• Etusivu
  • Talo

Fenestra esittelee uutuustuotteen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.10.2009
41_P_27948.jpg

Uusi Fenair-tuloilmaikkuna on kustannustehokas ja yksinkertainen ratkaisu.

Suomen johtaviin ovi- ja ikkunavalmistajiin kuuluva Fenestra esittelee Kiinteistö 09 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa uuden Fenair-tuloilmaikkunan osastolla 1c23.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa merkittävästi Fenair-tuloilmaikkunalla. Fenairin raitisilmasuodatinpalkki on sijoitettu ikkunan yläosaan, mikä varmistaa lämmön täydellisen talteenoton; ilma lämpenee keskimäärin yli 10 astetta ja aurinkoisilla seinillä parhaimmillaan jopa 20 astetta ulkoilman ollessa -20 astetta. Tehokkaat suodattimet voidaan puhdistaa ja vaihtaa tarvittaessa.

Suurin säästö saavutetaan tuloilmaikkunan ja ilmanvaihtojärjestelmän optimoinnilla. Ilmanvaihtoon on helppo vaikuttaa samalla, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin ja rakenteita tiivistetään. Energiatehokkuutta voi parantaa erittäin helposti ja kustannustehokkaasti yhdistämällä energiaikkunaan ulkoilman sisäänottojärjestelmän.

Ratkaisu parantaa ikkunan U-arvoksi jopa 0,79 (TKK:n testi) ja pienentää talon energiakuluja 5–10 prosenttia. Sen ansiosta korvausilma on terveellistä ja vetoisuus vähenee olennaisesti. Jos samalla tehostetaan koko ilmanvaihdon ketjua asentamalla huoneistokohtaiset säätöventtiilit sekä talteenottoyksikkö, asuntojen kokonaissäästöt voivat nousta jopa 20–40 prosenttiin.

Fenestra Oy – parempaa palvelua

Fenestra palvelee paremmin tarjoamalla asiakkaan tarpeen mukaan räätälöityjä ovi- ja ikkunaratkaisuja. Korkeatasoinen palvelu perustuu luotettavaan toimintaan projektin kaikissa vaiheissa aina suunnittelusta asennukseen. Yhtiö toimittaa vuosikymmenten kokemuksella ratkaisuja henkilöasiakkaille, rakennusliikkeille, kerrostalosaneeraukseen, talotehtaille, jälleenmyyjille ja vientiin.

Fenestra valmistaa vuosittain noin 250 000 ikkunayksikköä ja noin 330 000 ovea. Liikevaihto on noin 125 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 800. Fenestran tuotantolaitokset sijaitsevat Forssassa, Kuopiossa, Viitasaarella, Alavudella, Posiolla ja Tallinnassa. Seitsemän myyntikonttoria palvelee koko Suomen alueella.

Lisätietoa Fenestran ikkunoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77921.jpg
Miten rakentaa ilmanvaihtokanavisto saneerattuun taloon?
Kun vanha talo saneerataan, sitä lisäeristetään, uusitaan ikkunat tai muutetaan lämmitysjärjestelmää. Samalla rakennuksesta tulee tiivis. Höyrysulku ja tiiviit ikkunat eivät päästä raitista ilmaa sisään eikä kosteus pääse poistumaan. Siksi tiivistetty talo tarvitsee hallitun ilmanvaihdon, joka huolehtii, ettei kosteuskuorma jää muhimaan rakenteisiin ja asukkailla riittää tarpeeksi hyvälaatuista sisäilmaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijoiden laatujärjestelmien toiminnan seuraaminen
Toimenpiteet:Ennen kunkin urakan käynnistymistä todetaan ao. urakoitsijan laatujärjestelmien taso ja toiminta. Aina uuden urakan alkaessa pidetään kokous, jossa todetaan, että edellytykset ovat olemassa työsuorituksen alkamiselle. Kokouksissa tarkistetaan työsuoritukseen liittyvät suunnitelmat, työmaan järjestelyt, aikataulu, yhteys- ja vastuuhenkilöt, työmenetelmät ja materiaalit sekä työn laajuus ym. urakan toteutumisen kannalta välttämättömät asiat.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakoitsijoiden laatusuunnitelmat, muistiotHyväksyntä:Projektipäällikkö
20232_80818.jpg
Automaattisesti toimiva ilmanvaihto lisää asumis­mukavuutta
Vuonna 2022 valmistuneen hirsitalon asukkaat Heidi ja Jasper iloitsevat kotinsa hyvästä sisäilmasta ja toimivasta tulo-poistoilmanvaihdosta. Koneellinen ilmanvaihto on tehnyt asukkaisiin suuren vaikutuksen. Heillä on käytössään myös MyVallox Cloud -pilvipalvelu, jonka keräämästä datasta he näkevät kotinsa ilmanvaihdon toimivuuden ja tietoa sisäilman laadusta.
20081_8506.jpg
Artek - taidetta ja teknologiaa
Artek tunnetaan klassikoista, jotka ovat aina ajankohtaisia. Alvar Aallon ajaton muotoilu, puhdas muotokieli, kestävyys ja korkea laatu ovat olleet Artekin suosion tae jo 70 vuoden ajan.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Keittiö on kodin paloriskialuetta
Käykö kotiliesi kuumana?Keittiö on kodin paloturvallisuuden haaste. Keittiössä on kuumenevia ja pölyä kerääviä laitteita, jotka vaativat jatkuvaa silmälläpitoa ja säännöllistä huoltoa. On hyvä opetella uusia, turvallisuutta edistäviä tapoja, joilla ehkäistä keittiöpalot, koska keittiössä on tänäkin vuonna syttynyt satoja tulipaloja ja osa niistä on ollut kohtalokkaita. Kaikkiaan tulipaloissa on lokakuun loppuun mennessä kuollut 74 ihmistä.
20112_24619.jpg
Sisustussuunnittelija osaa rakentamisen
Sisustussuunnittelu mielletään helposti vain kodin viimeistelyksi, vaikka ammattilainen tekee enemmän töitä teknisten yksityiskohtien ja pintamateriaalien kanssa. Pehmeät, kodikkaat asiat eivät ole turhia, mutta pohja luodaan toimivuudella, oikeilla materiaaleilla ja kauniilla valaistuksella. Kokonaisuus ratkaisee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton