioloissa tavoittelevat sijoittavat samalla myös kotiteatterin sisustuksellisuuteen. Kotiteatteri pitää sisällään projektorin, ison litteän kuvaruudun, vahvistimen, kuvalähteen eli esimerkiksi DVD-soittimen sekä kaiuttimia. Se tuottaa huipputarkkaa kuvaa ja tarjoaa uskomattoman äänimaailman.

Laitteet sisustukseen sopivaksi

Tv-ruutu vai valkokangas

Valmistajat ovat tiedostaneet kotiteattereiden merkityksen sisustuksessa. Esimerkiksi kotiteatterin projektori on sijoitettavissa yhtä hyvin pöydälle, hyllylle kuin seinään kiinnitettävälle pidikkeelle. Kotiteatterissa ei tarvitse olla isoa TV-ruutua, vaan kuva voidaan heijastaa rullattavalle kankaalle.

Kaiuttimien sijoittelu

Miten sitten sijoittaa lukuisat eri kokoiset kaiuttimet sekä äänentoiston että sisustuksen kannalta parhaiten? Ne voidaan piilottaa verhon tai sohvan taakse, upottaa seinään tai sijoittaa vaikka kattoon spottilampun paikalle. Yhä pienemmistä kaiuttimista saadaan uuden tekniikan avulla kuulumaan ääni entistä paremmin. Suurin osa kaiuttimista tarvitsee toimiakseen johdot. Niiden piilottamiseen käytetään avuksi listoja, joiden alla johto voi kulkea näkymättömissä.

20085_11009.jpg

Suunniteltu kokonaisuus

Kotiteatteriin kuuluvien laitteiden muotoilulla ja materiaalivalinnoilla on suuri merkitys sisustuksessa. Perinteisen mustan ja hopeisen lisäksi laitteita on saatavilla myös muun muassa sinisenä ja punaisena. Kotiteattereiden sovittamista sisustukseen helpottaa myös kauppiaiden tarjoama kokonaispalvelu. Apua saa suunnitteluun, laitehankintoihin, asennukseen ja käyttöopastukseen. Luottamalla asiantuntija-apuun jo suunnitteluvaiheesta lähtien, saa kotiteatteristaan varmemmin laadukkaan ja tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden.

20085_11010.jpg

Viimeistely ohjausjärjestelmällä

Viimeisen päälle viimeistellyssä kotiteatterissa on ohjausjärjestelmä, johon voi liittää kaikki kodin sähköllä toimivat laitteet eli kuva- ja äänijärjestelmät, valaistuksen ja jopa verhot. Jos esimerkiksi haluaa katsoa elokuvan, riittää yksi napin painallus, ja järjestelmä tekee kaiken hyvän katseluympäristön aikaansaamiseksi: laittaa päälle kaikki tarvittavat laitteet, sammuttaa valot ja vetää verhot kiinni. Pyöräyttäisiköhän se popcornitkin?

20085_11012.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20105_21607.jpg
Kastelli-paritalo Kultaranta Resortissa
Kultaranta -Asuminen ja Vapaa-aika 2010 -tapahtumassa esitellään rakenteilla oleva Kastelli-paritalo. Tapahtuma alkaa torstaina 6.5. ja jatkuu 8.5. asti. Tervetuloa tutustumaan Kultaranta Resortin alueelle rakennettaviin ympärivuotisiin asuntoihin. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.Asu siellä missä voit harrastaa ja nauttia elämästä!Katso tiedot Kastelli-tapahtumista...Ajo-ohje...
201111_28411.jpg
Isälle lahjakortti, jolla saa upean akkuruuvinvääntimen!
Isänpäivä on lähellä! Tilaa isälle upea Boschin IXO-akkuporakone Jäsentukusta ja ojenna tästä tulostettu lahjakortti isänpäivänä isälle.Markkinoiden eniten myyty, tehokas Boschin akkuruuvinväännin IXO on taaatusti onnistunut lahja. Voit valita kahdesta - IXO Vino II:n tai IXO IV Set:in.IXO Vino II -lahjapakkaukseen sisältyy:IXO IV -akkuruuvinväännin lataustelakka 10 ruuvauskärkeä (sis. IKEA kärki) viinipullonavaajakärki puulaatikkoBoschin IXO IV on kevyt, kompakti ja voimakas akkuruuvinväännin yleisiin ruuvaustöihin. Pehmustetulla kahvalla (Softgrip) varustetun ergonomisen muotoilun ansiosta kone istuu hyvin käteen. Uusin akkutekniikka huolehtii erittäin pitkästä käyntiajasta. IXO Vino II:ssa mukana kolme erilaista, taiteilijan suunnittelemaa viinipullonavaajankärkeä, jotka vaihtelevat pakkauksittain.Erikoispakkaus nyt hintaan 59 € + toimituskulut.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
20138_35939.jpg
Poista veto ja korjaa lattia lämpimäksi
Samalla, kun vanhassa talossa tehdään ulkopuolista lisäeristämisestä, saadaan alapohjien ja sokkelin liityntä sekä alapohjan ja väliseinien kohtien eristys yhtenäiseksi. Terveen, kunnostetun talon perusteet ovat samat kuin uudenkin: kuivat, hyvin eristetyt ja tiivistetyt rakenteet sekä oikein mitoitettu hallittu ilmanvaihto.Alapohjan sekä alapohjan ja seinän liitoksen oikea eristys on tärkeää asumismukavuuden ja sisäilman laadun kannalta. Lämmin lattia on asuinviihtyvyyden kannalta tärkeä, koska lattian pinnan lämpötila tuntuu sen päällä käveltäessä. Routaeristys puolestaan suojaa rakenteita maan routimiselta.Tutustu tarkemmin alapohjan eristys ja routaeristys -tuotteisiin
20116_26564.jpg
Taidekeskus Salmela
Mäntyharjun tunnetuin matkailukohde, Taidekeskus Salmela, sijaitsee Mäntyharjun arvokkaassa kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla. Salmela on jokaisen taiteenystävän ykköskäyntikohde. Vuonna 2010 kotimaan matkailun kärkikohteena palkittu Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmistä kesäaikaisista kulttuuritapahtumista.Monitaiteelliseen kesään kuuluvat muun muassa upeat näyttelyt ja koskettavat konsertit. Kesällä 2011 Salmela on mukana loma-asuntomessuhengessä paitsi messualueella myös omassa tarjonnassaan. Näyttelytilaa Salmelalla on yhteensä noin 1000 m². Vanhimpana näyttelytilana toimii 1850-luvulla rakennettu vanha pitäjäntupa, Salmela.Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011
20142_37937.jpg
Älykäs maalämpöpumppu lämmitykseen
Vaivatonta, ympäristöystävällistä ja edullista energiaa maasta talteen keräävä maalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu paitsi uuteen, myös vanhaan omakoti, rivi- tai kerrostaloon, kun lämmitysjärjestelmän uusiminen on edessä. NIBE-lämpöpumppuvalikoimasta löytyy ratkaisu kaikenlaisiin lämmitystarpeisiin.Maalämpöpumppu ottaa talteen maaperään tai vesistöön varastoitunutta aurinkoenergiaa ja käyttää sen lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden ja käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpö on energia- ja kustannustehokas sekä ennen kaikkea vaivaton tapa lämmittää. Haluttaessa sen maapiiriä voidaan hyödyntää myös sisäilman jäähdyttämiseen helteillä.Lue lisää maalämpöpumpuista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton