• Etusivu
  • Talo

IKH – rakennustelineet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 12.04.2023
20223_77250.jpg

Laaja valikoima tikkaita ja rakennustelineitä pienempiin rakennusprojekteihin ja vaativaan ammattikäyttöön!

Rakennustelineet ovat tärkeä apu rakennuksilla ja työmailla, sillä niiden avulla työskentelet turvallisesti korkealla ja pääset käsiksi vaikeisiinkin paikkoihin. IKH:n alumiinisten rakennustelineiden valikoimasta löydät jokaiseen työkohteeseen sopivan apuvälineen. Erilaiset korotus- ja lisäosat tekevät telineiden käyttöalueesta monipuolisen.

Turvalliseen työskentelyyn kotona

Rakennusteline FIRST5 TK soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Sitä voidaan käyttää myös portaissa. Sen alumiinirakenne on kestävä ja teline on helppo ja nopea kasata. Työtason maksimi korkeus on 243 cm eli yllät näin jopa 4,4 metriin. Telineen kantavuus on 150 kg ja itse teline painaa vain 24,4 kg.

FIRST4 -teline soveltuu myös sisä- ja ulkokäyttöön. Tason maksimikorkeus on 143 cm ja työkorkeus 340 cm. Kantavuutta tällä telineellä on 150 kg ja teline itsessään painaa ainoastaan 21,6 kg.

Info

Info

Muista nämä asiat rakennustelineitä käyttäessä:
- Kasaa teline aina suoralle ja tukevalle pinnalle ja muista lukita pyörällä varustettujen telineiden pyörät.
- Tasoina tulee käyttää vain telineeseen soveltuvia tasoja (ei lankkuja).
- Telineiden alla ei saa työskennellä muita henkilöitä (putoavat työkalut, esineet).
- Talvisäilytys tulee olla asianmukainen, ettei teline vioitu säilytyksen aikana.
- Telineen korkeus ei saa ylittää 3 x minimileveyttä.
- Turvavaljailla varmistetaan turvallinen työskentely korkeilla telineitä, kun työskentelykorkeus ylittää 2 metriä. Työskentelytaso tulee myös varustaa vähintään 1 metrin korkuisella kaiteella, kun työskentelykorkeus ylittää tuon saman 2 metriä. (Asetus 202/2009 §28)

Ammattikäyttöön tai suurempaan urakkaan

Uutuutena IKH:n telinemallistosta löytyvä Altrex-telineet. Altrex- telinemallistossa turvallisuutta edistää tasojen luukun automaattinen sulkeutuminen. Luukkua ei saa pysymään auki. Näiltä telineiltä et voi pudota luukun läpi vahingossa.

Turvallisuuteen liittyvät myös tasojen lukot. Tasojen lukoista toisen pään lukot ovat ns. gravity locks eli vetovoimallisia lukkoja eli ne lukkiutuvat kiinni itsestään.

Työskentelytaso Altrex RS-44 Power 2,9 m on työskentelyvalmis jo viidessä minuutissa. Vastaavasti 41 tai 42 mallissa kahden metrin työskentelykorkeuteen pääsee noin 10 minuutissa yhden ihmisen voimin. Jos kaiteiden rakentamiseen käytetään Safe-Quickia, on telineen rakentaminen vielä nopeampaa.

  1. Asenna runkoihin pyörät
  2. Nosta toinen runko pystyyn ja asenna alas ensimmäiset vaakatuet
  3. Nosta toisen pään runko kiinni
  4. Asenna 2 vinosidettä molemmille puolille, yhdet ristiin
  5. Asenna Safe-Quick-kaiteet
  6. Laita tasot paikoilleen
  7. Asenna potkupellit

Aikaa säästyy ruhtinaallisesti ja teline on kasattu turvallisesti!

Puhtaasi rungolla rakennettava teline Altrex RS-41 on runkoleveydeltään ja tasomitaltaan sama mutta tasokorkeudet ovat 1 – 8 metriin asti metrin välein. Telinemallissa voidaan päättää, montako runkoa laitetaan päällekkäin ja kuinka monta tasoa. Tällä 75 cm runkoleveydellä päästään siis 8 metriin asti, niin sisällä kuin ulkona.

Lue Altrex-telineistä: Uusi kaide nopeuttaa rakennustelineiden pystytystä turvallisuus edellä >>

Altrex telineet ammattilaisille IKH:lta

Tutustu kaikkii Altrex telinemalleihin ja saataviin osiin IKH:n verkkokaupassa.
Altrex-telineet

Tutustu myös muihin tuotteisiin

Info

Info

Yritys

Katso myös muuta aiheeseen liittyvää

IKH
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
20153_42696.jpg
Lämmintä vettä mökille, talliin tai grillikatokseen
Oras Safira-mökkihana/vedenlämmitin -yhdistelmällä saa helposti lisää mukavuutta vapaa-aikaan. Jos mökille, kesäkeittiöön, grillikatokseen tai autotalliin tulee kiinteä kylmävesijohto ja sähkö, sinne on helppo järjestää myös tiskaus- tai käsienpesupiste Oras Safira mökkihanan avulla.Sekä hana että 5 litran vedenlämmitin tulevat yhdessä paketissa.Hanan virtaama on 5 litraa minuutissa.Asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö.Saatavissa sekä pesuallas- että keittiöversiot: 1003F ja 1023F.
20238_82819.jpg
Opas toimivaan kylpyhuoneeseen: Seinä-WC:n asennus
Seinä-WC:n asennus on nousemassa suosioon sen monien etujen vuoksi, kuten tilan säästön, modernin ilmeen ja helpon puhdistettavuuden ansiosta. Tässä artikkelissa käymme läpi seinä-WC:n asennusvaiheet ja tärkeät huomioon otettavat seikat.Vaikka asennuksessa on otettava huomioon tiettyjä lainalaisuuksia, ei seinä-wc:n asentaminen ole kuitenkaan vaikeaa. Poimi tästä artikkelista Villeroy & Boch Gustavsberg Oy:n teknisen päällikön Roland Hanslin vinkit.
20118_27291.jpg
Sähköä myös ulkona
Pihan toimintoihin tarvitaan sähköä. Nykyään ihmiset osaavat vaatia pistorasioita rakennuksen seinään, ettei virtaa jouduta ottaa jatkojohdolla sisältä. Energiaa säästyy ja käyttömukavuus on taattu. Ulkopistorasian kohdalla on muistettava, että asennuskalusteiden on oltava roiskevesitiiviitä (IP44) ja niiden on kestettävä vaativien olosuhteiden rasitukset.Lisäksi pimeinä vuodenaikoina kotipihassa kaivataan valoa. Liiketunnisteella varustettu pihavalo toimii myös energiaystävällisesti valon sammuessa silloin, kun pimeys ei haittaa ja syttyessä silloin, kun valoa tarvitaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton