• Etusivu
  • Talo

Eino Leinon päivää vietetään 6. heinäkuuta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.07.2008
20087_11804.jpg

Eino Leinon päivää juhlitaan vuosittain heinäkuun kuudentena päivänä hänen syntymäpäivänsä mukaan. Vuosi 2008 on Eino Leinon 130-vuotisjuhlavuosi.

Eino Leino (1878 - 1926) oli eräs merkittävimmistä ja monipuolisimmista suomalaisista runoilijoista. Runojen lisäksi Leinon tuotantoon kuuluivat romaanit, proosat sekä näytelmiä ja esseitä. Lisäksi hän kuului aikansa huomattavimpiin lehtimiehiin.

Eino Leinon runoista monet ovat tuttuja toisessa muodossa, sillä niistä on tehty useita lauluja. Erityisesti Jean Sibelius ja Toivo Kuula käyttivät sävellystensä sanoituksiin Leinon runoja.

Esikoiskokoelma Maaliskuun lauluja ilmestyi 1896, ja siitä lähtien Leino kirjoitti ja julkaisi lähes 70 teosta.

Leino kuoli 10.1.1926. Suomen kansa heräsi tuolloin joukolla suremaan runoilijaa, vaikka olikin ehtinyt jo aiemmin unohtaa suurmiehen. Kansan suru oli kuitenkin valtaisa, sillä vuosien myötä Leinosta oli tullut todellinen kansallisrunoilija, jopa yli Runebergin.

Eino Leinon päivänä on vuodesta 1992 vietetty myös runon ja suven päivää.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56560.jpg
Täyslämmintä tunnelmaa läpi vuoden
Huvilamarkkinoita nopeasti valloittaneella Kastellilla on toimivat huvilamallit. Monipuolisesta huvilamallistosta löytyy malleja perinteisistä mummonmökeistä moderneihin huvilaluomuksiin. Kastelli-huviloiden monipuolinen mallisto ja ammattitaitoinen arkkitehtisuunnittelu takaavat, että kukin rakennuspaikka saa arvoisensa rakennuksen. Taidokkaasti suunniteltu huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön.Kastellin Täyslämpimiä huviloita on eri kokoisia ja mallisia jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä myös tunturiin.Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihinTilaa veloitukseton Kastelli-huvilaesite
20101_19842.jpg
Rakentaja.Fi Syysseminaari lokakuussa
Laitapa jo nyt kalenteriisi vahva merkintä torstain, lokakuun neljännentoista (14.10.)päivän kohdalle. Paikka on Sanomatalo Helsingin keskustassa. Älä siis järjestä mitään koulutustapahtumia, myyntipäiviä tai asiakastapaamisia tuolloin, ainakaan aamupäiväksi klo 8-13. Käytettävänäsi on yli 300 muuta päivää!Seminaarissa luomme katsauksen maailman talouteen, suomalaiseen rakentamiseen ja Rakentaja.fin paikkaan sen kehittämisessä. Tule kuuntelemaan ja ottamaan kantaa ajan hetkeen syysseminaariimme.Seminaarikutsut lähetetään syyskuussa 2010.
20136_35571.jpg
Vesitiiviit läpiviennit kaikille kattotyypeille
Kosteus ja huono ilmanvaihto heikentävät sisäilman laatua asuin- ja muissa rakennuksissa, rakenteiden kunto heikkenee, ja home, ilman epäpuhtaudet sekä maaperän radonkaasu ovat terveysriskejä. llmanvaihdon ja tuuletuksen merkitystä lisäävät myös rakennusmääräykset, jotka edellyttävät yhä suurempaa energiatehokkuutta ja entistä tiiviimpiä rakenteita. Rakennukset tarvitsevat rakenteiden tuuletusta säilyäkseen kunnossa, ja terveellinen sisäilma varmistetaan vain riittävällä ja oikeaoppisella ilmanvaihdolla. Näihin ongelmiin ja tarpeisiin SK Tuote on kehittänyt kattavan valikoiman VILPE® -tuotteita ja ratkaisuja, joita voi käyttää sellaisenaan tai osana koneellista ilmanvaihtoa.Lue lisää kattoläpivienneistä!Osta Vilpe-huippuimureita
20176_49431.jpg
Helppo lisälämmöneristys
Rakennuksen energian kulutusta ja lämpöhäviötä voidaan pienentää tehostamalla lämmöneristystä paksummilla eristekerroksilla tai eristävämmillä materiaaleilla. Lisälämmöneristys on remontointikohteessa aina kannattava investointi. Näiden lisäksi erityisesti ilmanpitävyyden parantaminen vähentää energiankulutusta selvästi sekä varmistaa rakenteen kosteusteknisen toimivuuden. Kingspan -eristeitä käyttämällä tehokkaampi lämmöneristys voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla.
20233_81095.jpg
Vuosi remontista: 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremontti
Pääsimme vuosi sitten kurkistamaan perhe Piiraisen 75 vuotta vanhan hirsitalon energiaremonttia. Palaamme nyt kohteeseen katsomaan, mitä hirsitalolle kuuluu nyt ‒ vuosi remontin jälkeen. Jos haluat lukea, mitä remontista aiemmin kirjoitettiin, klikkaa ensin itsesi tänne: Näin toteutettiin uudet märkätilat sekä sähköistys 75 vuotta vanhaan hirsitaloon.
20093_15922.jpg
Nyt rakennetaan edullisesti myös muuttovalmiiksi!
Kastelli uusi Economy –mallisto on saanut hurjan suosion. Muuttovalmiiksi rakennettu Economy tarjoaa jo edullisimmassa hintaluokassa kaikki tasokkaan Kastelli-asumisen edut; kestävät ja energiatiiviit rakenteet, arkkitehtien suunnitteleman toimivuuden sekä paikallarakennetun Kastelli-talon korkean jälleenmyyntiarvon. Economyn perusvarusteluun kuuluu mm. lattialämmitys, laatoitetut pesutilat, Puustelli-kalusteet jne.Tutustu Economy-varusteluun ja sisustukseen katsomalla esittelyvideo

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton