• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut - vuoden 2011 suurtapahtuma Kokkolassa!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.05.2011
20115_25797.jpg

Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Edellisen kerran messut on järjestetty Kokkolassa vuonna 1975.

Messualue ja kohteet

Kokkolan asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta. Alueen sijainti meren rannalla antaa ainutlaatuiset puitteet monipuoliseen rakentamiseen ja koko asemakaava-alue liittyy Kokkolan kaupungin keskustan yhdyskuntarakenteeseen.

Alueen poikkeuksellinen pyöreä muoto antaa alueelle kaavallisesti kauniin ilmeen ja on herättänyt runsaasti mielenkiintoa jopa kansainvälisesti. Alue on 9 hehtaarin kokoinen, josta 5 hehtaaria rakentuu messuille. Yhteensä alueelle valmistuu ensi kesään mennessä 131 asuntoa, joista 40 tulee näyttelykohteiksi. Esiteltävinä messuilla on 30 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitaloasuntoa ja yksi paritaloasunto.

Pienimmät asunnot ovat noin 35 neliön yksiöitä ja suurimmat runsaan 300 neliön omarantaisia omakotitaloja. Eri vaihtoehdot esittäytyvät messuilla monipuolisesti. Talojen toiminnallisuus yhdistettynä nykytekniikalla toteutettuihin energiaratkaisuihin auttaa arjen pyörittämisessä. Senioriasumisen toiminnallisuutta esitellään monessa kohteessa.

Oheiskohteena esitellään Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa, 1800-luvulla rakennettua Knapen taloa.

Keskelle aluetta tuleva toriaukio tulee olemaan alueen kohtaamispaikka. Talojen sijoittelu toteutetaan siten, että jokaiselle pihalle syntyy suojaisa, aurinkoinen alue ja että useimmilla on lähes esteetön merinäköala. Toriaukion laitamille sijoittuvat yhtiömuotoiset rakennukset; kerrostalot, rivitalot ja kytketyt omakotitalot. Muu omakotirakentaminen sijoittuu alueen ulkokehälle.

Syksyllä valmistuneessa alueen pienvenesatamassa järjestetään messujen aikana pienvenenäyttely. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Messualueen puistoalueet ja ympäristö

Alueen ympäristö- ja vesiaiheet on maisemoitu, kuten myös alueelle johtavan tien varret. Kaikki kolme puistovyöhykettä on viimeistelty ja istutettu hyvissä ajoin ennen talven tuloa.

Alueelle tullaan sijoittamaan kokkolalaislähtöisen kuvataiteilija Jukka Pernun ympäristötaidetta. Meripuistoon sijoitetaan Lokinmuna –niminen teos ja alustavien suunnitelmien mukaan Lamppu-niminen teos sijoitetaan Keskusaukiolle. Teoksien materiaalina on kantattu paju.

20115_25798.jpg

Teemat

Kokkola 2011 asuntomessujen pääteemana on kaikenkokoisia koteja - kaikenikäisille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20175_49138.jpg
Suomalaiseen makuun suunniteltuja koteja
Kastellin määrätietoinen toiminta laadukkaan omakotiasumisen kehittäjänä saa rakentajilta jatkuvaa tunnustusta. RTS-tutkimuksissa rakentajat ovat vuodesta toiseen arvioineet Kastellin laajan talomalliston markkinoiden monipuolisimmaksi ja talomallien tilaratkaisut tavallista paremmiksi.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli Talokirja 2017Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20229_79579.jpg
Jätevesijärjestelmän asennus on nopeaa haastavallekin tontille
Satakuntalaiset Johanna ja Sauli halusivat nelihenkiselle perheelleen uuden kodin metsäiseltä tontilta ja mielellään idyllisessä maalaismaisemassa. Unelma kuulostaa melkeinpä maalaukselta, mutta todellisuus oli lähempänä kuin he osasivat arvatakkaan. Tontti uudelle kodille löytyi totuttujen lähiöiden ja keskustan ulkopuolelta. Tästä on nyt aikaa kolmisen vuotta. Löytämässään tontissa he ihastuivat erityisesti sen korkeuseroihin ja kallioiseen maastoon.Johanna ja Sauli arvostavat ekologisuutta ja kunnioittavat luontoa, joten rakennusprojekti tuli toteuttaa arvojen mukaisesti.
201512_45066.jpg
LTO tehostaa säästöä
NIBE maalämpö toi espoolaisiin kerrostaloihin kaivattuja säästöjä. Lämmön talteenottojärjestelmä tekee esimerkillisen energiapihille taloyhtiölle investoinnista vielä kannattavamman.
20122_29476.jpg
iLOQ Privus - Yksi avain riittää
iLOQ Privus on huipputurvallinen ja innovatiivinen lukitusjärjestelmä yksityisten ihmisten ja perheiden käyttöön. Järjestelmä koostuu lukkosylintereistä, avaimista ja kahdesta ohjelmointiavaimesta. Se antaa sinulle mahdollisuuden kätevästi itse määritellä pääsyoikeudet kotiisi ja vaikkapa vapaa-ajan asuntoosi ja yritykseesi.Lisää iLOQ Privuksesta...
202112_73947.jpg
Nuohoojalle turvallinen reitti savupiipulle
Hyvien säiden aikana on syytä tarkistaa katon ja erityisesti kattoturvarakenteiden kunto ennen nuohoojan – ja lumen tuloa.Kattoturvatuotteet on tarkoitettu estämään onnettomuuksia ja tekemään katolla liikkumisen turvalliseksi. Niiden tulee olla rakenteeltaan tukevia sekä kestäviä ja niiden tulee läpäistä vaativat testit.Katolla liikkumisen turvallisuus on rakennuksen omistajan vastuulla. Yleisin vieras katolla on nuohooja, mutta myös antenniasentaja tai ilmanvaihtolaitteen huoltaja voi käydä siellä aina silloin tällöin. Ilman kunnossa olevia kattoturvatuotteita ammattilaiset voivat kieltäytyä menemästä katolle.
20189_54546.jpg
Pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty mökki noussut Suomeen
Energiatehokas ja puhtaista rakennusmateriaaleista rakennettu Joutsenmökki on lähestulkoon valmis asukkaitaan varten. Käyttöönottokatselmus suoritettiin kesäkuussa ja sen jälkeen ympäristöä on viimeistelty ja muun muassa sokkeli sekä helmat on saatettu kuntoon. Mökin rakentaminen vaati odotettuakin enemmän vaivannäköä, mutta ei tullut tavanomaista modernia vapaa-ajanasuntoa kalliimmaksi.Lokalahdella merenrannalla sijaitseva Joutsenmökki on Rauli Lautkankareen ja hänen vaimonsa sekä heidän kouluikäisten lastensa lisäksi myös Raulin appivanhempien, Heleniusten, sekä näiden Tomppa-koiran loma-asunto. Vaikka päämökissä ja mummolan puolella on yhteinen katto, ihan seinänaapureita asunnot eivät ole. Kummallakin puolella on oma rauhansa. Lautkankareiden puolella tilaa on 56 m2 ja mummolassa 33 m2.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton