• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.06.2008
20086_11468.jpg

Vanhan olohuoneen pintamateriaalit olivat kuluneet.

Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.

Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.
Remontin jälkeen olohuone on valoisa ja avara.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty olohuoneen osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Olohuoneen kustannuksiksi on arvioitu 2787,6 €.

20086_11462.jpg

Olohuoneremontin toteutuneet kustannukset ovat 2411,5 €.
20086_11463.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa olohuoneen remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä
2787,6 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 2411,5 €. Olohuone saatiin siis remontoitua yhteensä 376,1 euroa halvemmalla kuin oli arvioitu. Materiaalikustannusten välinen ero oli 313,1 € ja työkustannusten 63 € .

Materiaalikustannukset:
Arvio 1370,1 € --> Toteutuneet 1057,0 €

Kuten keittiöremontin kohdalla, myös olohuoneessa eroa kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi laminaatista. Remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaattimalli, joka sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Lisäksi kustannusarvion materiaalikustannuksia kasvattaa lattian tasoitetyö, mitä ei kuitenkaan asunnossa tarvinnut tehdä.

Työtunnit:
Arvio 40,5 h --> Toteutuneet 38,7 h

Remonttityö sujui lähes suunnitelman mukaan eikä eteen tullut mitään yllättävää. Kustannusarvioon merkattuja lattian tasoitetöitä ei tarvinnutkaan tehdä, mikä vähensi myös toteutunutta tuntimäärää. Olohuoneen seinään puolestaan maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla, ja maalaustyöt kestivät siten hieman oletettua pidempään.

Ilman suunnitellun laminaattimallin vaihtoa toiseksi RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos olohuoneremontin kustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Katso Rakentaja.fi-TV-esitys olohuoneen remontoinnista...

Tutustu RemonttiOptimiin...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talo nurmikolla
Toimivan asunnon suunnittelu ja osto
Suunniteltaessa talon rakentamista tai ostamista tulisi uuden kodin pystyä vastaamaan sekä nykyhetken että tulevaisuuden tarpeisiin. Hyvä keino, jolla voi arvioida asunnon soveltumista omiin tarpeisiinsa, on käydä läpi alla esitettävä kysymyslista. Listan kysymyksiin on tarkoitus vastata yksinkertaisesti "kyllä" tai "ei". Mitä useampi vastaus on myönteinen, sitä varmemmin suunnittelemasi uusi asunto (tai miksei nykyinenkin) toimii myös käytännössä. Kielteisen vastauksen tullessa eteen, on hyvä miettiä, kuinka paljon kyseinen puute lopulta haittaa elämää talossa – ja onko asialle tarvetta tehdä jotakin.
20141_37559.jpg
Matalaenergiataloon sopiva ilmanvaihtokone
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:• Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunan käyttö, pyykinpesu, huonekasvit ym.• Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.• Hiilidioksiditason pitäminen riittävän alhaisena – suositeltava yläraja n. 1000 ppm. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkeistä on hyvä unen laatu huoneilman pysyessä raikkaana makuuhuoneissa yön aikana.• Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpoisen ilman sisääntuonti oleskelualueille - alhainen happipitoisuus aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä jne.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
200711_7588.jpg
Pääsuunnittelija rakennushankkeessa
Rakentamisen laatu lähtee taitavasta suunnittelusta. Pientalonkin suunnittelua koordinoi pääsuunnittelija. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan pääsuunnittelija vastaa suunnittelun kokonaisuudesta ja sen laadusta. Pääsuunnittelijan kelpoisuusvaatimuksista on asetuksessa (MRA 48 §) mainittu "asianomaiseen suunnittelutehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto taikka aikaisempi rakennusalan ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus kyseisen suunnittelualan tehtävistä" sekä lisäksi "hyvät ammatilliset edellytykset huolehtia suunnittelun kokonaisuudesta".Espoolaisen Doventus Oy:n toimitusjohtaja, arkkitehti SAFA Tero Seppäsen mukaan pääsuunnittelija on rakennuttajan luottamushenkilö. -Näkisin myös, että rakennuttajan ja pääsuunnittelijan tulisi aloittaa yhteistyö jo ennen tontin ostopäätöstä, jolloin pääsuunnittelija voisi tutkia tontin maasto-olosuhteet peilaten sitä kaava- ja rakennusmääräyksiin. Mutta jos tontti on jo hankittu, tulee pääsuunnittelijan selvittää aluksi suunnittelun ja rakentamisen reunaehdot: aikataulu ja resurssit.Doventus-yhteydenottopyyntö
20081_8214.jpg
Elämänkumppaneita tositarkoituksella
Vepsäläinen on merkkikalusteiden erikoisliike, joka palvelee asiakkaitaan tarjoamalla heille johtavien koti- ja ulkomaisten valmistajien tuotteita. Valikoimasta löytyvät niin ikuiset klassikot kuin trendikkäät uutuudet. Edustettuina on suomalaisille tuttuja laatuhuone-kalujen tekijöitä kuten Adea, Artek, BoConcept, Boknäs, Calligaris, Fritz Hansen, HT-Collection, Hästens, Interface, Jensen, Muurame, Natuzzi ja Tempur. Huonekalujen ohella Vepsäläisen valikoimiin kuuluu myös muita sisustustuotteita. Liikkeiden valikoimat vaihtelevat jonkin verran paikkakunnittain.Kaikkia Vepsäläisen yhteistyökumppaneita – huone-kalujen ja sisustustuotteiden valmistajia – yhdistää luja laatu, kestävyys ja korkeatasoinen suunnittelu. Edustamamme merkit kattavat suurimman osan parhaista itsenäisistä valmistajista. Laaja merkki-valikoima ja se, ettemme ole sidottuja yhden valmistajan tai valmistuttajan mallistoihin, tarjoaa myös asiakkaillemme enemmän valinnanvaraa.
20224_77744.jpg
Mökin terassin lasittaminen on järkevää
Mökit sijaitsevat usein järven tai meren rannalla ja ovat monesti tuulisia paikkoja. Jos mökin kuisti aukeaa järvelle tai merelle, sielläkin puhaltaa. Olipa kyseessä perinteinen hirsimökki tai moderni huvila, lasiterassista saa mökille suojaisan ja mieluisan lisätilan moneen käyttöön. Näin kävi myös Matti Valkeisen kohteessa Karstulassa.
20206_65362.jpg
Toimiva jätevesijärjestelmä harmaille jätevesille
Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös sisustusarkkitehti Vertti Kivi saaristokohteessaan Kirkkonummella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton