• Etusivu
  • Sisustus

Askon klassikot ja modernit uutuudet

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.10.2008
20084_10461.jpg

Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.

Askon tuoteklassikot

Asko on tehnyt yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaalaisten suunnittelijoiden kanssa aina 1930-luvun alusta lähtien. Askossa on ollut talon sisäisiä suunnittelijoita ja samaan aikaan se on työllistänyt myös freelance-suunnittelijoita.

Seuraavassa muutamia poimintoja historian kavalkadista.

20084_10462.jpg

Ilmari Tapiovaaralta muistetaan pinnatuolit Fanett (1955), Mademoiselle (1958) ja Crinolette (1962), sekä monikäyttöinen pikkutuoli Aslak (1958).

Eero Aarnio kohahdutti maailmaa ensimmäisillä lasikuidusta valmistetuilla huonekaluilla, joista ensimmäinen oli Pallotuoli (1963) ja samaa sarjaa jatkoivat V.S.O.P-tuoli (1966), Kanttarelli-pöytä (1968), Pastilli (1968) ja Tomaatti (1972).

Hannele Bonsdorffin Mama-palasohva valittiin Avotakan lukijaäänestyksessä vuoden huonekaluksi vuonna 1998. Mama-sohvan idea on muunneltavuus: sohvaelementtejä on kolmetoista, tyynyjä kolme ja jalkamalleja kaksi, ja näitä yhdistelemällä jokainen saa mieleisensä kokonaisuuden.

Ristomatti Ratian Askolle suunnittelemat suositut ja karun kauniit Saaristo-sarjan puuarkut ovat saaneet jatkoa Palasarjasta (1998). Palasarja organisoi kodin pienesineistön järjestykseen.

20084_10463.jpg

Sohvastudio

Askon sohvastudiossa voit koota itsellesi tilaan sopivan yksilöllisen sohvaratkaisun ja luoda sisustajan näköisen persoonallisen ilmeen. Sohvastudio laskee valitsemillesi paloille kokonaishinnan, ja lopullisen kokoonpanon voi tulostaa.

Esimerkkinä sohvastudiossa Mod. Mod-sohvaperheeseen kuuluu kaksi erilaista järjestelmää: Mod Basic ja Mod Trendi.

Mod-sohvaryhmät valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta. Suunnittelemme Mod-sohvasi yksilöllisesti Sinun tarpeidesi pohjalta. Käsinoja ja jalkavalinnalla viimeistelet persoonallisen sohvakokonaisuutesi ulkonäön. Verhoilumateriaali ja väri määräävät sohvasi lopullisen ilmeen. Askon verhoilustudiossa on mittava materiaalivalikoima, josta löydät myös Orient Occidentin, Lauritzons’in, Espen ja Annalan laadukkaat kankaat.

Mod Basic -sohvissa on aina irtonaiset istuin- ja selkätyynyt, mikä mahdollistaa tyynyjen kääntämisen ja päällisten irroittamisen puhdistusta varten. Kätevän kiinnitysmekanismin ansiosta Mod Basic -sohvien modulit on helppo kiinnittää ja irroittaa toisistaan. Osien paikkaa voi vaihdella jälkikäteen tai vaikkapa ostaa sohvaan lisää paloja myöhemmin.

20084_10464.jpg
Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT: Omakotitalon rakentaminen kallistuu edelleen
Rakennuskustannusindeksin mukaan pientalorakentamisen kustannukset nousivat syyskuussa 2007 noin 6 prosentin vuosivauhtia. Asuinrakentamisen väheneminen parantaa monien rakennustuotteiden tarjontaa, mikä merkitsee paineita kustannusten alentamiseen. Monien raaka-aineiden nousseet hinnat eivät kuitenkaan ole vielä näkyneet tuotteiden hinnoissa. Tuotteiden ja yleensäkin rakennuskustannusten sekä tonttien hintojen nousu pitävät omakotirakentamisen kustannukset edelleen nousussa.Vilkas rakentaminen ja siitä johtuva kova rakennustarvikkeiden ja työn kysyntä ovat nostaneet viime vuosina omakotitalon rakentamiskustannuksia. Merkittävä tekijä kustannusten nousussa on ollut myös metallien, öljyn ja sahatavaran maailmanmarkkinahintojen nousu. Ne ovat tärkeitä raaka-aineita rakennustuotteille.Sahatavarasta on jo liikatarjontaa markkinoilla niin USA:ssa, Euroopassa kuin Suomessakin, mikä johtuu mm. omakotirakentamisen hiljentymisestä. Tällä perusteella sahatavaran hinnan odotetaan laskevan nykytasolta. Rakennuskustannusindeksin mukaan hinta onkin laskenut Suomessa elokuusta syyskuuhun. Paluuta vuoden takaisiin lukemiin ei kuitenkaan ole odotettavissa.Omakotitalotonttien kysyntä on edelleen runsasta, ja myös tarjontaa on tullut lisää. Kalliiden tonttien ja rakennustuotteiden hintojen nousun takia omakotirakentamista aikovia on aiempaa vähemmän. Uusien omakotitalojen aloitusmäärä on vähenemässä ehkä hieman nopeammin kuin aiemmin on ennustettu. Asuntolainojen korkojen merkittävä nousu vuosien 2006 ja 2007 aikana on myös tärkeä vaikuttava tekijä.Rakennustuotteiden hinnat eivät palaa lähtötasolle, vaikka niiden nousu pysähtyy ja joidenkin hinta laskee. Kustannuskehitykseen vaikuttaa myös se, että korjausrakentamisen kasvu säilyy voimakkaana ja monissa tuotteissa korjausrakentamisen kysyntä on suurempaa kuin uudisrakentamisen. Rakentajien kannattaa hyödyntää myös talotehtaiden kiristynyttä kilpailutilannetta.Kustannusnousuista huolimatta omakotirakentajan ei kannata tinkiä rakentamisen laadusta ja energiatehokkuudesta. Parempi talo merkitsee käytön taloudellisuutta.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Epäonnistunut lattian tasoitus
Kysymys:Mökkimme lattiavalu meni pieleen. Keskelle olohuoneen lattiaa jäi kumpu mikä on 30mm korkeammalla kuin muut lattiatasot. Urakoitsijan piti korjata ja tasoittaa lattia, mutta sekin meni pieleen ja nyt hän on asentanut siihen laminaatit päälle. Haluamme purkaa lattian ja korjata tuon "kummun". Kuinka paljon saa tasoeroa olla? Rakentaja ei halua ruveta korjaamaan lattiaa vaan ehdottaa että ei veloita työstä mitään. Mikä neuvoksi?
201411_41818.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on koko ajan lisääntynyt. Sisustustiilien avulla kotia voi muuttaa persoonallisemmaksi päällystämällä seiniä tai seinän osia. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin Terca-tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20166_46909.jpg
Puhdas sisäilma, helppo hengittää
Sisäilman puhtauden parantaminen ja terveyteen positiivisesti vaikuttaminen on avainasemassa Allawayn toiminnassa. Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa, kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri vaikutus terveyteen. Ihminen viettää ajastaan noin 90% sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää myöskään minkälaista ilmaa imuri jättää jälkeensä sisätiloihin.
pariskunta makaa lattialla sängyn edessä ja tutkii kotiautomaatiota tabilta
Langaton kotiautomaatio sopii myös saneerauskohteisiin
Kun kodin remontointi tulee ajankohtaiseksi, on hyvä miettiä aina myös sähköistystä.Onko pistorasioista tarpeeksi?Voiko valoja säätää ja ohjata nykyaikaisesti esimerkiksi liiketunnistimilla tai ajastetusti?Onko vettä käyttävien laitteiden yhteydessä vesivuotovahti?Sopiiko kytkimien ja pistorasioiden väri ja tyyli sisustukseen?Mietittävänä on myös kodin turvallisuus, mukavuus ja energiatehokkuus. Miten energiatehokkuutta voidaan parantaa esimerkiksi lämmityksen, jäähdytyksen ja valaistuksen osalta? Tähän ratkaisuna on kotiautomaatio.Oman kodin muuntamista älykodiksi kotiautomaation avulla monesti emmitään kustannussyistä, eikä olla varmoja onko sellainen mahdollista toteuttaa saneerauksen yhteydessä.
20223_77206.jpg
Valmistaudu kesän maalausprojekteihin: vinkit ulkomaalaukseen sekä terassin käsittelyyn
Pitkän talven jälkeen ajatukset siirtyvät vähitellen kohti kevättä ja ennen kaikkea kesää. Viherpeukaloiden kämmenet ovat syyhynneet jo pitkään kukkaluetteloja silmäiltäessä. Kesään kuuluu auttamattomasti viihtyisä oleskelu pihalla auringosta ja lempeästä kesäsäästä nauttien. Muistathan, että kevät ja kesä ovat myös huoltotöiden aikaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton