• Etusivu
  • Talo

Taidekeskus Salmela

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.06.2011
20116_26564.jpg

Taidekeskus Salmelan tilat on entisöity vanhaa kunnioittaen.

Mäntyharjun tunnetuin matkailukohde, Taidekeskus Salmela, sijaitsee Mäntyharjun arvokkaassa kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla. Salmela on jokaisen taiteenystävän ykköskäyntikohde. Vuonna 2010 kotimaan matkailun kärkikohteena palkittu Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmistä kesäaikaisista kulttuuritapahtumista.

Monitaiteelliseen kesään kuuluvat muun muassa upeat näyttelyt ja koskettavat konsertit. Kesällä 2011 Salmela on mukana loma-asuntomessuhengessä paitsi messualueella myös omassa tarjonnassaan. Näyttelytilaa Salmelalla on yhteensä noin 1000 m². Vanhimpana näyttelytilana toimii 1850-luvulla rakennettu vanha pitäjäntupa, Salmela.

Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011

Monitaiteellista ohjelmaa

Salmelan monitaiteelliseen ohjelmaan kuuluvat kuvataidenäyttelyt, konsertit, laulu- ja kuvataidekilpailut, luennot ja runotapahtumat. Näytteilleasettajina on jo nimensä vakiinnuttaneita suomalaisen nykytaiteen kärkinimiä sekä runsaasti nuoria lahjakkuuksia. Näyttelytiloina toimivat Salmelan päärakennus, Domanderin näyttelyalue, jossa näyttelytiloina toimivat apteekki- ja postitalo, palvelijan asunto ja piharakennukset sekä kahvila-ravintola Kesäheinä.

Konserteissa kuullaan tunnettuja suomalaisia esiintyjiä. Korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelmisto sisältää mm. sinfoniaorkestereita sekä kuoro- ja liedmusiikkia. Konsertit järjestetään 1820-luvulla rakennetussa Mäntyharjun kirkossa, vastapäätä Salmelan päärakennusta.

Taidekeskus Salmela on avoinna 11.6.-7.8.2011 joka päivä klo 11-18 (myös juhannuksena).

Salmela mukana loma-asuntomessuilla

Taidekeskus Salmela vastaa messujen toisesta teemasta, taiteesta. Messukohteissa ja koko Pähkinälehdon alueella on esillä runsaasti nykytaidetta kävijöiden ihailtavana.

Salmelan taiteilijoiden taidetta on esillä kohteissa:

  • Luhtatähtimö (kohde 5)
  • Kastelli Luonto (kohde 7)
  • Omatalo Rantakukka (kohde 9)
  • Heta (kohde 14)
  • Akusti (kohde 16)
  • Kyminniemi (kohde 18)
  • Kontio Pyry (kohde 19)
  • Kivitasku 150 (kohde 20)
  • Villa Metsämaitikka (kohde 21)
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52054.jpg
Kouluttaudu rakennus- tai kiinteistöalan ammattiin työn ohessa
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.
20084_10228.jpg
Tyylikkäät radiaattorit ja kuivaimet
Purmolla on laaja lämmitysratkaisujen valikoima, joka takaa ihanteellisen sisäilmaston koko kotiin vuoden ympäri - asuinympäristöön katsomatta. Kyse on kuitenkin muustakin kuin vain lämmityksestä. Suhtaudumme muotoiluun vakavasti ja huolehdimme siitä, että kaikki lämmitysratkaisumme luovat kotiin lämpimän tunnelman ja sointuvat ihanteellisesti erilaisiin sisustustyyleihin.
20123_30263.jpg
Muurikivillä lisää vaihtelua ja moni-ilmeisyyttä
Ruduksen muurikivi on monikäyttöinen tuote, jolla pystytään tekemään tasoja katujen varsille ja piha-alueille. Muurikivet on helppo asentaa näyttäväksi ja tukevaksi muuriksi rinteeseen. Niistä voidaan latoa myös istutusaltaita tai kukkalaatikoita.
20225_78116.jpg
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeen
Näin siivoat mökillä oikein - siivousvinkkejä talvikauden jälkeenMonet mökinomistajat suunnittelevat mökin kevätsiivousta ilmojen jälleen lämmettyä. Mökkeilijöiden ohjelmassa on sisä- ja ulkotilojen siivousta sekä puiden pilkkomista. Näissä arkiaskareissa kannattaa kiinnittää huomiota myyräkuumeelta suojautumiseen. Ihmisiin virus tarttuu yleensä hengitysteitse, kun metsämyyrän ulostetta tai virtsaa sekoittuu siivouspölyn mukana hengitysilmaan. Thl:n mukaan suojautuminen mökin talvisiivouksessa tehokkaalla hengityssuojaimella on tehokasta ja perusteltua.Siivotessa ilmaan pääsee runsaasti pölyä jolloin suojaimen käyttö on erityisen tärkeää. Jos jätöksiä alkaa putsaamaan perinteisellä pölyimurilla, niin jätöksissä olevat virukset tulevat pölynimurien suodattimien läpi ja ne johtuvat hengitysilmaan tavallisen imurin poistoilmapuhalluksen takia. Mikäli mökillä on keskuspölynimuri, haitallinen pöly ohjataan pois hengitetystä huoneilmasta ja vastaavaa riskiä ei ole.
20112_24380.jpg
Vallox-ilmanvaihto
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot.Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma.Lämmöntalteenoton hyvä hyötysuhde ja koneen pieni energiankulutus ovat tärkeitä asioita, mutta ilmanvaihdon tärkein tehtävä on kuitenkin kosteuden poisto ja sisäilman hyvän laadun varmistaminen.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton