• Etusivu
  • Talo

Monier palkitsi vuoden kattoasentajan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 20.03.2012
20123_30130.jpg

Kattoremontti valmiina. Savitiilenpunainen Ormax-betonikattotiili saa koko rakennuksen näyttämään kasvonsa pesseeltä ja kuin uudelta.

Paasikiviopiston nykyisin koulutuskäytössä oleva vanha talli- ja navettarakennus sai monimuotoiselle katolleen Ormax-betonikattotiilet. Samalla uusittiin myös kaikki pellitykset ja sadevesijärjestelmä.

Paasikiviopiston opetustiloja sisältävä rakennus on peräisin 1900-luvun alkupuolelta. Rakennuksen viehättävä ulkomuoto johtuu siitä, että se on alun perin ollut talli- ja navettarakennus.

Ennen kattoremonttia rakennuksessa oli sen tyyliin hyvin sopivat yksikouruiset savitiilet. –Vanhat savitiilet olivat vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta osa ruoteista oli hapertunut poikki ja tiiliä oli alkanut jo pudota katolta, kertoo työnjohtaja Jyri Peltoniemi Kattavasta.

Kattava Oy on turkulainen, vuonna 1986 perustettu pitäviin ja laadukkaisiin vesikattoihin ja vedeneristämiseen erikoistunut yritys. Kattourakoiden lisäksi se toteuttaa siltojen epoksitiivistys- ja vedeneristystöitä.

Uusi rakenne tiiviiksi

Vanhojen ruoteiden surkea tila paljastui lopullisesti purkuvaiheessa. Monet ruoteista oli pahasti lahonneita. Suuria virheitä aikaisemmassa kattoasennuksessa ei paljastunut. – Pystymmän alalappeen tuuletus tosin osoittautui puutteelliseksi, Peltoniemi kertoo.

Uusi kattorakenne lähtee peltikaton ruoteiden päältä. Finnforestin Kerto-katteen päällä on aluskatteena Katepal kumibitumihuopa K-EL 60/2200. Kattotiili on klassinen, savitiilenpunainen MonierOrmax –betonikattotiili.

Kaikkiaan 24:n kattoikkunan kallistuksia parannettiin pellityksiä uusittaessa. Urakkaan kuuluivat luonnollisesti myös muut tarvittavat pellitykset ja sadevedenpoistojärjestelmän uusiminen. Lappeiden välinen pystyseinä paneloitiin ja ylälappeelle asennettiin lumiesteet.

Työt tehtiin turvallisesti telineiltä käsin. Kuvassa näkyvät hyvin myös yläkerrokseen valoa tuovien kattoikkunoiden sijainti.
Työt tehtiin turvallisesti telineiltä käsin. Kuvassa näkyvät hyvin myös yläkerrokseen valoa tuovien kattoikkunoiden sijainti.

Kaikkiaan 1800 m2:n kattoremontti oli monin tavoin haasteellinen työ. Purkutyö oli vaikea toteuttaa sään armoilla, sillä kerroksia oli paljon. Monimuotoiset detaljit edellyttivät työn limittämistä asennusvaiheessa. Kattoremontti käynnistyi elokuussa 2011 ja valmistui joulukuussa.

Kattava Oy arvostaa valintaa vuoden kattoasentajaksi. – Kohde oli haastava, joten kunnianosoitus tuli kyllä oikeasta urakasta, Kattavan toimitusjohtaja Hannu Jokinen sanoo tyytyväisenä.

Kattotiilivalmistaja Monier Oy valitsee vuosittain "Kattojen kuninkaan" nostaakseen esiin katon asentajan ammattia ja ammattitaitoisen katon asentajan tekemää työtä. Voittajan valitseva tuomaristo painottaa mm. toteutuksen esteettistä ulkonäköä ja teknisiä ratkaisuja sekä ammattitaitoista käsityötä.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20223_77438.jpg
Pergolan rakentaminen alusta loppuun - suojaisa keidas omalla tyylillä
Keittiön ikkunan edessä oli vanha omenapuu, joka varjosti mukavasti. Kun omenapuun tuli aika lähteä jäi ikkunoiden edusta alttiiksi turhan kovalle auringonvalolle. Omenapuun tilalle päätettiin rakentaa pergola luomaan sopivaa suojaa. Tuumasta toimeen.Tähän kohtaan ei ollut mahdollisuutta ostaa valmista pakettia, vaan pergola suunniteltiin paikkaan ja ympäröivään terassiin sopivaksi ja rakennettiin itse mittatilaustyönä.
20234_81380.jpg
Remontoi mökkikeittiö edullisesti kesäksi: hyödynnä nyt kampanjatarjous!
Enää mökille ei suunnata pelkästään lomiksi tai viikonlopuiksi. Toiveet ja tarpeet kakkoskodin varustetasosta ja toiminnallisuudesta ovat voineet muuttua, eivätkä esimerkiksi nykyiset kodinkoneet tai työskentely- ja säilytystilat ehkä tunnukaan riittäviltä. Onneksi mökkikeittiön remontti on mahdollista toteuttaa yllättävänkin edullisesti ja nopeasti, joten jos aloitat remonttiprojektin nyt, ehdit nauttia tulevasta kesästä uudessa upeassa keittiössä.
20112_24585.jpg
Lyhytkursseilla opit tekemään itse
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, jonka palveluksessa on yli 200 työntekijää ja liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa. TTS:ssä opiskelee vuosittain yli 8000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi. TTS on mukana vuosittain yli sadassa tutkimus- ja kehittämishankkeessa.TTS järjestää monipuolista koulutusta niin yksityisille kuin yrityksillekin. TTS:n tavoitteena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.Tutustu koulutuskalenteriin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton