• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessutalojen laatu ja monipuolisuus saavat kiitosta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.07.2011
20117_27228.jpg

Messututkimukseen vastanneiden kesken arvotaan palkintoja. Täytetyt tutkimuskupongit palautetaan alueella oleviin palautuspönttöihin.

Asuntomessut Kokkolassa -tapahtuman kävijät ovat olleet erittäin tyytyväisiä näyttelykohteiden ja muun messutarjonnan laatuun ja monipuolisuuteen.

Tämä käy ilmi Suorakanavan tekemästä messututkimuksen väliraportista, jonka mukaan 60 prosenttia vastaajista piti näyttelykohteiden laatua hyvänä ja 40 prosenttia erittäin hyvänä. Näyttelykohteiden monipuolisuuteen oltiin myös hyvin tyytyväisiä.

– Messutapahtuman arviointiin vaikuttavat monet osatekijät, mutta ennen kaikkea sisällön monipuolisuus. Sallivan kaavoituksen myötä alueella on hyvin erityyppisiä messutaloja, joista kaikki kävijät löytävät varmasti omat suosikkinsa, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

– Voi olla, että suuri yleisötyytyväisyys messutalojen laatuun heijastaa Keski-Pohjanmaan oman taloteollisuuden ammattiosaamista sekä toisaalta yleisön mieltymystä aiempaa perinteikkäämpiin ja selkeämpiin talomalleihin, pohtii Heiskanen.

Pohjalaiset hakevat messuilta rakentamisvinkkejä

Lähes 53 prosenttia messukävijöistä tulee Pohjanmaalta, mikä on vastaa edellisten Pohjanmaalla järjestettyjen Asuntomessujen lukuja Vaasassa ja Oulussa. Vertailun vuoksi viime vuoden Asuntomessuilla Kuopiossa savolaisia messukävijöitä oli 35 prosenttia. Messukävijöistä Uudeltamaalta on aiempien vuosien tapaan toiseksi eniten, 13 prosenttia.

Joka viides Asuntomessuilla Kokkolassa käynyt perhe aikoo rakentaa omakotitalon lähivuosina. Kuopiossa rakentamisaikomuksia oli vain 12 prosentilla kävijäperheistä.

– Pohjalaiset ovat selvästi ottaneet Asuntomessut omakseen. Messukävijöiden keskuudessa näkyvät alueen perinteet omakotiasumiseen ja -rakentamiseen, Heiskanen miettii.

Yrittäjien aktiivisuus ja aurinkoinen palvelu Kokkolan valtteja

Kokonaisuudessaan messukokemus sai kävijöiltä hyvät arvosanat. Yli 90 prosenttia kertoi messujen vastanneen odotuksiaan erittäin hyvin tai hyvin. Vapaassa palautteessa kävijät kiittelivät erityisesti komeaa ja selkeää messualuetta, merimaisemaa ja toimivaa kokonaisuutta.

Myös Kokkolan kaupunki on vastannut kävijöiden odotuksia hyvin. Reilu viidennes kehui Kokkolan odottamaansa paremmaksi ja kolme neljästä sanoi Kokkolan täyttäneen odotukset.

Messuvieraat käyttivät ahkerasti myös Kokkolan palveluita. Ruokaravintoloissa vieraili 41 % ja kahviloissa 29 %. Majoituspalveluita käytti 15 %, tavarataloissa asioi 12 %, erikoisliikkeissä 8 % ja muita palveluita hyödynsi 10 %.

Myönteistä palautetta messukävijät antoivat myös kokkolalaisissa yrityksissä saamastaan palvelusta: 88 prosenttia koki saaneensa hyvää tai erittäin hyvää palvelua.

Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jarmo Nissi on palautteesta mielissään ja toteaa, että kokkolalaiset yrittäjät ovat panostaneet paljon messukesään.

– Yrittäjät ovat olleet erittäin aktiivisia, pidentäneet aukioloaikojaan ja palkanneet kesätyöntekijöitä enemmän kuin koskaan ennen. Tarjosimme kaikille Kokkolan kaupungille ja kokkolalaisissa yrityksissä asiakaspalvelutehtävissä toimiville mahdollisuuden osallistua aurinkoisen palvelun koulutukseen. Toivottavasti myönteinen palaute kannustaa muutkin messumatkalle Kokkolaan.

Nissi toteaa, että Kokkola on saanut runsaasti kiitosta vuoden 2011 aikana.

– Kokkolan kaupunkikeskusta palkittiin Suomen parhaana, VR nosti asemamme vuosien 2010–2011 asemaksi ja pyöräilykuntien verkosto valitsi Kokkolan vuoden pyöräilykaupungiksi. Kokkolalla menee hyvin.

Messututkimuksen tiedot on kerätty kävijäperheille portilla ja lipunmyynnissä jaetuilla tutkimuslomakkeilla. Kyselyyn vastasi kuuden ensimmäisen messupäivän aikana 1 698 kävijätaloutta. Tuona aikana yksittäisiä messukävijöitä oli 24 824. Suorakanava Oy tekee messututkimuksen Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimeksiannosta.

Messututkimus julkaistaan kokonaisuudessaan messujen päätösseminaarissa 25.10. Toinen kävijätutkimuksen väliraportti julkaistaan kahden viikon kuluttua. Asuntomessut Kokkolassa jatkuvat 14.8. asti.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20224_77762.jpg
Tycroc Suomi Oy – Lattialämmityksen aluslevyt ja märkätilalevyt
Tycroc-rakennuslevyt sopivat käytettäväksi niin märkiin kuin kuiviinkin tiloihin. Lattialämmityksen aluslevy Tycroc UHP on kehitetty lattialämmityksen asennuksen yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi. Tycroc UHP sopii asennettavaksi myös betonirakenteiden päälle, mutta pienen neliömetripainon ansiosta se on erittäin varteenotettava ratkaisu varsinkin puurakenteisiin ja puurakennuksiin. Tycroc TWP märkätilalevy on ideaali rakennuslevy märkätiloihin kuten kylpyhuoneisiin, kylpylöihin, höyrysaunoihin, sekä uima-altaisiin.
20226_78806.jpg
Marmorikuviota seinille ja puukuviota lattiaan - laatat Talo Pukkilan sisustuksen kulmakivenä
Naantalin asuntomessujen kohde Talo Pukkila on puurakenteinen ja atriummallinen koti, jossa Pukkilan laatat ovat sisutuksen kulmakivi. Kompakti koti (133 m2) on rakennuttu nelihenkiselle perheelle. Yksitasoisen talon lähes kaikki lattiapinnat ovat keraamista laattaa. Talon tumma sisustus on tunnelmallinen ja tyylikäs. Spa-osaston mustat marmorikuvioiset laatat tuovat luksusta arkeen. Talon tunnelma on kodikas erilaisten materiaalien ja sävyjen ansiosta.
20229_79601.jpg
Varaava takka lisää huoltovarmuutta ja säästää sähköä
Syksyn koleus ja talvipakkaset lähestyvät. Toimi heti takkaoston kanssa, niin voit vielä vaikuttaa oman Tulikivi-takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen. Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa useimmiten myös, vaikkei nykyisessä kodissa olisi entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta.
20093_15432.jpg
Piha kuntoon Tulikiven luonnonkivillä
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...
20204_64128.jpg
Mökin ostajan oikeuspaketti
Kesämökkiin liittyy parhaimmillaan iloa ja lepoa, yhdessäoloa, puuhailua ja mielihyvää. Epäonnistunut kauppa voi johtaa unelmien romahtamiseen, pitkään painajaiseen ja riitaan. Mökkikauppa on kiinteistön kauppana tehtävä huolella. Unelmista huolimatta jalat maassa on selvitettävä todella huomattava joukko oikeusasioita ja tietoja. Jotta tietäisit, mitä olet ostamassa, lainhuutotodistuksesta, rasitustodistuksesta, kiinteistörekisteriotteesta ja rekisterikartasta saat jo perustietoja.
20145_39407.jpg
Sadevesi- ja salaojajärjestelmät kuntoon sekä kotona että mökillä
Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen on ikuista kiinteistön ylläpitoa. Kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä asumuksesi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton