• Etusivu
  • LVI

Ilma-vesilämpöpumppu säästää euroja ja ympäristöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 11.03.2024
Jäspi

Jokainen ilma-vesilämpöpumppu on investointi puhtaamman tulevaisuuden ja pienemmän hiilijalanjäljen puolesta, koska ne vähentävät fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian tarvetta. © Kaukora

Ilma-vesilämpöpumpusta on tullut suomalaisten suursuosikki. Laite on tehokas, edullinen ja nopea asentaa, ja se huolehtii luotettavasti sekä talon lämmityksestä että käyttöveden tuotosta. Ilma-vesilämpöpumppu säästää ympäristöä ja euroja, sillä se leikkaa jopa yli 60 prosenttia lämmityslaskusta sähkö- tai öljylämmitykseen verrattuna.

Pohjolan olosuhteisiin suunniteltu

Ilma-vesilämpöpumpun toiminnan ja kestävyyden kannalta on tärkeää, että laite on suunniteltu varmasti Suomen olosuhteisiin. Jäspin ilma-vesilämpöpumput pystyvät tuottamaan jopa 65-asteista vettä. Järjestelmä varustetaan kuitenkin aina sähkövastuksella, joka varmistaa, ettei lämpö lopu kireimmilläkään pakkasilla.

Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen valinta niin uuteen kuin vanhaan ja isoon kuin pieneenkin taloon, oli talossa sitten vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys. Jokaiseen kohteeseen löytyy sopivan tehoinen ja erinomaisella hyötysuhteella varustettu laite, joka tuottaa huomattavia säästöjä. Laitteiden hyötysuhde on parantunut niin paljon, että moni rakentaja ja remontoija valitsee nykyisin ilma-vesilämmön maalämmön sijasta.

Modernit Jäspin ilma-vesilämpöpumput ovat invertteriohjattuja, eli niiden antama teho vaihtelee tarpeen mukaan – toisin sanoen koneet antavat aina juuri sopivasti tehoa parhaalla mahdollisella hyötysuhteella.

Lue myös: 80-luvun omakotitalon lämmitysremontti: suora sähkö vaihtui ilma-vesilämmitykseen

Koko paketti vai vanhan lämmityksen rinnalle?

Jäspi-jälleenmyyjät valitsevat sinulle aina sopivimman ratkaisun − halusit sitten taloosi täysin uuden lämmitysjärjestelmän tai täydentää vanhaa öljy- tai sähkökattilaasi tai energiavaraajaa.

Koko järjestelmä on myös mahdollista vaihtaa myöhemmin ilma-vesilämpöpumpulla toimivaksi, vaikka aluksi ilma-vesilämpöpumppu olisi hankittu öljykattilan rinnalle.

Näin paljon voit säästää

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on mielekästä myös siksi, että se maksaa itsensä takaisin. Jos hankit ilma-vesilämpöpumpun öljy- tai sähkökattilan tilalle, voit säästää helposti puolet vuotuisista lämmityskustannuksistasi. Jopa yli 60 prosentin säästöt ovat tavallisia. Keskivertotalossa säästö on siis helposti 1 500 euroa vuodessa.

Lue myös: Lämmitysremontti päivitti unelmien kodin nykypäivään

Jos liität ilma-vesilämpöpumpun nykyisen öljykattilasi rinnalle, voit saavuttaa jopa 1 000 euron vuosisäästöt.

Kannattaa myös huomioida, että saneerauskohteissa ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta saa huomattavan kotitalousvähennyksen verotuksessa.

Viilennys mukana

Viilennys on yhä tärkeämpi osa asuinviihtyisyyttä. Jäspin ilma-vesilämpöpumput huolehtivat myös kodin viilennyksestä, sillä ne voi varustaa jäähdytysyksiköllä.

Lisävarusteena hankittavan puhaltimen voi kiinnittää seinälle tai kattoon, ja niitä on eri tehoisina. Viilennys ei syö talvella kertyneitä säästöjä, vaan keskimäärin viilennys vie kesässä vain muutamia kymmeniä euroja.

<p data-block-key="i6klj">Havainnekuvassa Jäspi Tehowatti Air Mono tai Nordic jäähdytyksen kanssa.</p>
Havainnekuvassa Jäspi Tehowatti Air Mono tai Nordic jäähdytyksen kanssa.

Nopea ja asiantunteva asennus

Jatkuva koulutus ja suomalaisen valmistajan lähituki tekevät Jäspi-laitteiden asentajista alansa ykkösosaajia.

Ilma-vesilämpöpumpun asennus vie tavallisesti pari päivää. Asennus voidaan jaksottaa niin, ettei lämpö ole poikki kuin muutaman tunnin, joten lämmitysjärjestelmän voi vaihtaa myös talvella. Ilma-vesilämpöpumppuun mahdollisesti liitettävä varaaja mahtuu helposti poistettavan öljykattilan paikalle.

Helppo käyttää − myös etänä

Jäspin laitteissa on selkeä ja suuri näyttö sekä suomenkieliset, opastavat valikot, joiden kautta on helppo seurata ja säätää laitteen toimintaa.

Kaikissa Jäspin ilma-vesilämpöpumpuissa on vakiona etäkäyttö, eli voit seurata laitteen toimintaa mistä tahansa esimerkiksi älypuhelimella.

Varma takuu ja huolto lähellä

Pohjolan oloihin suunnitellut ilma-vesilämpöpumput ovat pitkäikäisiä ja huolettomia, mutta varmuuden vuoksi Jäspi-laitteille myönnetään aina riittävä takuu.

Tärkeää on myös se, että suomalaisen valmistajan tarjoama apu ja tekninen tuki ovat aina lähellä ja tavoitettavissa. Jäspi-laitteiden jälleenmyynti ja -huoltoverkko kattaa tiheästi koko maan aina Hangosta Ivaloon.

<p data-block-key="i2lx2">Etävalvonta mahdollistaa lämmityksen ohjaamisen mistä päin maailmaa tahansa.</p>
Etävalvonta mahdollistaa lämmityksen ohjaamisen mistä päin maailmaa tahansa.

Haluatko lisätietoa? Jätä Kaukoralle yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kaukora Oy
LVI
ilmavesilämpöpumppu
energiaremontti
energiansäästö
energiankulutus
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
20221_76562.jpg
Älylämmitys sata­vuotiaan talo­yhtiön avuksi energiaa säästämään
Taloyhtiöiden kunnossapitovelat kasvavat muualla, kuin Helsingissä sijaitsevassa As Oy Pohjansäteessä. Vaikka taloyhtiö on yli satavuotias, sen asukkaat ovat tottuneet viime vuosina erilaisiin remontteihin. Taloyhtiössä on remontoitu muun muassa käyttövesi- ja viemäriputket sekä kaivot, kylpyhuoneet ja vessat, ilmanvaihto sekä kellarit ja saunat. Kaikki asunnot saivat kylpyhuoneet ja ullakkotilatkin otettiin käyttöön hukkaneliöiden vähentämiseksi.– Remontteja on ollut enemmän tai vähemmän koko ajan sen ajan, mitä olen täällä asunut. Jo tänne muuttaessa kattoremontti oli käynnissä, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marika Kokkinen-Eurén toteaa hymyillen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton