• Etusivu
  • Rakentaminen

Kokkolan asuntomessuihin kuukausi!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.06.2011
20116_26561.jpg

Messualue ilmasta. Kuva: Aki Paavola

Heinäkuun puolivälissä avautuviin Kokkolan Asuntomessuihin on aikaa tasan kuukausi. Vilkas kuhina käy tällä hetkellä messualueen viheralueilla, jotka olisi tarkoitus saada vihertämään messujen alkuun mennessä. Monille pihoille on istutettu siirtonurmikkoa,mutta useiden pihojen peittona on vasta ruskea multa.

Kokkolan kaunis ja omaleimainen asuntomessualue on vertaansa vailla, sillä osittain täyttömaalle rakennettu messualue on muodoltaan pyöreä. Messualueella on mahdollista toteuttaa suomalaista asumisen unelmaa: rantatonteille rakentamista, keskustan läheisyydessä. Asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella vain noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta.

Asuntomessuilla on esillä yhteensä 41 kohdetta; 30 omakotitaloa, 7 kerrostaloasuntoa, 2 rivitaloasuntoa, 1 paritaloasunto sekä esittelyhallin Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja. Messukohteiden huoneistoalat ovat 35-225 m².

Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011

Aukioloajat ja lippujen hinnat

Kokkolan Asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.–14.8.2011, kello klo 10–18. Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

  • Aikuiset 19 €
  • Lapset (7-15 v.)10 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v. lapset) 38 €
  • Ryhmälippu 16 € / hlö (min. 15 henkilöä, ennakkoilmoittautuminen)
  • Pysäköinti bussikuljetuksineen 7 € / 10 €
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65817.jpg
Ikkunoiden ja ovien kiinnitys uretaanilla
Ikkunoiden ja ulko-ovien kiinnityksessä ikkunan sekä oven karmin ja runkotolpan väliin jää rako, joka pitäisi jollain tavalla saada tiivistettyä. Tarkoitukseen on käytetty esimerkiksi erilaisia tilkkeitä tai uretaanivaahtoja. Vaahdon etuna on se, että se eristää ja katkaisee kylmäsillan kapeistakin raoista, jonne on vaikea muuten päästä käsiksi. Toisaalta, jos vaahto on liian turpoavaa, se saattaa vääntää karmeja kuivuessaan. Tytan 65 ICE uretaanivaahdossa on matalapainekoostumus joka estää liian turpoamisen eikä väännä ikkunakarmeja kuivuessaan.MUISTA! IIkkuna tai ovi pitää aina kiinnittää runkoon ensin mekaanisesti esim. ruuvein.
20149_40987.jpg
Oletko hankkimassa tulisijaa?
Kaipaako kotisi tunnelmantuojaa sekä lisälämmityksen antajaa? Riippumatta siitä, onko sinulla kyseessä remontti- vai uudiskohde, tulee sinun huomioida muutamat kohdat ennen kuin tulisijasi on käyttövalmiina kodissasi.Suomen rakennuskannassa 1950-80 –lukujen kiinteistöjä on paljon. Esimerkiksi 1960-luvulla eristykset ja eristeiden paksuudet eivät olleet lähelläkään samaa tasoa, kuin mitä nykypäivän rakennukselta edellytetään. 1970-luvulla tilanne korjaantui hieman öljykriisin vuoksi ja eristysvahvuuksiin kiinnitettiinkin enemmän huomiota. Monissa talouksissa saatettiin kuitenkin hävittää vanhat leivinuunit sekä puuliedet vanhanaikaisina ratkaisuina. Takka koettiin ehkä enemmän tunnelmanluojana ja sen mukaisesti olohuoneen nurkkaan saatettiinkin muurata avotakka, josta saatava lämpöhyöty hyödytti vain harakoita.
20081_8083.jpg
Kelluvat huvilat
Porin loma-asuntomessuille Reposaareen rakennettavat Suomen ensimmäiset kelluvat huvilat ottivat askeleen lähemmäs toteutumistaan. Porin kaupunki myi tänään Reposaaren Saharannasta Marina Housing Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun venevalkamatontin ja sen edustalta vesialuetta.Myydyn alueen yhteispinta-ala on noin 23 250 neliömetriä, ja kolmen eri määräalan kokonaiskauppahinta on 250 000 euroa. Kauppakirjat allekirjoitettiin tänään tiistaina. Porin kaupunginvaltuusto on osaltaan hyväksynyt kaupan jo aiemmin tänä vuonna.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Soklex-perustusjärjestelmäkoulu
Perustusten suunnitteluValumuotin rakenne ja ominaisuudetSoklex-perustusjärjestelmän esittelyvideoBetonin ominaisuudet ja käyttö Soklex-perustuksissaSoklex EPS-Lämpöpohjan lattia- ja routaeristysMaaperän tutkiminen ja perustamistavan valintaPerustusvalumuottien yleinen asennusohjeSoklex EPS-eristeiden yleinen asennusohjeSoklex-perustusten tekijän muistilistaSoklex - maanvarainen laattaperustusSoklex - reunavahvistettu laattaperustusSoklex - tuulettuva alapohjaSoklex-paaluperustusSoklex-pilariperustusTutkimuksia ja määräyksiä
20228_79436.jpg
Odotettuja sähkötarjouksia ei ole saatu
Tilanne sähkömarkkinoilla on vaihteleva ja tämän kaltaista luonnehdintaa sähkömarkkinoista ei vuosi pari sitten olisi uskonut kuulevansa. Sähkön hinta on epävakaa ja tulevan talven aikana varmasti nousee taas pakkasten kiristyessä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tunnista oma tilanteesi ja tee opastettu jätevesiselvitys
Uusi jätevesiasetus vähensi vaatimustasoa edellisestä asetuksesta. Suurimpana muutoksena kuitenkin ikärajan asettaminen kiinteistön omistaja-asukkaille. Seuraavien linkkien avulla voit tunnistaa oman tilanteesi ja tutustua vaatimustasoon. Eli valitse alla olevasta seitsemästä vaihtoehdosta se joka parhaiten kuvaa kohteesi tilannetta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton