• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolassa asuntomessut myös vuonna 1975

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.06.2011
20116_26429.jpg

Kokkolassa ensi kesänä järjestettävät asuntomessut ovat kaupungin historiassa toiset. Vuonna 1975 Asuntomessut oli jaettu poikkeuksellisesti neljään eri kaupunkiin: Hämeenlinnaan, Kokkolaan, Poriin ja Vaasaan.

Kokkolan vuoden 1975 asuntomessualue, Koivuhaka, oli nuori, vasta rakentumassa oleva kaupunginosa. Koivuhaan asuntomessualue samoin kuin muutkin kesän 1975 länsirannikolle rakennetut messualueet oli ajateltu ruotsinsuomalaisille mahdollisille paluumuuttajille malliksi maan asuntotuotannosta.

Messualue on rakennettu maastoltaan tasaiselle hiekkakankaalla ja sinne toteutettiin 29 omakotitaloa, 16 asuntoa kytkettyihin neljän perheen taloihin ja 44 asuntoa rivitaloihin. Talotyyppeinä oli tasakattoisia rivitaloja ja harjakattoisia omakotiratkaisuja ja kytkettyja taloja.

Tavallisten toteuttamistapojen,- normaaliurakoinnin ja KVR-rakentamisen lisäksi esiteltiin myös uutena ns. omatoiminen ryhmärakentaminen. Yleisölle esiteltiin myös puolivalmiita asuntoja, joita saattoi jatkaa sitten omin voimin.

Messuilla esiteltiin myös Kokkolan keskustassa peruskorjauskohde, vanhan puutalon kunnostaminen.

Lähde: www.asuntomessut.fi
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68214.jpg
Pilottikäytössä oleva virtuaalikypärä mahdollistaa työmaakierroksen etänä
NCC on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön virtuaalikypärän rakennustyömailla. Trimble XR10 -virtuaalikypärä on käytössä OOPSin toimitilahankkeessa Leppävaarassa, jonne rakennetaan mittalaite- ja ohjelmistotalo Trimblen uutta Suomen pääkonttoria.
20143_38345.jpg
Supermessuilla riittää tähtiä ja tapahtumia - lue lisää!
Tampereella 11.–13.4.2014 järjestettävät Supermessut toimivat kattonimenä viidelle eri tapahtumalle. Kolmipäiväiset messut kokoavat yhteen Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Tampereen Viinimessut, Kirja-tapahtuman ja uuden moottoripyöriä esittelevän Tampere Bike Shown.Sisällöllisesti Supermessut on monipuolisin messutapahtuma, joka Tampereella on koskaan järjestetty! Ohjelmaa eri teemojen ympärillä on tarjolla naisille, miehille, lapsille ja perheille ikään katsomatta. Tunnettuja tähtiä ja muita esiintyjiä messuille saapuu lähes 250. Näytteilleasettajia on yhteensä yli 450. - ja messuvieraat pääsevät yhdellä lipulla kaikkiin viiteen tapahtumaan!Lue lisää Supermessuista
20239_47479.jpg
Panosta siivousvälineisiin myös keittiössä!
Allaway-keskuspölynimurijärjestelmää hankkiessa kannattaa huomioida erityisesti tilat jotka likaantuvat helposti, kuten keittiö ja eteinen sekä takan läheisyys. Toimiva keskuspölynimurijärjestelmä on suunniteltu siten, että myös pikasiivous näissä tiloissa onnistuu helposti ja nopeasti.
20194_57243.jpg
Säästä - Kerää lämpösi maasta
Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää talon sekä käyttöveden. Kun hyödynnetään ilmaiseksi maaperään varastoitunutta energiaa optimaalisella tavalla, saadaan lämpöä ja käyttövettä varmasti ja edullisesti.Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Varsinkin meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa ympäristöön ja talon arvoon.
20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.
Knauf Thermofon akustiikkalevy
Hyvää akustiikkaa ei aina edes huomaa
Akustiikkaan panostetaan yhä suuremmassa määrin. Akustiikkaratkaisut suunnitellaan jokaiseen kohteeseen tilakohtaisesti – käyttötarkoituksen mukaan, jotta voidaan minimoida ylimääräinen melu ja parantaa haluttuja ääniä. Akustiikka yhdistyy myös sisustamiseen ja on tärkeä osa asuinviihtyisyyttä. Kun akustiikka on kunnossa sen olemassaoloa ei edes huomaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton