• Etusivu
  • Talo

Ennen keittiöremonttia – ota huomioonnämä 11 asiaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.01.2023
201411_41798.jpg

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu

Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu. Jotta kokonaisuus olisi onnistunut, ei välttämättä riitä pelkkien kalusteiden uusiminen, vaan koko tilan remontointi on tarpeellista. Aina kannattaa kysyä nauvoja ammattisuunnittelijalta, jolta saat mahdollisimman toimivan ja omiin tarpeisiisi suunnitellun keittiön.

Ota huomioon nämä asiat hyvissä ajoin ennen keittiön remonttia:

1. Tarvitaanko lupa?

Pääsääntöisesti jos tilan käyttötarkoitusta muutetaan tai kantaviin seinärakenteisiin kosketaan, tarvitaan aina lupa. Ennen remontin alkua kannattaakin olla yhteydessä oman kunnan rakennusvalvontaan.

2. Onko lattia tarpeellista uusia?

Onko vanha lattia esimerkiksi vino tai jääkö vanhojen kaappien alta paljastuva lattia esille? Onko lattiamateriaali sopiva keittiölle? Lattia kannattaa uusia, kun huone on joka tapauksessa tyhjä. Lattian uusiminen myöhemmin on työläs urakka.

3. Sijoitetaanko uusia kaappeja eri paikoille kuin vanhoja?

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa. Helpointa voi olla purkaa vanhat levyt ja levyttää seinäpinnat uudelleen, jolloin kalustetuet saa helposti asennettua ja sähkövedot vietyä seinien sisään. Uusi seinä on helppo myös käsitellä.

4. Uudet sähköasennukset

Usein vanhoissa keittiöissä on vain muutama pistorasia ja sähköjohdot ovat vanhoja. Remontin yhteydessä uusi keittiön sähköt ja lisää pistorasioita, sillä niitä ei ole koskaan liikaa. Älä unohda valaistusta. Keittiössä tarvitaan hyvät työvalot, yleisvalo sekä himmeämpi tunnelmavalo.

5. Putkivetoja uusiksi?

Onko keittiön vesipisteellä tarve siirtyä tai onko taloon tulossa jossain vaiheessa putkiremontti? Uusi keittiön osuus jo keittiöremontin yhteydessä tai teetä putki- ja keittiöremontti "yksillä pölyillä".

6. Onko ilmanvaihto kunnossa?

Johdetaanko ruoanvalmistuksen käryt liesikuvun tai -tuulettimen kautta hormiin vai aktiivihiilisuodattimen läpi takaisin huoneilmaan? Onko tarvetta putkivedoille? Jos asut taloyhtiössä, selvitä yhtiön säännöt.

7. Asutko taloyhtiössä?

Remontista on ilmoitettava isännöitsijälle/hallitukselle ja esitettävä suunnitelmat asunto-osakeyhtiölain mukaan.

8. Käytä ammattilaisia hyväksi

Tarvitset remontissa sähkömiehen, putkimiehen sekä rakennusalan ammattilaisen. Kalusteasennuksen saa usein kalustetoimittajalta, jolta kannattaa pyytää tarjous koko remontista. Jos suunnittelu tuntuu vaikealta, kannattaa siihen hommaan palkata suunnittelun ammattilainen.

9. Muista laatia selkeät urakkasopimukset urakoitsijoiden kanssa

Selvitä myös mitä keittiötoimitus pitää sisällään.

10. Mitä tehdä vanhoilla, hyväkuntoisilla kalusteilla?

Kalusteet toimivat niin autotallissa kuin kesämökilläkin. Voit laittaa myynti-ilmoituksen esimerkiksi tori.fi-sivustolle.

11. Uusitaanko kodinkoneet?

Uudet energiatehokkaat kodinkoneet on aina kannattava sijoitus. Jos et aio uusia kodinkoneita, tarkista vanhojen kodinkoneiden mitoitus. Huomaa myös, että esimerkiksi jääpalakoneella varustettu pakastin voi vaatia vesiliitännän.

Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Mieti, kuinka haluat käsitellä esille jääneet seinät ja varmista, että kalusteiden asennusta helpottavat tukipuut ovat oikeilla paikoillaan seinärakenteissa.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_26314.jpg
Hammaslääkärin vastaanotto
Kokkolan Asuntomessuilla on tarjolla tilaisuus päästä kurkistamaan mielenkiintoiseen kohteeseen, jossa on yhdistetty koti, työ ja vapaa-aika saman katon alle. Hammaslääkäreinä työskentelevä pariskunta on halunnut rakentaa vastaanottotilat uuden omakotitalonsa yhteyteen.Vastaanottotilat muodostavat oman erillisen kokonaisuuden talon toiseen päähän. Tilat käsittävät eteisen, odotushuoneen, vastaanottohuoneen, wc:n sekä pukuhuoneen. Työpaikalle pääsee kulkemaan myös sisäkautta kodinhoitohuoneen läpi. Työtilasta avautuu hulppea näköala merelle, missä varmasti silmä lepää.Hammaslääkärin vastaanottoon pääsee tutustumaan asuntomessukohteessa 34.
202212_80492.jpg
Tyytyväiset asukkaat esittelevät ennätys­ajassa valmistuneen toiveiden mukaisen talopakettitalonsa
Vuosi sitten tontilla kasvoi mäntyjä, haapoja ja koivuja, mutta nyt Paraisten Etelätuuli-tiellä asutaan valmiissa Kiiruna Talojen Kukkola-talossa. Rakennusluvan saamisesta meni alle kolme kuukautta, kun Marianne ja Mauri kantoivat tavaransa sisään uuteen kotiin.
20233_81321.jpg
RK Palotiiviste palo-ovien tiivisteeksi
Rakennuksessa on tiloja, jotka pitää palo-osastoida. Omakotitaloissa tämä usein rajoittuu pannuhuoneisiin. Palo-osastointiin kuuluu sekä määräykset täyttävät sisä- ja kattorakenteet että ikkunat ja ovet. Palo-osastoinnissa pannuhuoneessa myös ovien sekä ikkunoiden tiivisteiden ja tiivistämisen on oltava palonkestäviää.
20072_3454.jpg
Icopal Canopy ovikate
Icopalin suositusta Fastlock Uni –valokatteesta on nyt saatavana myös asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
Rudus pihakivet asuntomessu
Rudus pihakivikoulu uudistuu!
Pihan suunnittelemisen kanssa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin. Varhaisessa vaiheessa tapahtuva suunnittelu maksaa itsensä takaisin järkevinä valintoina ja taloudellisena toteutustapana. Lopputuloksen laatu on myös parempi, kun pihasuunnittelija otetaan mukaan ennen rakennusprojektin alkamista. Esimerkiksi hulevesien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää arkkitehdin, rakennesuunnittelijan ja pihasuunnittelijan yhteistyötä.
20094_16424.jpg
Sähkön yhteisostokimppaan liittyi 5.911 taloutta
Energiavahtipalvelun ostoyhteenliittymä toteutetaan otollisen markkinatilanteen takia ripeässä aikataulussa, tarjouspyynnöt lähtivät liikkeelle 22.4. kello 14:00 yhteensä 26:lle eri sähköyhtiölle. Tarjousaikaa on vain viikko ja voittanut tarjous julkaistaan osallistujille ensi keskiviikkona 29.4. jonka jälkeen jokainen osallistunut päättää erikseen hyväksyykö tarjouksen vai ei. Tarjous on voimassa vain keskiviikkoon 13.5. asti joten jokaisen osallistuneen kannattaa olla ajoissa liikkeellä jotta tarjous ei vahingossa mene ohi.Mikäli et vielä ole liittynyt mukaan joukkoon on sinulla vielä mahdollisuus osallistua. Mikäli voittanut yhtiö rajaa tarjouksensa kattamaan vain tarjouspyynnössä esitettyä kuluttajamäärää otetaan nyt määräajan (22.4. kello 14:00) jälkeen liittyneitä mukaan sitä mukaa kun joku tarjouspyynnössä mukana olleista ilmoittaa ettei hyväksy tarjousta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton