• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Vaasassa kiinnostivat erityisesti rakentajia ja remontoijia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.10.2008
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Viime kesän asuntomessuilla kävijöistä suurella osalla on suunnitteilla joko omakotitalon tai loma-asunnon rakentaminen tai remontointi. Eri hankkeita on suunnitteilla 85 000 ja niihin aiotaan käyttää seuraavan vuoden sisällä keskimäärin 34 000 euroa. Tämä kävi ilmi asuntomessujen kävijätutkimuksesta, joka julkaistiin tänään 29.10.2008 Vaasassa pidetyssä asuntomessujen palauteseminaarissa.

- On hienoa, että olemme pystyneet tarjoamaan rakentajille ja remontoijille kohtauspaikan pientaloteollisuuden ja asumisen erilaisten palveluidentuottajien kanssa. Se on meidän tärkeä tavoitteemme asuntomessutapahtumalle. Vaasassa myös näytteilleasettajat ovat tutkimuksen mukaan saavuttaneet tavoitteensa tunnettuuden ja myynnin lisäämisen osalta, kertoo Suomen Asuntomessujen tj. Pasi Heiskanen.

Näytteilleasettajista noin 80 % halusi tavoittaa nimenomaan omakotitalon rakentajia. Messuvieraat hakivat edellisvuosien tapaan messuilta ideoita myös sisustamiseen. Eri tuotteiden hankinnoista oli kiinnostunut jopa 60 % kävijöistä. Piharakentamisen ratkaisut kiinnostivat noin 12 % kävijöistä.

Yli 30 % kävijöistä kertoi messuilla vierailun syyksi mielenkiintoisen ajanvietteen. Odotusarvot täyttyivät hyvin tai jopa erinomaisesti 92 % messukävijöiden mielestä. Mielenkiintoisena havaintona tutkimuksessa nousi esiin se, että Vaasassa arveltiin olevan ruotsinkielisiä noin 54 % väestöstä kun todellinen osuus on vain noin 25 %.

Messuvieraat jättivät lähes 11 miljoonaa euroa messupaikkakunnalle. Suurimpia hyötyjiä olivat majoituspalveluiden tarjoajat ja polttoaineen myyjät. Messualueellekin jäi lähes 4 miljoonaa euroa.

- Vaasan kaupungilla oli kolme tavoitetta asuntomessujen osalta. Halusimme yhdistää Suvilahden vanhan asuntoalueen täydennys- ja rantarakentamisella kaupungin keskustaan ja samalla näyttää, kuinka lähellä keskustaa pystytään asumaan omakotitaloissa. Toiseksi halusimme nostaa energia-alan vaasalaisen osaamisen esiin. Kolmanneksi halusimme saada Vaasaa kaupunkina suomalaisten tietoisuuteen. Kaikki nämä tavoitteet on saavutettu paremmin kuin uskalsimme etukäteen edes toivoa ja kävijätutkimuksen mukaan myös messuvieraat ovat olleet näkemäänsä tyytyväisiä. Siksi voimme olla messuihin erittäin tyytyväisiä, toteaa kaupunginjohtaja Markku Lumio.

Asuntomessujen kävijätutkimus on tämän tiedotteen liitteenä.

Palauteseminaarissa esiteltiin myös kaupungin tekemä asuntomessujen loppuraportti, joka on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteissa: www.asuntomessut.fi/messut/historia/1990-/vaasa www.vaasa.fi/asuntomessut

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20169_47367.jpg
Johdot piiloon erikoisrakenteisella listalla!
Erikoisrakenteinen jalka- ja kattolista helppokäyttöisellä johtouralla. Listassa oleva irrotettava kansi mahdollistaa johtojen lisäämisen ja poistamisen asennuksen jälkeenkin.Lista on valmistettu MDF:stä ja sen alaosa on suojattu kosteudelta sekä sen aiheuttamilta haitoilta. Kansi on valmistettu PVC-materiaalista, joka on kalvoitettu eikä se kellastu.Taipuisan materiaalin ansiosta lista mukautuu myös epätasaisille pinnoille. Listan asentaminen on erittäin nopeaa ja helppoa. Se vain painetaan seinää vasten ja porataan ruuveille reiät. Ruuvit jäävät kannen alle piiloon. Huomioithan, että listojen lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua ennen asennusta.
20182_51825.jpg
Milloin vedenlämmitin tulisi vaihtaa?
Omakotiasujaa askarruttaa talotekniikassa vedenlämmittimen käyttöikä. Aivan yksiselitteistä vastausta asiaan ei ole, mutta suuntaviivoja voidaan luoda.Vedenlämmittimen käyttöikä on normaaliolosuhteissa varsin pitkä johtuen erityisesti Suomen happamalle vedenlaadulle kehitetystä säiliömateriaalista. Moni vaihtaakin varaajan vasta sen rikkoutuessa noin 10-20 vuoden kuluttua asennuksesta. Valmistajan kokemuksen mukaan elinikä voi olla tätä lyhyempi, jos vesiolosuhteet ovat haastavat.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.
20153_42818.jpg
Mitä on tarpeenmukainen ilmanvaihto?
Ilmanvaihdon tärkein tehtäväon poistaa sisäilmasta rakennus- ja sisustusmateriaalien päästöt, hiilidioksidi sekä kosteus, jota syntyy niin ruuanlaitosta, pyykinpesusta ja hengittämisestäkin. Rakennusmääräykset (RakMk D2) määrittelevät eri tiloille ilmavirrat, joka ilmanvaihtojärjestelmällä tulee saavuttaa, jotta ilma vaihtuu riittävän tehokkaasti.
20174_48895.jpg
Laatta osittain irti - miten sen saa takaisin?
Kopo-laatalla tarkoitetaan alustastaan irti olevia laattoja lattiassa. Eskon Oy on injektointikorjauksiin erikoistunut yritys, joka on kehittänyt näiden laattojen kiinnitykseen uudenlaisen menetelmän. Menetelmän avulla laatat saadaan siististi kiinnitettyä uudelleen alustaansa ilman suurempaa remonttia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton