• Etusivu
  • Rakentaminen

Heinäkuussa Suomi on lomalla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.07.2007
20077_5597.jpg

Heinäkuussa tai oikeastaan jo Juhannuksesta alkaen suomalaiset lomailevat. Myös monien kaupunkien ja kuntien rakennuslupien käsittelyssä on kesän aikana katkos. Verkkolehti ei kuitenkaan lomaile. Heinäkuussa kohdistamme katseet jo ensi vuonna valmistuviin pientaloihin ja huviloihin. Teemoina ovat mm. Talopaketit ja rungot sekä Vapaa-ajan asunnot. Loppukuusta keskitymme myös jo maarakennus- ja perustustöihin. Vierailemme luonnollisesti myös heinäkuussa Hämeenlinnassa alkavilla asuntomessuilla ja raportoimme näkemästämme.

Rakentaminen kääntynyt laskuun


Tilastokeskuksen tietojen mukaan asuntorakentaminen on lievässä laskussa viime vuoteen verrattuna. Erillisten pientalojen osalta ei muutosta. Rivi- ja ketjutalojen osalta muutos on -10 %. Asuinkerrostalojen rakentaminen sen sijaan on kasvanut 7 %. Luvut perustuvat myönnettyihin rakennuslupiin ja muutosprosentit on laskettu edellisen vuoden vastaaviin lukuihin verrattuna.

Oletko tilannut rakennustarvikkeesi?


Monilla rakennustarvikkeilla on kesästä johtuen tavallista pidemmät toimitusajat ja muutenkin monien tarvikkeiden saatavuus voi viedä aikaa. Onkin syytä selvittää tarvikkeiden toimitusajat. Esimerkiksi Soklex-valumuottien toimitusajat kesällä ovat 3-4 viikkoa. Viikon verran pidempiä kuin keväällä. Tehdas toimii koko kesän, mutta ei täydellä teholla. Syksyllä aloittavilla ei vielä ole kiire, mutta kannattaa toimia ajoissa. Puutavaran ja joidenkin varastotavaraksi miellettyjen rakennustarvikkeiden osalta kannattaa myös varmistaa saatavuus, sillä rakentaminen on lievästä laskusta huolimatta edelleen vilkasta ja kysyntää tarvikkeille riittää.

Jäsentukku


Jäsentukussa kannattaa poiketa tutustumassa tarjontaan. Tarjolla on erilaisia tarjouspyyntömahdollisuuksia ja tietysti erilaisia tuotteita. Kannattaa tutustua myös kirjatarjontaa sekä alan lehtien edullisiin jäsentarjouksiin.

Jäsentukkuun...

Kuukauden muuttoluvut


Heinäkuussa uuteen kotiinsa on ilmoittanut muuttavansa 431 Koti-Optimi -kustannusarvion tehnyttä rakentajaa ja rakentamisen aloittavia on 479. Rakentaja.fi toivottaa onnea uuteen kotiin ja menestystä alkaville hankkeille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20126_31252.jpg
Aurinkoenergia hyödyntämätön potentiaali
Aurinko energia on liian vähän käytettyäAurinkoenergia on Suomessa vielä varsin hyödyntämätön potentiaali, vaikka sen tuottama energiamäärä on merkittävä myös Euroopan pohjoisosissa. Toisaalta aurinko ei voi olla ainoa lämmönlähde Suomessa, mutta oikein suunniteltuna ja toteutettuna saatava energiamäärä on merkittävä. Auringon lämpöä hyödyntävä lämmitysjärjestelmä kykenee tuottamaan niin sanottua ilmaista energiaa ympäri vuoden ollen erityisen merkittävä noin puolet vuodesta.Tutustu Akvaterm-varaajiin
20208_65452.jpg
Ullakkorakentamisen suosio kasvussa - tiedä tämä eristämisestä
Ullakkorakentamisen suosio vain kasvaa, kaupunkien tonttimaiden täyttyessä ja korkealuokkaisten kaupunkiasuntojen kysynnän lisääntyessä. Urakoitsijalle ullakkorakentaminen on varmasti yksi haasteellisimmista kohteista. Siksi on hyvä kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien helppouteen – aika on rahaa ja laatu ratkaisee.
201411_41778.jpg
Kerrostaloasunnon ahdas keittiö uusittiin lattiasta kattoon
Säpin perheen unelmista tuli totta, kun he voittivat arvonnassa 10 000 euron arvoisen Petra-keittiön. Jo heti palkinnon luovutustilaisuudessa keittiösuunnittelija Virpi Järvinen ja asiakas Eija Säppi kartoittivat, minkälainen kohde on kyseessä. He sopivat myös ajankohdasta, jolloin Virpi tulisi paikan päälle mittoja ottamaan ja huomioimaan kaikki suunnitelman tekemiseen vaikuttavat asiat.Kohdeasunto on kerrostalokolmio, kooltaan 74 m2, ja se sijaitsee Malmin keskustassa. Talo on rakennettu vuonna 1966. Keittiö on uusittu kokonaan 90-luvun paikkeilla. Säpin perhe on vaihtanut tasot, altaan, liesituulettimen ja välitilan laatat. Allaskaappi on lisäksi muunnettu, jotta siihen saatiin astianpesukone mukaan. Asunnossa asuu nykyisin vain kaksi henkilöä, sillä lapset ovat muuttaneet jo pois.Tutustu tarkemmin Petra-keittiöihinJätä yhteydenottopyyntö!
20073_4266.jpg
Kermansaven astiat
Kermansaven käytännölliset ja kauniit astiastot sopivat yhtä hyvin arkipöytään kuin juhlakattaukseen ja kestävät ahkeraakin käyttöä kulumatta vuodesta toiseen. Tuotteet ovat korkeapolttoista kivitavaraa, jotka kestävät erittäin hyvin kulutusta. Laadukkaan lasituksen ansiosta astioiden pinta säilyy vuodesta toiseen kiiltävänä ja helposti puhdistettavana.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
38_P_21734.jpg
Isännöintiala hakee uusia osaajia alalle
Isännöintiala on käynnistänyt Isännöitsijäksi!-kampanjan, jonka tavoitteena on varmistaa kasvussa olevalle toimialalle myös tulevaisuudessa riittävä määrä monipuolisia osaajia. - Vaikka työtavat koko ajan tehostuvat, ei isännöitsijöiden tarve tule missään tapauksessa vähenemään, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä. Kampanjan takana on ryhmä isännöintialan johtavia yrityksiä ja Isännöintiliitto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton