• Etusivu
  • Talo

Hissin rooli on keskeinen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.02.2009
20092_14947.jpg

Uudet asuinrakennukset

Hissin rooli asuinrakennuksen arvon luomisessa ja ylläpidossa on keskeinen. Hissin käyttäjät korostavat nopeutta, miellyttävyyttä ja turvallisuutta. Asukkaat vaativat hissiltä hiljaista käyntiä, erityisesti yöaikaan. Arkkitehdin lähtökohtina suunnittelussa ovat tehokas tilankäyttö sekä rakennuksen laatutaso ja arkkitehtuuri. Rakennuksen omistaja arvostaa alhaisia kustannuksia elinkaaren aikana, asiantuntevaa kunnossapitoa sekä alhaista energiankulutusta. KONE MonoSpace® R-sarja on suunniteltu vastaamaan näihin uusien asuinrakennusten vaatimuksiin.

Lisätietoa hisseistä...

Hissittömät kerrostalot

Hissittömyys on koko yhteiskuntaa koskettava asia ja väestön ikääntyessä hissittömyyden ongelma korostuu lähivuosien aikana. Nykytekniikalla hissi voidaan asentaa jälkikäteen lähes kaikkiin kerrostaloihin. Porrashuoneen tyyppi ratkaisee, sijoitetaanko hissi porrashuoneeseen vai rakennuksen ulkopuolelle rakennettavaan hissikuiluun. Porrashuoneeseen sopivat hissiratkaisut ovat KONE MaxiSpace™, KONE Motala™, KONE MicroSpace™ sekä ulkokuiluun KONE MonoSpace® R-sarjan ratkaisut.

20092_14948.jpg

Kunnossapitosopimukset

KONE tarjoaa hissi-, liukuporras- ja oviasiakkaillensa turvallista ja luotettavaa palvelua. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa löydetään parhaat kuljetus- ja palveluratkaisut rakennusten sisäistä henkilöliikennettä ja tavarankuljetusta varten.

KONE Turva™ - kunnossapitosopimuksista löytyvät yksilölliset palvelut erilaisiin tarpeisiin. Sopivimman palvelu laajuuden voi valita ja liittää sopimukseen ne lisäpalvelut, joita kiinteistö ja siellä liikkuvat ihmiset tarvitsevat.

Käyttöön perustuvat KONE Perusturva™, KONE Plusturva™ ja KONE Täysturva™ kunnossapitosopimukset tarjoavat hissien ja liukuportaiden huolto- ja korjaussuunnittelun toimintakehykset, joiden puitteissa laitteiden turvallisuus, toimivuus ja pitkä käyttöikä taataan järkevällä tavalla.

20092_14946.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ikkuna-aukon kaventaminen ja korottaminen?
Kysymys:Puurunkoisessa 60-luvun talossa olisi tarkoitus tehdä makuuhuoneen ulkoseiniin lisäeristys ja vaihtaa 70-luvun kaksinkertaiset ikkunat uudempiin. Lyhyemmän seinän nykyinen ikkuna on karmeineen 1100mm x 1500mm, mihin tulisi 1400mm x 1200mm ja pidemmän seinän ikkuna on karmeineen 1100mm x 3350mm (3 ikkunaa vierekkäin samoissa karmeissa), mihin tulisi 1400mm x 1800mm. Syvyys kasvaa uusissa ikkunoissa 10mm. Miten toimia? Kannattaako aukko suurentaa ylöspäin? Julkisivuun ajattelin tehdä "vale ikkunaluukut", kun aukko pienenee pidemmässä seinässä niin paljon. Lyhyemmässä seinässä saan varmaan korjattua verhouslaudalla. Tarvitsenko rakennusluvan?
20089_13159.jpg
Vihreä Sormenjälki -kampanja haastaa suomalaiset säästämään energiaa
Energianeuvoja.fi -palvelussa annettavat Energialupaukset liikuttavat kampanjan Energiakaksikkoa koko Suomen halki kohti Helsinkiä.Helsingin Energian, Motivan ja WWF Suomen Vihreä Sormenjälki -kampanja käynnistyy ensi lauantaina Kilpisjärvellä, mistä Vihreä Sormenjälki -tiimin kapteeni kirjailija Mika Wickström ja pituushyppääjä Tommi Evilä lähtevät polkemaan nojapyörillään kohti Rovaniemeä. Sinne kuitenkin saavutaan vain siinä tapauksessa, että suomalaiset innostuvat antamaan tarpeeksi Energialupauksia nettiosoitteessa www.energianeuvoja.fi.Rovaniemeltä matka jatkuu kohti Helsinkiä ja Wickström saa kaverikseen yhä uusia polkijoita, joiden joukossa ovat mm. näyttelijä Samuli Vauramo, pyöräilijä Mira Kasslin, ohjaaja Aku Louhimies, näyttelijä-juontaja Karoliina Blackburn, imitaattori Jarkko Tamminen ja Suomen luotettavimman miehen mainetta edelleen kantava ex-uutisankkuri Arvi Lind.– Tässä mitataan nyt tosi konkreettisella tavalla suomalaisten halua tehdä jotain ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jos Energialupauksia ei ala tulla niin mehän jäädään kököttämään tien poskeen, naurahtavat Wickström ja Evilä.
20223_77231.jpg
Retrotyylisiä sähkökalusteita on nyt helposti saatavilla
Kun remontissa suuret linjat on päätetty, loppusilauksen teet tarkkaan harkituilla sähkökalusteilla. Sähkökalusteita saatetaan pitää merkityksettöminä sisustukselle, mutta oikea muotokieli ja kauniit sähkökalusteet nostavat koko huoneen sisustuksen aivan uudelle tasolle. Tiesitkö, että sähkökalusteita voi myös valita vastuullisesti?
Asentaja keittiössä keskustelemassa asiakkaan kanssa
Uusi lämpöpumppu säästää rahaa ja vaivaa: uuden lämpöpumpun hankinnassa on järkeä
Maailman taloustilanteen ollessa epävarma, monet kuluttajat etsivät tapoja säästää rahaa ja tehostaa energiankäyttöä kotonaan. Yksi tehokas keino tähän on investoida uuteen lämpöpumppuun. Lämpöpumppujen vaihtomarkkinat ovat nyt nousussa, ja yksi vahva vaihtoehto on Bosch Home Comfortin lämpöpumput. Miksi vanhan lämpöpumpun vaihtaminen uuteen voi olla fiksu päätös? Tai miksi on järkevää ostaa lämpöpumppu, jos sellainen kotoa puuttuu?
20184_52441.jpg
Saarekekeittiön kärynpoisto
Keittiön ilmanvaihtoHyvään ruokaan kuuluu herkulliset tuoksut. Ruuanlaiton yhteydessä syntyvät käryt ja hajut eivät ole kuitenkaan osa nautintoa, joten likainen ja rasvainen ilma on poistettava nopeasti ja tehokkaasti.
20226_78546.jpg
Avaruutta ja valoa suurilla ikkuna­pinnoilla - kansallis­maisema huoneen­tauluna
Avariksi ja hukkaneliöttömiksi kodeiksi suunnitelluissa Kultaranta-kodeissa korostuvat toimivat ja helppokäyttöiset tilaratkaisut, ilmavat oleskelutilat sekä fiksusti suunnitellut säilytystilat. Laajat asunnosta lähes saumattomasti jatkuvat terassipinnat, niihin liitettävissä olevat kesähuoneet, katokset sekä fiksut pohjaratkaisut korostavat ammattitaitoista suunnittelua ja Kastellin varmaa ammattitaitoa rakentaa koti juuri sinun perheesi tarpeisiin.Tule ja koe modernisti kodikas, laadukkailla kotimaisilla materiaaleilla sisustettu Kultaranta-omakotitalo Naantalin Asuntomessuilla kohteessa 11. Käy tutustumassa myös Hirsi-Kastellin valoisaan Aisti 135/150 -hirsikotiin, jokalöytyy kohteesta numero 7.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton