• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa viihtyy pidempäänkin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.07.2011
20117_27125.jpg

Tankarin majakkasaarella voi kohdata vanhan saaristolaiselämän miljöön ja tunnelman.

Kokkolassa viihtyy useampiakin päiviä, sillä meri sekä monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta houkuttelevat asuntomessukävijää näkemään ja tekemään samalla muutakin. Erityisesti asuntomessujen aikaan Kokkolassa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa.

Näe ja koe kaunis Tankarin majakkasaari

Kokkolan edustalla sijaitseva Tankarin majakkasaari on monipuolinen matkailu- ja retkeilykohde, joka tarjoaa vierailleen unohtumattomia luontokokemuksia ja otteita vanhasta saaristolaiselämästä. Kesällä Tankariin liikennöidään säännöllisesti. Majakka on edelleen toiminnassa, joten siihen ei voi tutustua milloin tahansa. Majakkapäivinä majakan ylätasanteelle pääsee kuitenkin oppaan johdolla. Majakkaan nousu on mahdollista klo 13.30-15.15 majakkapäivinä: la 16.7. – su 17.7., la 23.7. – su 24.7., la 30.7. – su 31.7., la 6.8. – su 7.8. sekä la 13.8. – su 14.8.

Vanhakaupungin lumoa

Opastettuja retkiä järjestetään myös Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. "Tapulikaupungin tarinoita" on piikatyttö Otilian johdolla tehtävä retki, jonka aikana tavataan Kokkolassa vaikuttaneita historiallisia hahmoja. Ajat: 21.7. ja 4.8. klo 18 (lähtö Raatihuoneelta). Kesto noin 2 tuntia.

Asuntomessuaikana 15.7.-14.8. vanhakaupunki Neristanissa järjestetään runsaasti tarinallisia kävelykierroksia. Kierroksella tutustutaan pieniin, viehättäviin merimiesten ja käsityöläisten taloihin, nähtävyyksinä mm. barkassi maihinnousuvene kahakasta 1854 sekä tunnelmalliset pihapiirit ja museokorttelit. Käyntikohteena on myös Asuntomessujen oheiskohde Knapen talo. Ajat: 15.7., 19.7., 22.7., 26.7., 29.7., 2.8., 5.8., 9.8., 11.8. ja 12.8. klo 18 (lähtö Kauppatorilta). Retki kestää 1,5 tuntia.

Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.
Vanhakaupunki Neristanin kadut kertovat kaupungin historiasta.

Opastettuja kierroksia järjestetään myös Marian ja Elisabethin hautausmailla, jotka hiljaisella ja kiehtovalla tavalla kertovat Kokkolassa vaikuttaneista henkilöistä. Marian hautausmaalla kierros järjestetään 24.7. ja 14.8. klo 17.00 ja se pitää sisällään musiikkihetken vanhassa kappelissa. Elisabethin hautausmaalla opastettu kierros on 7.8. klo 17.00.

Ilmaisia bussikierroksia ja suosittu iltatori

Ilmainen opastettu bussikierros on hauska tapa tutustua Kokkolan kaupunkiin. Bussikierroksella tutustutaan vanhakaupunki Neristaniin, eri kaupunginosiin, suurteollisuusalueeseen, satamaan sekä Kokkolan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja asuntomessualueeseen. Kierros esittelee historiaa, nykyaikaa ja tulevaisuutta Kokkolassa. Lähtö on Kauppatorilta klo 11. Ajat: 16.7. ja 6.8.

Tunnelmallinen ja suosittu iltatori on Kauppatorilla kesäkeskiviikkoisin klo 17 sekä asuntomessujen aikaan 15.7.-14.8. myös perjantaisin.

Kokkolan torin tunnelmaa.
Kokkolan torin tunnelmaa.

Musiikkia, teatteria, kuvataidetta… ja jalkapalloa

Myös kulttuurikaupunkina Kokkolasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Kokkolan kaupunginteatterin ja kesäteatterien tarjontaan kannattaa tutustua ja ihastua.

Kokkolan oopperakesä 14.-18.7., Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat 31.7.-7.8. sekä Kokkola Rock Vol. V 6.-7.8. ajoittuvat myös samaan ajanjaksoon asuntomessujen kanssa.

Kokkolan kuudes oopperakesä tarjoaa konsertteja eri puolilla kaupunkia. Oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu, minkä lisäksi nautitaan mm. Lied-konserteista. Tarkemmat tiedot oopperakesän tarjonnasta: http://www.kokkolaopera.com/

Kuvataiteen ystävien kannattaa tutustua Joni Virtasen valokuva- jaääniteokseen FORM – MUOTO. Luontokokoelma Kiepissä on avoinna 5.7.-31.8. ti-su klo 11-16. Kokkolalaisen kuvataiteilija Marianne Kaustisen kollaasi "Tupsukkaita ja siilikkäitä" on myös Kiepissä esillä 16.6.-30.10. Kaustinen on luonut Kieppiin perhosten maailman. Näyttelyn yhteydessä on myös tapahtuma, jossa lapset voivat tehdä silkkipaperista ja villasta perhosia, munia, toukkia, koteloita ja kotelokoppia.

Myös urheilusta kiinnostuneille Kokkolalla on tarjottavaa. Kokkola Cup XXXI pidetään 21.-24.7. Luvassa runsaasti jännittäviä pelejä eri kentillä jalkapallon ystäville.

Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.
Kokkolan oopperakesän pääteos tänä vuonna on Mozartin Taikahuilu. Kuvassa Anu Komsi.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3555.jpg
Tulikivelle kunniamaininta
Tulikivi Oyj:n uuden vuolukiviuunimalliston tuotteet ovat saaneet kunniamaininnan Fennia Prize 2007 –muotoilukilpailussa. Tuotteet suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Hannu Kähösen Creadesign Oy –muotoilutoimiston kanssa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkaneuvottelut
Toimenpiteet:Urakkatarjousten avauksen jälkeen edullisimpien tarjousten (1-3 edullisinta) antajat kutsutaan urakkaneuvotteluihin, joissa selvitetään, onko urakoitsija käsittänyt tarjouspyynnön ja tarjousasiakirjat oikein ja onko urakoitsija todennut laskennan aikana suunnitelmissa joitain epäselvyyksiä, joita tulee tarkentaa. Lisäksi varmistetaan urakoitsijan kyky suoriutua urakasta tarjouspyynnön mukaisessa ajassa sekä urakoitsijan verojäämä- ym. todistusten puhtaus. Urakoitsijalta pyydetään neuvottelussa mahdolliset lisäselvitykset.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:UrakkaneuvottelumuistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20222_76820.jpg
Tee Se Itse: Linnunpönttö - ja saat siivekkäitä iloksesi!
Lintujen tarkkailu on mukavaa puuhaa - ja niistä on myös hyötyä! Säännöllisen talviruokinnan ohella pesäpönttöjen tarjoaminen auttaa siivekkäitä asettautumaan puutarhaasi. Linnunpöntöt tarjoavat hyvän suojapaikan linnuille myös talvella.
20081_7873.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneen toiminnotTähän alkuun tuttu toteamus makuuhuoneesta ja sängystä: vietämme niissä kolmasosan elämästämme. Kuitenkaan emme käytä makuuhuoneen suunnitteluun aikaa ja vaivaa. Usein huoneet ovat jääneet talopiirustuksissa pieniksi kopeiksi, joihin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky ja ehkä yöpöydät, lastenhuoneeseen sänky ja koulupöytä tuoleineen. Vaatekomerot vievät lattiapinta-alaa tai ne on sijoitettu huoneiden väliin "seinän sisään". Tilanpuutteessa makuuhuonetta voidaan käyttää myös työhuoneena. Onneksi makuuhuonesuunnittelun suuntaus näyttäisi olevan viihtyisämpään monikäyttötilaan. Moottoroidusta vuoteesta katsellaan televisiota, makuuhuoneesta on pääsy omaan kylpyhuoneeseen ja pukeutumistilaan huoneenomaisine vaatesäilytyksineen.
20238_82920.jpg
Peltikatto on edullinen vaihtoehto - Mitä tulee huomioida, jos itse asentaa?
Peltikatto on ominaisuuksiltaan hyvä ja kestävä kate, joka on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Säästöä syntyy, jos tekee kattoremontin itse. Peltikaton pystyy asentamaan itsekin, jos työkalut pysyvät käsissä. Tärkeää on toki muistaa työturvallisuus ja lukea asennusohjeet huolellisesti. Mittatarkkuus ja saumat ovat avainasemassa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton