• Etusivu
  • Rakentaminen

Järjestys autotalliin - helposti!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.02.2007
20072_3560.jpg

Varastotilan lisäksi autotalli on usein se tila, jonne kertyy kaikkea mahdollista pientä ja suurta, tarpeellista ja tarpeetonta, kodin tarviketta. Monesti kuulee puhuttavan, että autotalli täytyisi siivota, jotta itse auto mahtuisi sisälle. Sovella-hyllyjen avulla järjestät autotallin tilat järkevästi ja tehokkaasti, jolloin autokin mahtuu ongelmitta talliin.

Mitä työkaluihin ja harrastusvälineisiin tulee - kyllä miehetkin osaavat olla turhamaisia. Vieheitä pitää löytyä monen mallista ja jokaista nikkarointia varten tarvitaan oikeanlainen ruuvi, mutteri, pora ja taltta. Sovella-hyllystö kiinnitetään seinään, joten lattiatila jää vapaaksi esimerkiksi raskaimpien tavaroiden säilytystä varten. Arki sujuukin huolettomammin, kun kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa.

Raskaatkin tavarat hyllyille


Voit lisätä teräshyllyjen kantavuutta kaksinkertaiseksi ja lankahyllyjen nelinkertaiseksi erityisillä tuilla. Näin saat tukevuutta esim. painavien rakennustarvikkeiden, maalien, mehupullojen ja säilykkeiden varastointiin.

Kätevään reikätaustaan saa siististi kiinnitettyä erilaiset työkalut ja tykötarpeet, esimerkiksi koukuilla.
Pienten tavaroiden säilyttämiseen sopivat laatikkolistat ja laatikot. Sopiva hyllyn syvyys on 30–40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä. Erilaiset harrastusvälineet ja ns. kausitavarat mahtuvat paremmin 50–60 cm syviin hyllyihin.
RST-hyllyt eivät ruostu kosteassakaan ilmassa.
Sovella-säilytysjärjestelmä mukautuu tarpeisiin vaivatta, hyllyjä ja tankoja on helppo sijoittaa juuri oikealle korkeudelle ja vaihtaa tarpeen mukaan.

Huolellinen suunnittelu palkitsee pitkällä aikavälillä


Uuden Sovella Planner -suunnitteluohjelman avulla ideoit kodin säilytystilat helposti itse. Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Ohjelma näyttää lopputuloksen kolmiulotteisena ja laskee suositushinnan valmiiksi. Tulosta valmis suunnitelma ja etsi lähin Sovella-myyjä jälleenmyyjät -listalta. Ideoi ja toteuta mielesi mukainen säilytysratkaisu eteiseen, makuuhuoneeseen tai varastoon.

Harrastusvälineet pysyvät siististi lankakoreissa...
Harrastusvälineet pysyvät siististi lankakoreissa...
...ja jokaiselle työkalulle on oma paikkansa.
...ja jokaiselle työkalulle on oma paikkansa.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20177_49805.jpg
Valitse katollesi ruostumaton kateruuvi
Yleisen käsityksen mukaan peltikattojen kateruuvit ruostuvat ja vanhetessaan voivat vuotaa ja siksi niitä vaihdetaan useaankin kertaan. Rakennusmääräysten mukaan kateruuvien vaihto ei kuitenkaan kuulu katon huoltotoimiin, vaan kateruuvin tulee kestää ruostumatta yhtä pitkään kuin kattopelti. Suomessa kehitetty ja valmistettu KINGI® kateruuvi täyttää määräysten ehdot ensimmäisenä ja ainoana kateruuvina. Vain siinä on vastaava kolmikerrospinnoite kuin parhaissa kattopelleissä.Talonomistajilta tulee nyt yhä tiuhemmin viestejä ruostuvista ja vuotavista ruuveista. Kymmenen vuotta vanhalla katolla todettu vuotoriski ruostuneiden ruuvien vuoksi on hälyttävää, mutta tavallista. Viestit nopeasti ruostuvista ruuveista vastaavat täysin myös Hamkin Ohutlevykeskuksen tekemää kateruuvien korroosiotestitulosta, jossa samat ja vieläkin myynnissä olevat kateruuvit ruostuivat pilalle liian nopeasti. Näillä nopeasti ruostuvilla yksikerrosmaalatuilla kateruuveilla on asennettu suomalaisten talonomistajien kattoja vuosikymmeniä ja asennetaan edelleen.Kun haluat taloosi määräysten mukaisen peltikaton ilman ruuvinvaihtohuolia, vaadi katollesi ruostumaton KINGI® kateruuvi. Vain se läpäisi Hamkin testin vakuutena yhtä pitkästä kestävyydestä laadukkaan kattopellin kanssa. Ruostumattomuudelle saat myös kattavat takuut. KINGI® kateruuveja asentavat vain valtuutetut kattoasennusliikkeet, jotka suhtautuvat vastuullisesti asentamiensa kattojen elinkaareen.
20093_15432.jpg
Piha kuntoon Tulikiven luonnonkivillä
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
20232_80832.jpg
Voiko ilmankostutin teh­dä huoneilmasta lii­an kosteaa? Paljon­ko se kuluttaa sähköä?
Voiko ilmankostutin tehdä huoneilmasta liian kosteaa? Minkä verran ilmankostutin kuluttaa sähköä? Entä miten ilmankostutin kannattaa sijoittaa ja voiko siihen laittaa hajustetta? Löydät vastaukset näihin ja moniin muihin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä artikkelista. Kysymyksiin ovat vastanneet kotimaisia Ufox-ilmankostuttimia valmistavan Allawayn asiantuntijat.
20102_20221.jpg
Onko kotisi akustiikka kunnossa?
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin
20218_72150.jpg
Viikon sisustusidea: Apua sisustus­suunnitteluun kotona - 3 veden­pitävää tärppiä!
Jos satut pitämään sinisestä tai vihreästä, mutta se ei tällä hetkellä ole muotia, mitä sitten? Mieti, mistä sinä pidät sillä sinä siellä asut, ei trenditoimittaja eikä sisustussuunnittelija. Itse asiassa hyvät sisustussuunnittelijat ottavat aina selvää, mitä asiakas haluaa ja mistä hän pitää. Sisustus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan soveltaen uusimpia sisustustrendejä. Näin asunnosta saadaan täydellisesti omistajansa näköinen ja eritoten viihtyisä.
20081_8086.jpg
Eikka-mökin piha luonnosteltu
Suunnittelun lähtökohdat ovat mainiot: Satamapolkuun rajoittuva tontti on toisen mökkikorttelin päätytontti, ihanalla paikalla aivan meren rannalla.Meren rannalla on kuitenkin muistettava myös normaalia rajummat sääolot: suolainen merivesi voi pärskyä pihan puolelle ja syysmyrskyjen tuulet riepottavat kasveja ja koettelevat rakenteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton