• Etusivu
  • Talo

Kaakelipinnat uuteen kuosiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.06.2008
20086_11276.jpg

Kylpyhuoneen vaalennus ilman kaakeleiden poispiikkausta, onko se mahdollista? Ronsealin kaakelimaalilla teet sen näin:

Näin maalaat kaakelimaalilla

1. Puhdista kaakelien pinnat huolellisesti rasvasta ja liasta, käytä puhdistukseen maalipesuainetta ja lopuksi spriitä. Ole erityisen tarkka kulmissa ja reuna-alueissa.
2. Poista kaikki silikonisaumat sillä maali ei tartu niiden pinnalle.
3. Rajaa maalattava alue maalarinteipillä. Maalipinnan reuna on tärkeää sijoittaa keskelle saumaa, eli rajaa alue maalarinteipillä keskelle saumaa.
4. Sekoita maali hyvin ja säännöllisesti maalaamisen aikana.
5. Aloita maalaaminen ylhäältä edeten alaspäin, näin vältyt valumilta.
6. Poista maalarinteipit välittömästi maalattuasi pinnan, muuten maali voi tarttua teippiin ja repiä reunassa olevaa maalipintaa.
7. Jos maalaat toisen kerroksen laita uudet maalarinteipit.
8. Poista teipit heti maalaamisen jälkeen ja anna maalin kuivua rauhassa.
9. Lopuksi voit maalata kaakeleiden saumat saumakynällä. Ravista saumakynää ennen maalaamista. Pidä kynän kärki alaspäin ja paina terää sisäänpäin kunnes maalia alkaa tulla kynänkärjestä.

20086_11277.jpg
20086_11278.jpg
20086_11279.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201411_41837.jpg
Puhdas hengitysilma kotona - terve perhe
Yleisimmät ilmanvaihdon ongelmatKorvausilma venttiilit puuttuvat kokonaan tai venttiili on tukittu tai muuten poistettu käytöstäKorvausilma tulee huoneistoon postiluukun kautta tai rakennevuotona esim. alapohjan kautta. Tästä voi aiheutua hajuhaittoja ja vedon tunnetta lattiatasossa. Korvausilmaa voi virrata jopa lattiakaivon kautta.Ilmanvaihtoon liittyvät laitteet on kytketty pois päältäHuippuimuri tulee olla päällä 24 h/vrk.RadonpitoisuudetKorkeita radonpitoisuuksia löytyy erityisesti asunnoista, joissa ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Toimiva ilmanvaihto voi pienentää radonarvoja jopa 90 % lähtöarvosta.
201711_51026.jpg
Keittiön välitilan vaihtoehdot ja mitoitus
Keittiön välitila, eli seinä, joka jää keittiön ylä- ja alakaappien väliin, voidaan pinnoittaa usealla eri tavalla. Valintaa ei ainakaan helpota todella runsas vaihtoehtojen määrä, sillä yksistään jo laattavaihtoehtoja on tuhansia. Myöskin mitoitus tuottaa päänvaivaa, jonka vuoksi olemmekin koonneet vinkkejä välitilan toteutukseen.Vesieristystä ei välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Muista kuitenkin huolelliset silikonisaumat ja tiivistykset.Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa
20099_18482.jpg
Rakennuksen pohjat viimeisen päälle Ruduksen soralla
Ote päiväkirjasta: Kevät 2009Valmis monttu oli käsittämättömän kokoinen. Tätä kauhistellessa rakennuksen pohjatyöt käynnistyivät: suodatinkangas levitettiin koko alueelle. Olin jo aiemmin saanut Rudukselta tarjouksen kiviaineksista, hinnat itse noudettuna. Urakoitsijamme nouti lähimmältä Ruduksen toimipisteeltä kiviainekset talon ja salaojaputkien alle. Sitä mukaan kun sorakuormat kipattiin monttuun, kaivinkoneen kuljettaja levitti murskeen tasaiseksi petiksi.
201911_61362.jpg
Pimeät hinnat verkkokaupassa - Voimassa vain perjantaina
ERÄ Stala PL-3 postilaatikoitaErä Stalan PL-3 postilaatikoita pimeään hintaa ja VAIN 29.11.Uskomattoman edullisesti laadukas ja suomalaisia olosuhteita kestämään tehty ruostumaton Stalan PL-3 postilaatikko! Muotoilunsa ansiosta kansi pysyy tukevasti kiinni tuulisellakin säällä. Stalan PL-3 postilaatikossa on sarjoitettava Abloy-lukko, joten avainnippusi mahtuu, vaikka housun taskuun. Ruostumaton pinta pysyy kauniina auringonpaisteesta ja räntäsateesta huolimatta, eikä uuden muotoilunsa ansiosta täyty heti vaan posti pinoutuu kauniisti laatikon pohjalle.Pidä kiirettä! Saimme vain erän.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hankkeen tilaaja/ käyttäjä
Käyttäjä on hankkeen tilaaja eli tilaajana toimii se jonka käyttöön kulloinenkin uudisrakennus tai saneerauskohde tulee.Tilaajan edustajat:Tilaajan edustajana toimii ko. tilaajan erikseen nimeämä henkilö tai rakennustoimikunta tms.Kunkin hankkeen projektipäällikkönä toimii rakennuttajainsinööri. Rakennuttajainsinööri on osa organisaatiota.Suuremmille hankkeille asetetaan rakennustoimikunta seuraamaan ja valvomaan hankkeen toteutusta. Rakennustoimikunnan muodostavat rakennuttajan ja tilaajan edustajat.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton