• Etusivu
  • Talo

Avaimet järjestykseen!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.11.2007
200711_7383.jpg

Jäikö avaimesi kotiin? Onko vara-avain aina hukassa? Unohteleeko koululainen avaimia? Ongelman ratkaisee kestävästä materiaalista tehty Avainboxi. Järjestyksen avaimille takaavat elektronisesti lukittava Avainkaappi tai Avainkaappi säilytyslokeroilla. Tuotteiden valmistaja on
GE-Security (General Electric).

Tilava ja kestävä Avainboxi


Tilavaan ja kestävään avainboxiin mahtuu suuret turva-avaimet tai jopa kokonainen avainnippu.

Avainboxiin mahtuu esim. mökillä tarvittavat avaimet; portin, mökin, saunan, varaston, vierasmajan, veneen jne. Avaimia ei tarvitse teettää koko suvulle; näin säästytään lisäavainten levittämiseltä. Avainboxin koodin voi antaa tarvittaessa myös vaikka mökkitalkkarille.

Rakennuksilla avainboxiin mahtuu koko työmaan avaimet. Jos itse ei ole paikalla, voi urakoitsijalle antaa koodin ja jättää vaikkapa muistilappu avainboxin sisälle.

Lue Avainboxista lisää ja tilaa tuote

Avainkaappi säilytyslokeroilla


Kotikäyttöön tarkoitetussa Avainkaapissa on kätevä säilyttää kaikki kodin avaimet yhdessä ja samassa paikassa. Avainkaapin ovessa on kolme isoa säilytyskuppia, joihin on hyvä laskea kotiin tullessa avainnippu, puhelin tai vaikka kukkaro. Avainkaapin sisälle voi laittaa harvemmin käytettävät avaimet hyvään järjestykseen.

Avainkaapin sisällä on 12 kpl avainkoukkuja. Avaimet voidaan nimetä koukkuun liimattavilla tarroilla (pakkauksen mukana). Kun avainta tarvitaan, irrotetaan koko koukku kaapista. Avainkaappi toimii manuaalisesti (ei tunnuskoodeja).

Lue Avainkaapista lisää ja tilaa tuote

200711_7384.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20189_54572.jpg
Miten olisi täysin uniikki koti?
Useat haaveilevat itse suunnitellusta kodista, omien mielikuvien sekä ajatusten ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt miten tilat keskenään jakautuisivat. Omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja osaavalle arkkitehdille. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuuden sekä omaa tarkkanäköisyyttä yllättäviäkin yksityiskohtia ajatellen.
20088_12326.jpg
Tee Se Itse -Kukkapöytä
Onko kotisi täynnä vihreitä kukkivia kasveja vailla paikkaa, mihin sijoittaa? Etkö halua uhrata tilaa kasveille arvokkaiden huonekalujesi pinnoilta? Ei aihetta huoleen, sillä tämänkertaisessa Tee Se Itse -artikkelissa tarkastelun kohteena on yksinkertaisen kukkapöydän rakentaminen. Sopivalla pintakäsittelyllä pöydän voi soveltaa käyttöön sekä ulko- että sisätiloihin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijaluettelot
Toimenpiteet:Ennen urakkalaskennan käynnistämistä projektipäällikkö laatii esityksen urakoitsijoista, joilta pyydetään urakkatarjoukset.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:UrakoitsijaluettelotHyväksyntä:Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Välipohjarakenne kaksikerroksisessa talossa?
Kysymys:Kuuluuko laittaa höyrynsulkumuovia puurakenteiseen välipohjaan? Kyseessä on uudisrakennus. Tarkoitus olisi tehdä seuraavanlainen rakenne alhaaltapäin katsottuna: sisäkattopinnoite, laudoitus k 300, eristeet, lattialämmitysputket lattiavasojen välissä, 28mm lautalattia.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuutta monipuolisesti edistävä direktiivipaketti valmistui
EU:n liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontui Brysselissä 7.12.2009. Ministerit saivat valmiiksi kolme direktiiviä käsittävän energiatehokkuuspaketin. Direktiivien valmistelusta vastaavat Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomea kokouksessa edusti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.Energiatehokkuuspaketti sisältää kaksi direktiiviehdotusta - direktiivin rakennusten energiatehokkuudesta ja energiamerkinnöistä sekä asetuksen autorenkaiden polttoainetehokkuudesta. Paketista oli jo saavutettu sopu komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston välisissä trilogeissa.- Rakennusten osuus energiankulutuksesta EU:ssa ja Suomessa on 40 % eikä ilmastotavoitteita saavuteta ilman rakennusten energiatehokkuuden huomattavaa parantamista. EU:n tavoite on matalaenergiarakentaminen, johon suuntaan Suomi on jo siirtymässä vuonna 2010 tiukentuvilla rakentamismääräyksillä ja edelleen vuonna 2012 tehtävällä määräysten uudistuksella, totesi rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä vastaava asuntoministeri Jan Vapaavuori.Ministeri Vapaavuoren mukaan uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää energiatehokkuusvaatimuksia myös korjausrakentamiseen.- Se tulee olemaan haaste sekä kansalliselle lainsäädännölle että koko rakennusalalle, mutta samalla erinomaisen tärkeää, kun otetaan huomioon kuinka suuri energiasäästöpotentiaali olemassa olevaan rakennuskantaan sisältyy, jatkoi ministeri Vapaavuori.Direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta edellyttää kansallisten energiatehokkuusvaatimusten asettamista uudis- ja korjausrakentamiseen. Uusittu direktiivi täsmentää myös energiatodistuksiin liittyviä menettelyjä ja lisää todistusten painoarvoa.Direktiivi energiamerkinnöistä on puitedirektiivi, jonka nojalla komissio voi antaa laitekohtaisia direktiivejä kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä. Energiamerkintöjen tarkoituksena on ohjata kuluttajia valitsemaan energiatehokkaita kylmäsäilytyslaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, lamppuja, uuneja ja ilmastointilaitteita.Neuvoston ja parlamentin asetuksen renkaiden polttoainetaloudellisuudesta mukaan auton renkaita myytäessä niistä tulee antaa renkaiden polttoainetaloudellisuutta ja vierintämeluominaisuutta kuvaavaa tietoa.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton