• Etusivu
  • Rakentaminen

Hae uudet ideat kotiisi Asuntomessuilta

Tässä muutama esimerkki

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.07.2015
20157_44109.jpg

Kohteen 28, Passiivikivitalojen Kosteusturva talon oleskelutiloissa voi viettää aikaa isommallakin porukalla.

Asuntomessut ovat hyvä paikka hakea inspiraatiota oman kodin rakentamiseen tai remontointiin. Tänä vuonna messuilta onkin löydettävissä monenlaista mielenkiintoista yksityiskohtaa kodin sisustuksessa sekä materiaalivalinnoissa. Vai mitä sinä olet mieltä?

Sammalta seinälle ja kristalleja kattoon

Messukohteessa numero 2, PuuMera Perunamaa, on olohuoneen seinälle tehty mielenkiintoinen sammal-taulu. Tässä kohteessa on myös nähtävillä "perunakellari", upea ja vihreä parveke sekä puuverhoiltu makuutila.

Mielenkiintoinen yksityiskohta paljastuu kohteesta 28, Passiivikivitalojen Kosteusturvatalo. Oleskelutilojen sohvaryhmä on sijoitettu takan ääreen, mutta miten! Tässä on hyvä istua ja viettää aikaa isommallakin porukalla.

Hevi kivitalojen Panthera Tigrikseen, kohde 33, on luotu oma tähtitaivas. Korkean tilan kattoon, "tiikerinsilmään", on asennettu led-valot, jotka tuikkivat kuin tähdet. Läheltä katsottaessa valot muistuttavat kristalleja ja timantteja.

Panthera Tigrikseen, kohde 33, on luotu oma tähtitaivas.
Panthera Tigrikseen, kohde 33, on luotu oma tähtitaivas.
Olohuoneen seinälle tehty mielenkiintoinen sammal-taulu, kohde 2, PuuMera.
Olohuoneen seinälle tehty mielenkiintoinen sammal-taulu, kohde 2, PuuMera.

Upeita tapetteja

Matkalle upeisiin Italian maisemiin pääsee kohteessa 37, Terca Tiger. Vanhempien makuuhuoneen seinälle on tapetoitu kaunis välimerellinen maisema. Samalla seinustalla on ranskalainen parveke, josta aukeaa näkymä alhaalla olevaan keittiöön ja olohuoneeseen.

Panthera Tigriksessä, kohde 33, riittää timantin säihkettä myös vanhempien makuuhuoneeseen. Kaunis tapetti kiinnittää huomion muuten vaaleassa makuuhuoneessa, jonne malliltaan korkeat ikkunat tuovat luonnonvaloa.

Deko 165 asuntomessukohteessa, kohde numero 25, on kodin selkeänä teemavärinä turkoosi. Olohuoneen rouhea, betonipintaa muistuttava, tapetti tuo väriä koko tilaan. Kantavan teemavärin ansiosta koti on yhtenäinen.

Tässä makuuhuoneessa musta, valkoinen ja kaunis harmaa keskustelevat keskenään. Sängyn päädyssä on koko seinän mittainen ja näyttävä valokuvatapetti. Seinustalla olevista ovista toinen johtaa vaatehuoneeseen ja toinen kylpyhuoneeseen. Kohde 38, Rock-kivitalo Villa Aletta.

Lippuja Asuntomessuille saat ostettua ennakkoon täältä!

Lomamatkan tunnelmaa Terca Tigerin, kohde 37, makuuhuoneessa.
Lomamatkan tunnelmaa Terca Tigerin, kohde 37, makuuhuoneessa.
Timantin säihkettä kohteessa 33, turkoosin raikkautta kohteessa 25 ja höyhenen kevyttä kohteessa 38.
Timantin säihkettä kohteessa 33, turkoosin raikkautta kohteessa 25 ja höyhenen kevyttä kohteessa 38.

Erilaiset saunat

Kohteen 18, Honka Savukvartsi, sauna on persoonallisella tavalla erilainen sisältäen kuitenkin tuttuja elementtejä. Erityisesti valon määrä kiinnittää huomion, tähän tilaan on luonnonvalo tuotu uudella tavalla. Kiukaan takana ei ole kiviseinää, vaan ikkuna. Luonnonvaloa tulvii myös pesuhuoneeseen, sillä suihkujen yläpuolella on kattoikkuna. Lisäksi suihkutilan lattian luonnonkiviä mukaileva laatoitus on miellyttävä jalalle.

Tästä saunasta ja pesutilasta löytyy paljon luonnonvaloa, kohde 18, Honka Savukvartsi.
Tästä saunasta ja pesutilasta löytyy paljon luonnonvaloa, kohde 18, Honka Savukvartsi.

Miksi saunan tarvitsisi olla muodoltaan suorakaide? Panthera Tigriksen, kohde 33, sauna sen todistaa. Malliltaan pyöreä sauna on kutsuva. Peseytymistilan betonimaiselle pinnalle jätetyt lattia- ja seinäpinnat ovat hauskaa vastapainoa saunan haapapäreellä paneloiduille seinille.

Tämä tila ei varsinaisesti ole sauna, vaan höyryhuone. Kohteessa 23, Ainoakoti Feeniks, löytyy uskomaton spa-osasto, jossa todellakin mieli lepää. Tilaan on saatu mielenkiintoinen tunnelma erilaisten valaisimien ja niiden sijoittelun avulla.

Saunan seinät voi paneloida vaikka haapapäreellä. Kohde 33, Panthera Tigris.
Saunan seinät voi paneloida vaikka haapapäreellä. Kohde 33, Panthera Tigris.
Rentoutua voi vaikka höyryhuoneessa. Kohde 23, Ainoakoti Feeniks.
Rentoutua voi vaikka höyryhuoneessa. Kohde 23, Ainoakoti Feeniks.
Info

Info

Tervetuloa Asuntomessuille

Messut avoinna 10.7.-9.8. 2015 välisen ajan.
Portit ovat avoinna päivittäin klo 10-18

Huomioi poikkeuksellinen aukioloaika 5.-6.8. jolloin messut ovat avoinna myös illalla aina kello 20.00 saakka.

Lippuja saat ostettua ennakkoon täältä!

Lippujen hinnat:

  • Aikuiset (yli 16-vuotiaat) 21 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v lapset) 42 €
  • Lapset (7-15 v.) 10 €
  • Opiskelijat (opiskelijakortilla), eläkeläiset (Kela-kortti), invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Ryhmälippu (ryhmäkoko vähintään 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo; ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16€/hlö
  • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
  • Pysäköinti (sis. bussikuljetuksen)
    Lipunmyynnistä ja netistä ostettuna 9 €
    Pois lähtiessä pysäköintialueelta ostettuna 11€
    Moottoripyörien pysäköinti 9€
    Ei koske linja-autoja, invapysäköintiä eikä lehdistöä.
Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta. Kutsukortilla alueelle saapuvien tulee aktivoida pääsylippu siinä ilmenevin ohjein. Mikäli aktivointi tai tulostaminen ei onnistu, tulee lipun kääntöpuolen tiedot täyttää ja lippu palauttaa messuportille.

Lue lisää Asuntomessuista www.asuntomessut.fi

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20171_47982.jpg
Talvitulet aloittavat rakentamisvuoden
Kastelli avaa uuden rakennusvuoden jälleen Talvitulien merkeissä. Juhlavuoden Talvitulet roihuavat sen talonäytöksissä, myyntikonttoreissa sekä kotisivuilla 7.1.-28.2. välisenä aikana.Juhlavuoden Talvitulilla on ensiesittelyssä Kastellin uusi, Suomi 100 -juhlavuoden talomallisto Ready. Malliston taloissa on jo valmiina suomalaisten rakentajaperheiden suosituimmat toiveet, joten talot ovat nimensä mukaisesti valmiita valittavaksi. Ready on unelmavalinta suomalaiselle rakentajalle, joka haluaa olla varma valinnoistaan ja kodin hyvästä jälleenmyyntiarvosta.Talvitulien aikana Kastelli järjestää myös yli 100 talonäytöstä eri puolilla Suomea. Näytöksissä voi tutustua tarkemmin Kastelli-kodin laatuun ja inspiroitua oman uuden kodin suunnittelussa. Kastelli jakaa näytöksissä myös sen uusinta talokirjaa, joka sisältää yli 100 talomallia sekä vinkkejä rakentamiseen ja sisustamiseen. Talokirjaa voi selata myös Kastellin uusilla kotisivuilla.Kastelli ilmoittaa, että Talvitulien ajan 100 nopeimmalle talokaupan tekijälle on luvassa hyödyllinen palkinto. Kannattaa käydä lukemassa lisää osoitteessa kastelli.fi/talvitulet.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
valkoinen suuri sohva olohuoneessa ja sohvalla tumman ruskeita tyynyjä. Taustalla musta takka ja ruskeita sisustusesineitä hyllyillä
Upeat ideat ja inspiraatio ruskeaan sisustukseen
Monellako tuli ensimmäisenä mieleen tupakan kellastuttama, 70-luvun tyyliin sisustettu hämärä huone? Suurin osa meistä varmasti kavahtaa kuullessaan ruskeiden sävyjen palaavan taas sisustukseen. Saatat ajatella, että ruskea yhdistettynä useampaan lämpimään sävyyn saa kokonaisuuden helposti näyttämään jopa tunkkaiselta. Ajatellaanpa uusiksi. Tässä sisustajille muutamia vinkkejä, miten saat muodikkaat lämpimät sävyt sovellettua sisustukseesi pitkän, kokovalkoisen sisustuskauden jälkeen.Vuonna 2024 ruskea näkyy sisustuksessa monin tavoin. Asiantuntijoiden mukaan maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit korostuvat, ja ruskea on yksi suosituimmista sävyistä. Ruskeaa käytetään yhdessä muiden lämpimien sävyjen, kuten hiekan ja persikan, kanssa luomaan kodikasta ja kutsuvaa tunnelmaa. Lisäksi ruskea yhdistetään usein tummansiniseen.
202012_67879.jpg
Häkä on hajuton ja mauton tappaja
– Varomattomasta tai taitamattomasta tulisijan käytöstä johtuvia onnettomuuksia tapahtuu Suomessa aivan liikaa. Vaikka joskus syynä on viallinen tulisija tai savuhormi, valitettavan usein jopa kohtalokkaisiin onnettomuuksiin syyksi paljastuu ihmisen huolimattomuus tai puutteet lämmitystaidoissa. Jokainen häkämyrkytys on turha, linjaa Nuohousalan keskusliiton entinen puheenjohtaja Petteri Virranta.
20091_14643.jpg
Universal-perusmuurilevy
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Rakennettaessa uutta taloa tai kunnostettaessa vanhaa, on varmistettava, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvataan miellyttävä, viihtyisä ja terveellinen asuinilmasto.Universal-vedeneristämisjärjestelmästä...
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
201810_55138.jpg
Yksinkertainen tapa toteuttaa rossipohja
Finnfoamin valmistama rossipohjaeriste, FI-K600/210mm (u-arvo 0,17), 250mm (u-arvo 0,15) tai 370mm (u-arvo 0,09) on suunniteltu juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Eristevahvuus valitaan halutun u-arvon mukaan. Levy tarjoaa korkeaa puristuslujuutta, homehtumattomuutta sekä tiiviyttä. Tämän lisäksi levyn jäykkyys tekee mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi - kuulostaako hyvälle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton