• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla Hämeenlinnassa Ammattilaispäivät

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.07.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Aukioloaikaa pidennetty neljänä päivänä kahdeksaan


Asuntomessuilla Hämeenlinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa asuntomessutapahtuman historiassa Ammattilaispäivät 1.-2.8. ja 8.-9.8. eli keskiviikkona ja torstaina niin tällä kuin ensi viikollakin. Päivät näkyvät erityisesti kerrostalon perusparannusta esittelevässä oheiskohteessa. Niin oheiskohde kuin asuntomessualue kaikkine kohteineen on Ammattilaispäivinä avoinna koko messuyleisölle.

Hämeenlinnan asuntomessuilla voi vierailla huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina vaikkapa töiden jälkeen, sillä aukioloaikaa on pidennetty kahdeksaan saakka. Messut ovatkin Ammattilaispäivinä auki klo 11-20. Samat aukioloajat ovat voimassa myös ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.

– Haluamme palvella työssäkäyviä ihmisiä, jotta hekin ehtivät hyvin messuille työpäivän jälkeen. Esimerkiksi Espoon messuilla pidennetyt aukiolopäivät kahtena viimeisenä torstaina olivat suosittuja. Toisena torstaina Espoossa tehtiin myös yleisöennätys, kertoo Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Pasi Hulkkonen.

Ammattilaispäivinä messukohteissa on esittelijöinä normaalia enemmän ammattilaisia, jotka osaavat neuvoa messuvieraita tarkemmin rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hämeenlinnan asuntomessuilla ovatkin esillä mm. kaikki lämmitysmallit. Energianlähteeksi on valittu joko maalämpö, kaukolämpö, sähkö, bioöljy tai pelletti. Messutaloissa on myös esillä painovoimainen ilmanvaihto sekä aurinkoenergia. Näytteillä ovat lisäksi erilaiset runkoratkaisut sekä monia tämän hetken uusimpia teknisiä ratkaisuja kuten sähkölasit tai vaikkapa itsestään puhdistuva ulkorappaus. Asumisen tietoutta täydentävät vielä näyttelytarjonta sisustushallissa sekä rakentajahallissa.

Työtehoseura (TTS) on lisäksi arvioinut messukohteita, joissa on tehty hyviä ratkaisuja sekä tilakohtaisesti että kokonaisuuksina. TTS:n arvioitavina olivat asunnon eri tilojen ominaisuudet, joita kannattaa ottaa huomioon, kun rakentaa tai remontoi asuntoa omaan tarpeeseen. Asuntokohteiden arviointikriteerit sovittiin yhteistyössä hanketta rahoittaneen kauppa- ja teollisuusministeriön asiantuntijoiden kanssa. Työtehoseura arvioi mm. keittiöiden toimivuutta, millainen on hyvä toimiva keittiö ja mitä on huomioitava suunnitteluvaiheessa. Arvioinnin kohteena olivat myös eteistilat, pesu-, pukuhuone- ja vaatehuoltotilat, olo- ja makuuhuoneet, työhuoneet sekä säilytystilat.

– Messuvieraille on jaossa moniste, jossa on tiedot arvioiduista kohteista ja niiden sijainnista messualueella. Kohteet on myös merkitty opastavilla tauluilla sekä asunnon ulkopuolella että tilakohtaisesti sisällä, toteaa Hulkkonen.

Oheiskohteessa hyödyllistä tietoa kiinteistöstä


Kone Hissit Oy:n ja Kiinteistöliiton yhteisessä kerrostalon perusparannuskohteessa Harakkamäessä Ammattilaispäiviin panostetaan erityisen paljon, onhan kohde suunnattu nimenomaan ammattilaisille. Perusparannuskohde opastaa, kuinka korjaushanke toteutetaan kerrostaloissa, ja antaa vinkkejä ja konkreettisia esimerkkejä perusparannushankkeiden toteutuksesta.

Messuhankkeessa esitellään erityisesti hissin rakentamista jälkikäteen asuinrakennukseen. Lisäksi tarjolla on tietoa Taloyhtiön kuntotodistuksesta, energiatehokkuudesta, väestönsuojista sekä vanhusten opastuksesta. Kohteen toimijoita ovat Kone Hissit Oy:n ja Suomen Kiinteistöliiton lisäksi Motiva Oy, Suomen Pelastusalan keskusjärjestö, Vanhustyön keskusliitto sekä Invalidiliitto. Kaikilta toimijoilta on Ammattilaispäivinä paikalla esittelijöitä.

– Suomen Asuntomessut haluaa olla mukana korjaus- ja perusparannuskohteiden esille tuomisessa. Tavoitteenamme on edistää asumistietoutta ja herättää keskustelua. Tulevillekin asuntomessuille järjestetään aiheeseen liittyvä oheiskohde tai muuta tietoa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Hämeenlinnassa mukaan on saatu myös energia- ja pelastusalan toimijat Motiva ja SPEK sekä Vanhustyön keskusliitto ja Invalidiliitto, kiittelee Hulkkonen.

Oheiskohteeseen on Ammattilaispäiviksi ilmoittautunut jo esimerkiksi isännöitsijäryhmiä, mutta ruuhkia ei ole luvassa, ja paikalle voi mennä aivan kuka vain. Ryhmät voivat halutessaan ilmoittautua Aksel Hallamalle, 0400 139 935

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_55053.jpg
Mikä on keittiössä kokin paras ystävä?
Keittiössä ahkerasti hääräävä kotikokki tarvitsee hyvät raaka-aineet ja sopivat tilat ruuan laittoon. Keittiön toiminnallisuus koostuu useista tekijöistä – käryn poisto on yksi tärkeimmistä. Ruuanlaitosta syntyvien käryjen ja rasvaisen ilman ei kuulu leijua kokin silmille tai jäädä asuntoon ruuanlaitoin jälkeen. Niiden poistaminen on liesikuvun tehtävä. Toimiva liesikupu on kokin paras ystävä.
20112_24621.jpg
Yhteistyö siivittää luovan projektin lentoon
Rakentaminen on parhaimmillaan unelmien täyttymystä; ylellisyyttä arkipäiviin uusien tilaratkaisujen myötä, paljon kauniita materiaaleja, mielenkiintoisia keskusteluja elämisestä ja tunnelmista. Kun laitetaan kaikki peliin, paljon aikaa ja rahaa, kannattaa valita team huolella. Hyvä yhteistyö näkyy lopputuloksessa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Terassi ilman lupaa?
Kysymys:Saako rakentaa katetun terassin ilman rakennuslupaa ja millaisin rajoituksin?
20163_45709.jpg
Puu-ulkoverhouksen toteutus ja uusiminen
Yleisimmin käytetty ulkoverhous suomalaisissa pientaloissa on puu-ulkoverhous, jonka toteuttaminen on varsin helppoa. Oikein toteutettuna sekä huollettuna se on pitkäikäinen ja suomalaiseen maisemaan sopiva vaihtoehto. Aikaa myöden voi kuitenkin tulla tarve uusia ulkoverhous, talon ilmeen muuttamisen, lisäeristämistarpeen tai ulkoverhouksen huonokuntoisuuden vuoksi.
20089_12957.jpg
Palveluhakemistolla lisänäkyvyyttä yrityksellesi
Rakentaja.fi-, Puutarha.net- ja Sisustaja.com-portaalit ovat kodin rakentajan, remontoijan, pihanlaittajan sekä sisustajan hyödyllisiä ja toisiaan täydentäviä palvelukokonaisuuksia.Palveluissa vieraillaan lähes miljoonaa kertaa kuukaudessa mikä tarkoittaa yli 30.000 käyntiä päivässä. Palvelukokonaisuuden jäseneksi on liittynyt jo yli 294 000 perhettä, rakentajaa, remontoijaa, pihanlaittajaa ja sisustajaa.Rakentaja.fin yksi merkittävistä palveluista on paikallisille yrityksille tarkoitettu palveluhakemisto, josta käyttäjien on helppo löytää tekijät ja tuotteet erilaisiin rakennus-, puutarha- ja sisustushankkeisiin.
20092_15045.jpg
Taloyhtiöprojekti etenee
Taloyhtiöprojekti julkaistiin ensimmäisen kerran kumppanuusverkoston ulkopuolelle omilla Rakenna & Remontoi -messuillamme, perjantaina 30.1. Projekti eteneekin täysin sille asetetussa aikataulussa. Vasemman valikon yleistieto-osuus alkaa olla jo melko pitkällä, vaikka täydennyksiä onkin tulossa vielä melkoisesti varsinkin talousosioon sekä asukasroolimapin sisältöön. Taloyhtiöitä palvelun piiriin aletaan laajamittaisemmin hakemaan huhtikuussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton