Monier palkitsi vuoden kattoasentajan

Paasikiviopiston nykyisin koulutuskäytössä oleva vanha talli- ja navettarakennus sai monimuotoiselle katolleen Ormax-betonikattotiilet. Samalla uusittiin myös kaikki pellitykset ja sadevesijärjestelmä.

Kattoremontti valmiina. Savitiilenpunainen Ormax-betonikattotiili saa koko rakennuksen näyttämään kasvonsa pesseeltä ja kuin uudelta.Kattoremontti valmiina. Savitiilenpunainen Ormax-betonikattotiili saa koko rakennuksen näyttämään kasvonsa pesseeltä ja kuin uudelta.
Paasikiviopiston opetustiloja sisältävä rakennus on peräisin 1900-luvun alkupuolelta. Rakennuksen viehättävä ulkomuoto johtuu siitä, että se on alun perin ollut talli- ja navettarakennus.

Ennen kattoremonttia rakennuksessa oli sen tyyliin hyvin sopivat yksikouruiset savitiilet. –Vanhat savitiilet olivat vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta osa ruoteista oli hapertunut poikki ja tiiliä oli alkanut jo pudota katolta, kertoo työnjohtaja Jyri Peltoniemi Kattavasta.

Kattava Oy on turkulainen, vuonna 1986 perustettu pitäviin ja laadukkaisiin vesikattoihin ja vedeneristämiseen erikoistunut yritys. Kattourakoiden lisäksi se toteuttaa siltojen epoksitiivistys- ja vedeneristystöitä.

Uusi rakenne tiiviiksi

Vanhojen ruoteiden surkea tila paljastui lopullisesti purkuvaiheessa. Monet ruoteista oli pahasti lahonneita. Suuria virheitä aikaisemmassa kattoasennuksessa ei paljastunut. – Pystymmän alalappeen tuuletus tosin osoittautui puutteelliseksi, Peltoniemi kertoo.

Uusi kattorakenne lähtee peltikaton ruoteiden päältä. Finnforestin Kerto-katteen päällä on aluskatteena Katepal kumibitumihuopa K-EL 60/2200. Kattotiili on klassinen, savitiilenpunainen MonierOrmax –betonikattotiili.

Kaikkiaan 24:n kattoikkunan kallistuksia parannettiin pellityksiä uusittaessa. Urakkaan kuuluivat luonnollisesti myös muut tarvittavat pellitykset ja sadevedenpoistojärjestelmän uusiminen. Lappeiden välinen pystyseinä paneloitiin ja ylälappeelle asennettiin lumiesteet.

Työt tehtiin turvallisesti telineiltä käsin. Kuvassa näkyvät hyvin myös yläkerrokseen valoa tuovien kattoikkunoiden sijainti.Työt tehtiin turvallisesti telineiltä käsin. Kuvassa näkyvät hyvin myös yläkerrokseen valoa tuovien kattoikkunoiden sijainti.
Kaikkiaan 1800 m2:n kattoremontti oli monin tavoin haasteellinen työ. Purkutyö oli vaikea toteuttaa sään armoilla, sillä kerroksia oli paljon. Monimuotoiset detaljit edellyttivät työn limittämistä asennusvaiheessa. Kattoremontti käynnistyi elokuussa 2011 ja valmistui joulukuussa.

Kattava Oy arvostaa valintaa vuoden kattoasentajaksi. – Kohde oli haastava, joten kunnianosoitus tuli kyllä oikeasta urakasta, Kattavan toimitusjohtaja Hannu Jokinen sanoo tyytyväisenä.

Kattotiilivalmistaja Monier Oy valitsee vuosittain ”Kattojen kuninkaan” nostaakseen esiin katon asentajan ammattia ja ammattitaitoisen katon asentajan tekemää työtä. Voittajan valitseva tuomaristo painottaa mm. toteutuksen esteettistä ulkonäköä ja teknisiä ratkaisuja sekä ammattitaitoista käsityötä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
20.3.2012