• Etusivu
  • Talo

Kastellin joustavuudesta täysi kymppi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 19.07.2007
20077_5736.jpg

Kootan perheen kaksikerroksinen Raatiherra on juhlava näky etelään viettävällä rinnetontillaan. Suuret ikkunat antavat valoa avariin sisätiloihin, joita on muunneltu yksilöllisesti perheen omien toiveiden mukaisesti.

Kastelli saa Pasilta ja Tiinalta kehut joustavuudestaan, jolla se onnistui toteuttamaan kaikki pariskunnan toivomat muutokset. – Paikallarakentamisen ansiosta muutosten tekeminen oli helppoa ja joustavaa. Kastelli-kauppiaan kanssa katsottiin huonetilanmuutokset läpi ja kaikki piirustukset tulivat kertarysäyksellä oikein, Pasi kiittelee.

Avaruutta ja väljyyttä


Perheen toiveena oli alusta saakka löytää talomalli, jossa olohuoneen ja keittiön katto olisi korotettu ylös saakka. – Kastellin Raatiherran väljä pohjaratkaisu ja reilut kodinhoitotilat miellyttivät meitä. Katon korottaminen oli teknisesti helppoa, kun yläkerrassa olevien makuuhuoneiden määrää vähennettiin.

- Talossa on nytkin reilusti tilaa kolmihenkiselle perheelle, vaikka huoneistoala pieneni lähes 20 neliötä, Pasi kertoo suunnitteluvaiheista. Raatiherran alkuperäisessä mallissa asuinneliöitä oli 190, muutosten jälkeen niitä jäi jäljelle 174.

20077_5737.jpg

Omalle Työlle hyvä palkka


Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä mahdollistaa hyvin oman työn hyödyntämisen. Pasi ja Tiina päättivät jo talopaktein valintaa tehdessään, että rakentamiseen osallistutaan mahdollisimman paljon itse. – Kastellin kirvesmiehet pystyttivät talon vesikatto päälle ja siitä jatkettiin omin voimin. Lisäksi palkkasimme avuksi pari kirvesmiestä, jotka tekivät joitakin työvaiheita meidän kanssa yhdessä, Pasi kertoo. Kastelli-talon paikallarakentamisen etuihin kuuluu sekin, että laadun seuranta on helppoa, kun jokainen työvaihe on nähtävillä ja tarkistettavissa. Omatoimisesti rakentavavoi koko rakentamisen ajan tarkkailla laatua ja todeta sen itse. - Edellisessä valmiina ostamassamme talossa oli kosteus- ja rakenneongelmia ja nyt halusimme varmistaa, että sellaisia ei pääse syntymään. Tämä oli yksi syy, minkä vuoksi uuteen taloon rakennettiin tuulettuva alapohja. - Sellaista rakennetta on käytetty vanhoissa hirsitaloissa ja se on niiden säilymisen salaisuus, Pasi perustelee rakennetta.

Toimiva keittiö on rakentunut modernisti liesisaarekkeen ympärille.
Toimiva keittiö on rakentunut modernisti liesisaarekkeen ympärille.

Luonnonmukaisesta pihasta tulee helppohoitoinen


Reilu vuosi rakennustöiden aloittamisen jälkeen, Pasi ja Tiina arvioivat projektinsa onnistuneen hyvin. Lopputulos täyttää toiveet kaikilta osin ja itse rakentaminenkin sujui ongelmitta. Kesän aikana on edessä vielä pihatyöt ja tontin siistiminen. Pariskunta tunnustaa, että eivät ole mitään erityisiä viherpeukaloita eikä säännölliseen pihanhoitoon löydy myöskään aikaa kummaltakaan. Nurmikkojen kylväminen kuivalle moreenikankaalle tuntuu kovalta työltä ja ilman säännöllistä hoitoa ja kovaa kastelua ne eivät pitkään menestyisi. - Tästäkin syystä olemme päätyneet pihasuunnittelussa luonnonmukaiseen pihaan, jolloin tontista saadaan mahdollisimman helppohoitoinen. Pasin mukaan pihatöihin kuuluu, että rakentamisesta jääneet jäljet tasoitetaan ja metsäisen rinnetontin pintakerrokseksi siirretään alkuperäistä metsäkasvillisuutta. - Näin metsäpohja palautetaan mahdollisimman suurelta osin entiselleen ja alkuperäiseen muotoonsa aluskasvillisuutta myöten, Pasi kertoo helppohoitoisista pihasuunnitelmista.

Kastelli-Talot Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20172_48262.jpg
Raksalla tarvitaan tekijöitä!
Kouluttaudu tehtäviin, joissa on pulaa työvoimastaRakennustyömailla on pulaa tekijöistä. Varsinkin pääkaupunkiseudulla rakentaminen on vahvassa kasvussa. Työpaikkoja on tarjolla monissa rakennusalan yrityksissä ja motivoituneita tekijöitä tarvitaan niihin lisää. Oletko sinä ajatellut rakennusalaa ammatiksesi?TTS:lla on alkamassa paljon koulutuksia, jotka suuntaavat nopeaan työllistymiseen. Paikkoja on tarjolla moninaisiin työntekijätehtäviin sekä työnjohtoon. Oikea asenne ja into ratkaisevat. Aiempi osaaminen ei ole välttämätöntä!Tutustu koulutustarjontaan!
20216_71082.jpg
Mikä on hyvä feng shui?
Jos talon sisustus ei tunnu omalta tai sisustuselementit näyttävät olevan väärässä paikassa, hyvin useasti todetaan: "se on huonoa feng shuita"? Ehkä näin onkin, mutta mitä feng shui oikein tarkoittaa ja mihin sillä pyritään?
20155_43422.jpg
Lämmitätkö puilla? Tutustu tarjoukseen!
Huolimatta siitä, että kotimaista lähienergiaa on tarjolla, tuodaan Suomessa käytetystä energiasta kuitenkin yli kaksi kolmasosaa ulkomailta. Hallitus on nostanut yhdeksi kärkihankkeekseen energiaremontin. Energiaomavaraisuus halutaan nostaa 2020-luvulla yli 55 prosenttiin, uusiutuvan energian osuus kasvattaa yli 50 prosenttiin ja tuontiöljyn käyttö puolittaa. Muutokseen pyritään erityisesti bioenergian ja muun päästöttömän, uusiutuvan tarjonnan lisäämisellä.Kotitalouksille tutuin bioenergian muoto on klapien polttaminen takassa. Vaikka puun pienpoltto on jo nyt merkittävä energiamuoto asuntojen lämmityksessä, löytyy silti vielä kasvunvaraa runsaasti. Bioenergian lisäämisellä haetaan myös työllisyyden kasvua, energiarakenteen suurempaa kotimaisuusastetta ja ilmastotavoitteiden täyttymistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton