• Etusivu
  • Talo

Kotiin oma kuntoilutila

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.12.2008
200812_14434.jpg

Kinesis Personalin kaunis muotoilu ja moninaiset käyttömahdollisuudet tekevät siitä ainutkertaisen ratkaisun kotiharjoittelutilaasi. Sen on suunnitellut tunnettu muotoilija ja arkkitehti Antonio Citterio.

Kinesis Personalilla voit tehdä yli 200 harjoitusta vain yhden neliömetrin alueella. Funktionaalista harjoittelua, tasapainoa, voimaa ja liikkuvuutta – kaikki yhdessä kokonaisuudessa!

Technogymin kehittämä vallankumouksellinen tekninen uudistus sallii rajattomat liikemallit ja tasaisen vastuksen koko harjoituksen ajan.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20101_19849.jpg
Matalaenergia-aika alkoi
Tämän vuoden alusta astuivat voimaan ympäristöministeriön uudet määräykset koskien rakennusten energiatehokkuutta. Vanhat määräykset tiukentuivat tuntuvasti, noin 30-40%.
20161_45243.jpg
Ilmanvaihtokone tärkeä matalaenergiatalossa
Suomalainen pientalorakentaminen on matalaenergiarakentamista. Matalaenergiataloissa ilmanvaihdon toimivuus ja tarpeenmukainen käyttö on keskeistä, koska rakennustapa on tiivis ja lämmön hukka on minimoitu. Hallittu ilmanvaihto on toteutettu poistoilman lämmöntalteenotolla, jolloin lämmintä sisäilmaa ei johdeta suoraan ulos, vaan sisältä poistuvan ilman lämpö hyödynnetään ulkoa tulevan ilman lämmitykseen.Matalaenergiataloissa korostuu ilmanvaihdon tarpeenmukaisuus: ns. turha ilmanvaihto jää pois, kun ilmastointikone ei ole koko ajan käy täysillä, vaan se mukautuu sisäilman kosteuspitoisuuden ja ihmismäärän mukaan. Esimerkiksi saunottaessa koneen kosteusanturi automaattisesti lisää koneen tehoa ja palauttaa ilmanvaihdon normaaliteholle, kun kosteuspitoisuus on normalisoitunut. Samoin toimii hiilidioksidianturi ihmismäärän lisääntyessä. Lämmöntalteenotolla ja tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla varmistetaan energiataloudellisuus ja hyvä sisäilma.Ilmanvaihdosta tulee energiatehokasta paitsi lämmöntalteenoton ja tarpeenmukaisen käytön ansiosta, myös ilmanvaihtokoneen vähäisen sähkönkulutuksen ansiosta. Samalla asumisviihtyvyys on taattu: kosteudet, hajut sekä rakennusmateriaalien päästöt poistetaan sisäilmasta ja tilalle tuodaan riittävästi ja vedottomasti raikasta ilmaa.Osta suodattimet ja ilmanvaihtokone Rakentaja.fi-kaupasta Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
201711_50908.jpg
Kapseloinnilla sisäilma paremmaksi
Kun kohteessa on havaittu kosteus- ja mikrobivaurio tai hometta, ainoa vian kokonaan poistava ratkaisu on rakenteiden purku ja uusiminen. Tämä on kallista ja usein myös käytännössä mahdotonta. Kapseloinnilla voidaan vaikuttaa ongelmaan nopeasti.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
20223_77369.jpg
Näin 1940-luvun rintamamiestalossa parannettiin ilmanvaihtoa
Juttu ja kuvat on tehty VILPEn ja Anniina Jalkasen välisenä kaupallisena yhteistyönä.
20169_47446.jpg
Aika valmistautua kattoturvatuotteilla talveen
Syksy on jo saapunut ja talvikin tekee tuloaan. Nyt onkin hyvä aika tarkistaa kattoturvatuotteiden kunto tai että onko niitä olemassa ollenkaan, ennen kuin katot ovat kokonaan lumen peitossa. Kaikkialla Suomessa on runsaslumisia talvia, nykyään myös Etelä-Suomen rannikolla. Liian heppoisten kattoturvatuotteiden asentaminen alueen vähälumisuuteen vedoten on virhe, joka kostautuu ennen pitkää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton