• Etusivu
  • Talo

Kirsti Paakkanen suunnitteli laatusinetin Ormaxin aluskatteelle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 19.06.2017
20176_49576.jpg

Hengittävä aluskate suojaa talon rakenteita koko talon iän. Vielä nykyisinkin aluskate on liian usein kattorakenteen heikoin lenkki. Ormax-Tiilikatot halusi nostaa tämän asian esiin Suomen 100 v. juhlavuonna, jolloin erityisesti kiinnitetään huomiota kestävään ja terveelliseen rakentamiseen seuraavalle vuosisadalle. Juhlavuoden kunniaksi Kirsti Paakkanen kutsuttiin suunnittelemaan visuaalisuus Ormaxin suosituimmalle aluskatteelle. Designin ja markkinoinnin rautainen ammattilainen sai vapaat kädet suunnitteluun ja hän nosti esiin laatusinetin.

- Kun minua pyydettiin suunnittelemaan kuosi tälle laadukkaalle aluskatteelle, nousivat keskusteluissa esiin ensin Suomen sinivalkoiset värit ja siihen liittyvät visuaalisuudet. Oma koti on meille aina sydäntä lähellä oleva asia. Halusin kuitenkin mennä syvemmin tuotteen ytimeen, sen lupaukseen ja värimaailmaan. Kun halutaan rakentaa kestävästi ja laadukkaasti on syytä kiinnittää huomiota rakenteiden terveyteen. Kuinka paljon tänä päivänä puhutaankaan hometaloista ja niihin liittyvistä ongelmista. Tässä aluskatteessa hengittävyys on sen tärkein ominaisuus ja tämän halusin nostaa visuaalisuudeksi laatusinetin muodossa. Kun tuotteessa on ainutlaatuinen lupaus, sitä on syytä korostaa, yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen toteaa.

- Kattotiilet ovat kiistatta markkinoiden pitkäikäisin katemateriaali. Savikattotiilet kestävät jopa vuosisadan ja betonikattotiiletkin 70 vuotta. Tällä hetkellä kuitenkin korjataan 1980-luvun talojen kattoja sen vuoksi, että aluskatteet ovat pettäneet. Se, mitä katemateriaalin alle valitaan onkin tästä syystä erityisen merkityksellistä, kun suunnitellaan kattoa tuleviksi vuosikymmeniksi. Myös aluskatteen tulisi kestää yhtä pitkään kuin varsinainen katemateriaali. On suorastaan surullista, miten vähän tähän asiaan kiinnitetään huomiota, Ormax Monierin toimitusjohtaja Pekka Pohjalainen kuvailee.

- Aluskate on katolla vain hetken aikaa näkyvissä ennen kuin se peitetään varsinaisella katemateriaalilla. Joku on ihmetellyt ääneen, miksi tällaiselle tuotteelle on haluttu suunnitella oma visuaalinen ilme. Me haluamme tällä visuaalisuudella korostaa sitä, että ei ole yhdentekevää, mikä aluskate katolle levitetään. Eihän monissa muissakaan laatutuotteissa brändimerkinnät ole näyttävästi esillä. Tärkeintä on, että kodin omistaja itse tietää valinneensa parasta laatua kotinsa suojaksi. Uskomme, että tämä laatusinetti saa rakentajat ajattelemaan aluskatteen merkitystä osana laadukasta rakentamista, Pohjalainen toteaa.

20176_49577.jpg

- Tämä on Suomen markkinoille tilattu konsernimme Divoroll-aluskatteen erikoiserä, mutta myös muualla Euroopassa meidän ideamme on herättänyt paljon innostusta. Jatkossa myös esimerkiksi saksalaiset voivat saada omien designereiden suunnittelemia special edition -aluskatteita, joilla korostetaan tuotteen laadun merkitystä ja lisäarvoa rakentamisessa.

Ormaxin laatusinetillä kruunattu Divoroll-aluskate on astumisen kestävä veden- ja tuulenpitävä korkealaatuinen hengittävä aluskate. Se sallii kattorakenteiden sisällä muodostuvan kosteuden haihtumisen ja pitää ulkoa tulevan kosteuden poissa.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton