Muurikivillä lisää vaihtelua ja moni-ilmeisyyttä

Ruduksen muurikivi on monikäyttöinen tuote, jolla pystytään tekemään tasoja katujen varsille ja piha-alueille. Muurikivet on helppo asentaa näyttäväksi ja tukevaksi muuriksi rinteeseen. Niistä voidaan latoa myös istutusaltaita tai kukkalaatikoita.

Aitakivi-muuriAitakivi-muuri

Ruduksen suosituin muurikivi on Aitakivi

Valmiiksi halkaistu Aitakivi on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen ja muureihin. Se sopii hyvin kulkuteiden rajauksiin ja istutusaltaiden tekoon. Aitakiven päätyrakenne mahdollistaa siistit kaaret ja kulmat. Kivi on pystysuuntaan rei'itetty, jolloin se voidaan tarvittaessa valaa ja näin päästä suurempiin korkeuksiin. Lavalla 56 kpl peruskiviä eli 3,14 m².
Yhden peruskiviparin pituusmitta on 560 mm, leveys 200 mm ja korkeus 100 mm.
Väreinä ovat harmaa, musta, ruskea, punainen ja punamusta.

Aitakiven asentaminen

Valmiiksi murrettu aitakivi on helppo ja nopea asentaa.

1. Aitakivet asennetaan hyvin tasoitetun ja tiivistetyn murskesorakerroksen varaan.
2. Murskesorakerroksen paksuus riippuu pohjamaan kantavuudesta ja aitakivirakenteen korkeudesta. Normaalisti riittää 300 mm murskesorakerros.
3. Taustatäyttö tulee tehdä routimattomalla kitkamaalla. Mikäli taustatäyttö on routivaa, pitää aitakivimuuri routa eristää muurin sisäpuolelta.
4. Muurikivien ladonta aloitetaan peruskiviparilla. Ensimmäistä kerrosta ladottaessa käytetään apuna linjalankaa.
5. Seuraava kerros aloitetaan reiällisellä päätykivellä ja kerros tehdään loppuun peruskivipareilla. Näin ladottaessa varmistetaan, että pystysuorat reiät tulevat kohdakkain.

Muurin ladonnan onnistuneen lopputuloksen kannalta tärkeää on ensimmäisen muurikivikerroksen suoruus ja kaikkien kivien yläpinnan oikea korko.
Aitakiven päätyrakenne mahdollistaa siistit kaaret ja kulmat.
Kaarien minimisäde on 2 metriä.

Murskepohjalle rakennettaessa on suositus muurin max. korkeudeksi 700 mm. Betonilaatalle valamalla ja raudoittamalla muurin pystyreikien max. korkeuden suositus on 1400 mm.

Katso lisää >> Aitakivien asennusohje

Aitakivistä voi kätevästi myös rakentaa kalustekokonaisuuksia.

Aitakivestä on tehty  tyylikäs ja kestävä kulmasohva sekä pöytä piha-alueelle.Aitakivestä on tehty tyylikäs ja kestävä kulmasohva sekä pöytä piha-alueelle.

Halkaistava Pengerkivi

Pengerkivi on matalampien pengerrysten kestosuosikki, jonka kaarevat linjat tuovat vaihtelua pihan ilmeeseen.

Halkaistava Pengerkivi on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen, kulkuteiden rajauksiin, istutusaltaiden ja muurien rakentamiseen. Halkaisusta syntynyt lohkopinta muodostaa kiven julkisivun.

Pengerkiven muotoilu mahdollistaa pienimmillään säteeltään 2 metrin kaarien rakentamisen ilman materiaalin leikkausta. Korkeudeksi suosittelemme enintään 700 mm.

Värit ovat harmaa, musta, ruskea, punamusta ja punainen.

Pengerkiven asennus

1. Kappaleet halkaistaan ennen asennusta halkaisuuraa pitkin esim. lattarautaa ja moskaa apuna käyttäen.
Syntynyt lohkopinta muodostaa muurikiven julkisivun.
2. Tämän jälkeen muurikivet ladotaan kiven limityksellä tiivistetylle sorapohjalle. Kivissä oleva pontti estää kerrosten liikkumisen.
3. Suorat ulkokulmat rakennetaan käyttäen erillisiä kulmakiviä